<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by brightman at 2006-4-13 01:08 PM:

心目中最佳陣容:

...
其實朗尼,奧雲,碧咸,謝拉特,林柏特,泰利,加利仔~一定係正選既~
阿殊利都應該係~但等好返有態先~祖高爾都好大機會係~
得一個中堅位同龍門有得爭下~勁多人爭,又加歷查等等~
不過龍門都會係羅賓遜掛~
Originally posted by abc123aa at 2006-4-13 12:17 PM:

難道其他人就冇?搵得多錢既球星就一...
一時忘記左上季踢得好的是奧雲。當然,碧咸亦有部份賽事表現好。

不是認為球星一定懶,但只是連球隊希望利用加操黎令球隊變回以前般強大都唔肯協助的球星,根本唔值得去支持,難關是要一起去捱過的,但皇馬班球星連負出少少時間和體力來一起捱都唔肯,不論成效有多少,但起碼這是行動,唔做就等如坐以待斃,要改變就要練,只有努力既球隊才會勝利,若巴塞班波唔係咁團結冇正選踢既球星後備都咁努力練習都唔會有今日既成績,但皇馬早前一直奉行玩樂式操練,現在轉了會長,根本變是必然,眼見球隊成績如此低落,朗拿度等人加多兩錢肉緊去踢體能就半場玩完,咁既樣,唔練仲得咩??但問題係皇馬班球星竟強烈反對加操......

球場上拼命,的確皇馬球員在球場上的態度是不差,但問題是,你練習時練不好或者練不夠,你現在如何努力拼命去比賽都係冇用,既然要在90分鐘賽事去捱既話,為何不能放棄拍一兩個廣告的時間來把自己的體能、球隊的默契提升呢???
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-13 12:28 PM:

梗係啦,下下都比人話後防差,梗係有...
巴塞後防為何會好過皇馬後防??唔從人腳講,答案好簡單答你,一條係會拖累前線球員,一條係唔需要前線球員分心的防線,分別就是如此簡單了。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-4-13 01:27 PM:

一時忘記左上季踢得好的是奧雲。...
奧雲真係慘呀,踢得好,但朗拿度係度,又踢一個前鋒...焗住走~如果佢冇走,卡斯辛奴就唔會黎了...皇馬球員要分心咁多活動,真係會影響踢波表現,呢點真係有問題~
其實皇馬球員練波都好認真既~
呢次其實係馬田有錯並唔係球員,雖然成績差球隊上下都好應該同心協力,但一向比賽完第2日都唔駛練波,而馬田就唔比球員放一個星期假,真係未免太強權,連西班牙果邊傳媒都話佢未熟悉做主席既工作,呢次會唔會又係干預球隊事務呢???

[ Last edited by tkk2p on 2006-4-13 at 01:37 PM ]
Originally posted by brightman at 2006-4-13 01:08 PM:

心目中最佳陣容:

...
防中果度我覺得出返林柏特好d,只要分工清楚就冇問題,分開謝拉特進攻,林柏特防守,好過兩條友仔企晒係中間
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-4-13 01:36 PM:

防中果度我覺得出返林柏特好d,只要分工清楚就冇問題,分開謝拉特進攻,林柏特防守,好過兩條友仔企晒係中間
係呀~佢地兩個踢法好似
Originally posted by tkk2p at 2006-4-13 01:34 PM:

奧雲真係慘呀,踢得好,但朗拿度係度,...
我唔覺皇馬球員有咩特別多廣告出囉,亦唔覺有咩商業活動係特別多囉,球員都要生活的,佢地既人工轉返做港幣可能好多,但係係外國用返佢地既錢幣就未必.......(好似係得朗拿度出商業活動比較多)
奧雲都唔受班拿貝球迷歡迎,雖然佢真係打得好好,都改變唔到佢要走既事實.......
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-4-13 01:30 PM:

巴塞後防為何會好過皇馬後防??...
巴塞條後防係咪真係咁勁就不得而知~但中前場真係實在太強,令到對方防守都黎唔切,都冇得攻~整體問題吧~
Originally posted by tkk2p at 2006-4-13 01:34 PM:
呢次其實係馬田有錯並唔係球員,雖然成績差球隊上下都好應該同心協力,但一向比賽完第2日都唔駛練波,而馬田就唔比球員放一個星期假,真係未免太強權,連西班牙果邊傳媒都話佢未熟悉做主席既工作,呢次會唔會又係干預球隊事務呢???
同意,比賽完已經好辛苦,仲要唔係攞晒3分,我覺得應該大家慢慢傾,球星們同主席應該多d對話
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-4-13 01:38 PM:

巴塞條後防係咪真係咁勁就不得而知~但中前場真係實在太強,令到對方防守都黎唔切,都冇得攻~整體問題吧~
桑坦德果兩球可以表現出巴塞條後防其實都唔係想像中咁勁,只係佢地中場防守勁啫,如果我地有個勁既防中可以係後防線前面周圍走,高空波又清晒,又助到攻既話根本前場d球員就唔洗擔心啦
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。