<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by cpccpc at 2006-3-27 11:15 PM:
我琴日冇睇到=.=...要考mock...有冇人可以話比我知,baptista 表現好嗎=.=?
同古迪踢後腰,輪流上~
Originally posted by tkk2p at 2006-3-27 05:40 PM:

真架~尋晚我都睇到拉科有人食..=.="
oh= ="
摺吧啦
Originally posted by cpccpc at 2006-3-27 11:15 PM:
我琴日冇睇到=.=...要考mock...有冇人可以話比我知,baptista 表現好嗎=.=?
幾好,好過加維臣好多
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-3-27 10:12 PM:

應該唔會掛~
如果大哨係對巴塞果場大戰都可以一個過幾個仲有波入既我諗唔會賣走佢
摺吧啦
Originally posted by kkkk789 at 2006-3-27 09:24 PM:
用簡單角度黎諗,,,
而家呢隊皇馬,,唔...
我同你同一樣既諗法
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-3-27 10:11 PM:

尋晚場波,一用返06年初6連勝既陣,即刻返晒黎~
唔用巴西幫=自討苦吃,但係就要犧牲魯爾..~
琴日整體上都打得好好,我諗對巴塞都應該會出返呢班人
摺吧啦
Originally posted by kuru at 2006-3-27 10:07 PM:

我都認同唔好換球員,係最好,之前賣走費高同奧雲我都覺得好可惜,
加強操練,好似大哨今場有波入,睇見當然開心,但見到佢個肚就......
如果大哨收埋腰的話跑得快左會更勁
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-3-27 08:20 PM:

前排傳佢即續約,似乎冇可能,但西班牙果邊好肯定係..
之前都講到堅尼好似黎硬皇馬咁啦~但咪又唔係=3="
我真係唔想肥安同卡比路黎
摺吧啦
大家繼續加油,打好d呀~~~~~~

(綜合報道)
(星島日報報道)皇家馬德里(相關新聞 - 網站)英格蘭國腳碧咸(相關新聞 - 網站)在周日主場對拉科魯尼亞(相關新聞 - 網站)之戰,踢回擅長的右中場位置即表現八面玲瓏,皇馬的首個入球便由他操刀罰球惹得對方後「擺烏龍」,及後他亦造出一次助攻,助皇馬主場大勝四比○。

皇家馬德里教練盧比斯卡路接掌球隊初期,曾嘗試派碧咸擔任右中場夥拍巴西右後施仙奴。不過,及後因傷兵問題碧咸又被移到中場中路,今仗他重操故業擔任右中場表現十分活躍,開賽僅九分鐘他於前場左路開出罰球,皮球省中拉科後赫達比蘭古改變方向入網為皇馬先開紀錄。

碧咸之後還多次在右路策動攻勢,並於七十分鐘右路底傳中,造就伏兵門前的沙治奧拉莫斯頭槌建功。加上朗拿度和巴迪斯達的入球,皇馬慨贈拉科四隻光蛋。

同時,碧咸與施仙奴這對右路拍檔默契愈來愈好,施仙奴專注於防守,令到碧咸可以放心上前進攻。皇馬今場賽事十次攻門機會中,便有五次是由碧咸所製造,至於施仙奴亦交出九次傳中球﹔兩人的合作把左路的羅賓奴與卡路士這對巴西拍檔比下去。

教練盧比斯卡路很滿意球員的表現﹕「我必須要稱讚球員的演出,因為他們踢出一場壯觀的比賽。」皇馬贏波之後積分壓過奧沙辛拿升上西甲次席,落後榜首的巴塞隆拿十一分。

巴西前鋒朗拿度在周日皇家馬德里主場對拉科魯尼亞之戰,為皇馬射入第三球,連續兩周都有「士哥」挽回球迷對他的信心。同時,朗拿度更可能因此決定留下繼續為皇馬效力。

朗拿度傷瘉復出後一直未能回復射手本色,直至前周作客薩拉戈薩完場前建功,為皇馬逼和對手拾回一分表現稍有起色。上周皇馬主場對拉科魯尼亞,朗拿度再有入球,表現明顯回勇。而朗拿度連番入球成功奪回球迷的心,同時令他的去留出現轉機。較早前朗拿度曾埋怨得不到球迷支持,並考慮離開皇馬。

此外,朗拿度在西甲已經累積至一百一十四個入球,差一球便可以追平六十年代華倫西亞巴西射手華度所保持,巴西球員在西甲的入球紀錄。
摺吧啦
雖然今晚歐聯沒我們的份兒,略為失落,但是週末的大戰不禁令我興奮起來
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。