<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設
返回列表 回復 發帖
" b9 ?7 A8 r2 j7 _( s2 `1 P( Y" X8 }
有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
# {% m0 {8 [7 I# T( n' _我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人"....
" z6 u5 y. q% D" d$ U% v3 d  t3 T我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...
6 D2 ^8 ?: ~$ h2 J/ a4 J/ thamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
我係咁理解:
% a' {) y& X' [( |5 g陀地=土生土長香港人
8 g+ J4 X% u4 @& j, P4 o陀北=由大陸移民到香港, 有香港身份證3 V. n) q( T( b. o- O. Z. M
北記=純正大陸人" M$ O4 z/ i' A  V. D3 |7 ^8 o9 F
1 i% x) |8 m9 V; Q: {4 n# A9 _  F
你講得啱, 而家索陀地真係唔多, 所以要靠d大班報料...
# }% O. q, c% Y: J0 z$ F2 }3 |- j- X& V7 K% x
有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!! S4 _/ P/ B( q+ C+ [$ c2 l! |
我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... : a* ~* b* `3 M0 E5 g2 w9 Y; ^% u
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...9 ?: G' j7 Y: i* i
hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?
1 y/ W1 {( `+ E9 R; W3 {4 }  f: m" t+ c& y* T. }# F" O. ?: E6 \) R" }
字背...
& `8 b) C) z. `" s/ s# ^1 L4 g3 W) p
. T& P, ?1 v5 K- ~7 K$ [1 _
3 q% L2 C% N; E! l! P$ g

: T) ]. I7 t* d, v" V9 H陀背 = 陀地斷背
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?
# ~' }. h* [; i. M; f1 ]打狗棒 發表於 2011-4-9 02:31 PM
7 N- a& i" E7 A7 D; v4 G4 [
  l% g' r  c, x$ ^6 y
問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",* f$ j' y  Z5 w
得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
8 k+ y/ [$ A( c  p  y) W4 E0 Z' }. y
問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",
5 p4 e% u5 m$ V1 |0 @6 E得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
* ?% p3 w4 I& `4 A' }$ d" h! ]hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:46 PM
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!; e9 N- Y2 o% q' d
打狗棒 發表於 2011-4-9 02:50 PM
2 x, D3 N" b' G; `! \
" u+ b! S3 B1 h真係"狗"......................哥 !
4 ]9 e2 e, h! r( C0 MOK! 到時去發信息俾你!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
去跳舞侵埋我啦!
; o2 _0 E- J6 g) T. D7 x0 [$ y9 i
$ h3 W& J/ m2 x' X7 A3 f; U, `: c9 L有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
/ w+ A$ j1 \. L& B3 J我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... 0 k: M' n) D7 ^" J* K
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...
1 x4 P; x% p7 V  Q; l( r/ }6 I0 @hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
, [" X, Z, V: J8 H6 Q3 a$ C) L
我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!
- ]4 R" V4 T6 b2 B3 p9 O1 H& ^
我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!
% [5 f1 a. e& o% balan3015chan 發表於 2011-4-9 11:47 PM
不如搞番次26fun舞林大會......
亂發無謂帖, 欺騙, 惡作劇, 支持死"打狗棒"會員 , 贊成請覆3 {" T! k4 ?; \9 B
Pan Pan 發表於 2011-4-7 08:50 PM
* q. k& u7 P# W; [2 J2 |, K- l( U" A+ |2 E# f

$ {: W1 |7 \" Z# J- H6 v
& a. ~1 E& v" R9 b! {' ~$ z/ Y2 c. ]
一於死佢 , 行刑!
% J9 t- ^$ S( I( o* ?* b& {我質
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。