<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-4-6 01:35 AM:

如果我有幾千萬尾開頭人地問我借幾...
我一向都好坦白,d朋友都知我邊個尺度就唔會借,大家講清楚以後唔使煩。間唔中在閒談中高談闊論一番自己的揀朋友准則和朋友既定義,都可以好自然咁俾倒個明確既訊息對方自己既尺度去到邊,而對方亦會受落,因為你唔係直接同佢講。係佢以為自己領誤番黎既姐。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-6 01:55 AM:

係wo,果d人實係咁諗
有時我問人借錢都會咁諗。哈哈!!不過我問係會問一d我認為有可能既人,冇可能既人我個人黎講論面子論處事都唔會問佢地借,第一冇面,第二令人地難做。不過我最多都係試過借500蚊,但老實講,我末試過借超過兩日唔還錢,但而家我有好多街數都末收番,我都唔記得自己借過俾邊個喇。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-4-6 02:01 AM:

有時我問人借錢都會咁諗。哈哈!...
係囉,,我有好多fd會問我借錢,,,但係佢地唔會借得多,,
10蚊8蚊,,呢d數目叫佢地還又好似唔得大方,,,但係積
小成多,,佢地個個唔還條數都好溶,,同埋唔止一個借
又搞到唔記得借左比邊個
Originally posted by Kian76 at 2006-4-6 02:01 AM:

有時我問人借錢都會咁諗。哈哈!...
聽君一席話,勝讀十年書
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-4-6 01:57 AM:

我一向都好坦白,d朋友都知我邊個...
不過可能有d人會認為你自大(果d自大既人會咁諗)
摺吧啦
Originally posted by kkkk789 at 2006-4-6 02:12 AM:

係囉,,我有好多fd會問我借錢,,,但係...
最慘係你借左俾佢地,你明明記得借左俾佢地,本來都冇諗過要佢地還,但當你急需要呢d錢時叫佢地還,明知佢地有,但佢地都話還左,但明明末還,攪到好似我屈佢地咁,雖然最後佢地係會拿d錢出黎俾我,但卻變成我問佢地借錢......有時真係好無奈,唔係錢既數目問題,而係佢地太冇責任感令我冇面,而且我個人又幾要面既。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-5 11:10 PM:

係=3="d鬼佬閒閒地都過180,好少得17x
有無咁誇張.....avg有178度啦
我174行出去同佢地都唔係差太多
當然都有見過d高都嘔電架啦
Originally posted by Kian76 at 2006-4-6 02:21 AM:

最慘係你借左俾佢地,你明明記得...
唯有唔好再同果d人聯絡.........
摺吧啦
Originally posted by dogfood at 2006-4-6 02:23 AM:

有無咁誇張.....avg有178度啦
我174行出去同佢地都唔係差太多
當然都有見過d高都嘔電架啦
d鬼佬係好高嫁...........
就算矮既鬼佬都一定高過你,除非你本身係好高嫁啦
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-4-6 02:20 AM:

不過可能有d人會認為你自大(果d自大既人會咁諗)
唔緊要架,我在自大既人面前會自動變得緲小,哈哈!!除非我冇興趣認識他或與他單獨談話,如果唔係佢一定會有機會感受到我虛偽既一面。哈哈!!通常最唔鐘意我既人係一d處事極度認真既豬扒。第一我唔會故意接近佢地,第二我係佢地眼中係非常唔認真既人。哈哈!!
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。