<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 基督教必入!!(對聖經的質疑)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by karenmoe at 2005-6-24 01:56 AM:
大家好似離哂題喎
不如回到主題討論...
所以我會接受宗教自由,但我一定唔信教

nice one
宗教自由 is really important
They shouldn't force other people to believe in 基督教
Originally posted by slwong3 at 2005-6-24 04:26 AM:

所以我會接受宗教自由,但我一定唔信教

nice one
宗教自由 is really important
They shouldn't force other people to believe in 基督教
逼就點都唔岩,好多細路一出世就俾阿爸阿媽的左去受洗,其實都真係幾無孤......
Originally posted by 史艷文2
我並唔係回某白痴仔,起火.哈~!
去燒嘢食啦!
因為我同白痴仔個名冇乜關,咁講你者係可能係回緊我啦

[ Last edited by stomata on 2005-6-24 at 08:37 AM ]
你跟我混了!
你好呀~~~,我唔可以話你講唔信神係錯,因為呢個係你既選擇。你諗既問題係好多初信既都會問「係神愛西人定神爰世人呀!都唔見佢係中國出現過既!」
首先,上帝係中東出現而不是係中國或澳洲,因為以色列係上帝所選擇既,因為她是在列國中最細既,所以上帝就係中東出現啦!但係,去到耶誕出生,之後衪死,宣佈大使命。才有使徒出現,這樣保羅出現,往地中海一帶傳道,所以中國人係好久好久之後先接受到福音,那麼耶穌之前既人味上唔到天國?不是,因為上天國係上帝揀既,耶穌出生後要信,之前係上帝揀既!
Originally posted by kenji_ip at 2005-6-25 11:27:
你好呀~~~,我唔可以話你講唔信神係錯,...
咁如果我日日殺人、強姦、賣白粉、亂倫、吸毒,但信有上帝、耶穌,咁在基督教來說是否又可以上天堂呀?  如果係又有無得解釋呀?
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
Originally posted by kenji_ip at 2005-6-25 11:27 AM:
你好呀~~~,我唔可以話你講唔信神係錯,...
你解釋得好arm,弟兄
Originally posted by bengrace50 at 2005-6-25 01:05 PM:

咁如果我日日殺人、強姦、賣白粉、亂倫、吸毒,但信有上帝、耶穌,咁在基督教來說是否又可以上天堂呀?  如果係又有無得解釋呀?
你這個問題問得好好,我初信主時都問過e條問題,但答案係當然唔可以得到永生(死後在天堂與上帝同在),當你決志信主的一刻,耶穌基督便進入你的心靈,
成為基督徒的一分子,但如果你不斷特登犯罪,犯罪後又沒有向上帝認罪,沒有請上帝為我們卑微的罪人贖罪,你便是讓耶穌基督離開你,所以死後便不能上天堂
我既問題無人答......
Originally posted by stomata at 2005-6-22 01:59 AM:

朋友,我係指呢個post 啦~

可能之前quote 錯~ 見佢第二次話人係邪教所以冇細心睇晒~ sorry~

[ Last edited by stomata on 2005-6-21 at 10:04 AM ]
唔好兜啦,錯就要認.....無知辦先知.....膚淺
條友死前信上帝又上天堂,
咁做咩要人地一早信上帝丫,
死之前信咪得law
平生走去殺人放火強姦la
同埋我好憎d基督人成日又話我有咩罪有咩罪,你上幾代可能係強姦犯添
唔通差人又查族譜搵你去切七咩
基督教完全打橫黎講

[ Last edited by stevenltk on 2005-6-26 at 01:23 AM ]
27/6靈異版將開一個叫"滿天神論TOPIC,請大家多多支持....
有咩野,留返TOPIC開左先講OK?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 基督教必入!!(對聖經的質疑)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。