<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
首先呢, 我想講嘅係, 我並唔係船頭驚鬼船尾驚賊 , 更唔係危言聳聽, 如果係咁, 又點會未夠24小時香港就出現個案呢?  只係因為我從某d 途徑認知左好多, 知道呢次事件實在可大可小 , 縱使我而家嘅記憶同印象仍然好模糊, 但從部份朋友同自己嘅日記中, 我知道呢度嘅都係我嘅知己良朋, 所以我一定要通知大家小心 ; 當然, 我明白有朋友掉以輕心嘅原因係因為真係了解唔多, 欠缺一份危機意識, 但無論如何, 我真係希望大家多加小心, 因為情況並唔係想像中咁簡單同受控.

至於糾紛方面, 我亦想表達一吓我嘅想法.
就今次事件, 我相信當事人都係深信自己理直氣壯, 對方蠻不講理.......
無問題吖, 我好認同喎~  不過, 兩邊都啱, 兩邊都錯? 無理由咖?
我就反而唔係咁著重乜野自己啱同對方錯, 大家唔覺得咁好悶咩?  不如咁吖, 嚟個突破呢~
當事人, 不如平心靜氣, 客觀d 咁去撫心自問, 講吓成件事上面自己有乜唔著吖?  唔係有無唔著, 係有乜唔著!  咪講話無喎, 係無可能嘅~
點解? 試諗吓吖, 大家內心都會認為自己唔係無知婦孺有相當智慧, 都係夠料去管人話人教人, 甚至要批評人都總搵到理據咖 , 咁倒番轉頭又點會搵唔到理據去批評自己呢? 自己真係咁無懈可擊?  抑或只係欠缺一份去搵自己錯處嘅精神同心態?
做人係無可能識自我膨脹唔識自我收縮咖嘛, 如果真係咁, 自己就要好好反思一吓喇~
一於公公道道, 堂堂正正咁去挑戰一吓自己啦 , 有無得著, 試過物知咯; 到最後, 你地就會知我嘅答案係咩喇~

打得好慢好慢, 大家見諒~
今日我講左咁多野,有冇人覺得我好細路仔
原帖由 ACACIA 於 2009-5-2 02:46 AM 發表
首先呢, 我想講嘅係, 我並唔係船頭驚鬼船尾驚賊 , 更唔係危言聳聽, 如果係咁, 又點會未夠24小時香港就出現個案呢?  只係因為我從某d 途徑認知左好多, 知道呢次事件實在可大可小 , 縱使我而家嘅記憶同印象仍然 ...
皇爸
原帖由 gn00987333 於 2009-5-2 02:49 AM 發表
皇爸
嘻~ 我記得我係"仔呀~~~~ " 咁叫你嘅, 係咪?
sorry 呀, 我記到d 記唔到d, 唔好介意呀仔仔~
原帖由 ACACIA 於 2009-5-2 02:51 AM 發表

嘻~ 我記得我係"仔呀~~~~ " 咁叫你嘅, 係咪?
sorry 呀, 我記到d 記唔到d, 唔好介意呀仔仔~
冇所謂 岩嫁啦
我會等你好返哂,等你返黎盡情攬你
原帖由 ACACIA 於 2009-5-2 02:46 AM 發表
首先呢, 我想講嘅係, 我並唔係船頭驚鬼船尾驚賊 , 更唔係危言聳聽, 如果係咁, 又點會未夠24小時香港就出現個案呢?  只係因為我從某d 途徑認知左好多, 知道呢次事件實在可大可小 , 縱使我而家嘅記憶同印象仍然 ...
大皇
原帖由 gn00987333 於 2009-5-2 02:47 AM 發表
今日我講左咁多野,有冇人覺得我好細路仔
咁細兜.....應該重好細路仔
原帖由 d228216 於 2009-5-2 02:56 AM 發表

咁細兜.....應該重好細路仔
咁你繼續做我叔叔啦
原帖由 clkgtr 於 2009-5-2 02:55 AM 發表

大皇
Gtr哥哥
我想同你講,我一見到你就...........................................
原帖由 gn00987333 於 2009-5-2 02:58 AM 發表
Gtr哥哥
我想同你講,我一見到你就...........................................
諗起Maroon 5
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。