<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【版友傾訴熱線】一個由朝到晚都有人留意的電台頻道
返回列表 回復 發帖
Originally posted by waterfire at 2005-9-23 12:30 AM:
( C5 s$ A9 r- M( `6 M( a
  B2 t- u* A: b- [# X/ Z2 P, u! I6 y# _9 [
d 佛友講黎都哂氣
( o. z. G0 F; A佢地太沉迷lu
- c- p& ]6 S) U$ U, v3 C
佢地唔識得好好解釋﹐唔係咁既﹐我都係歸依三寶﹐( u& F+ F( r% R* x9 E- |8 B. k
不過要解釋野有好多方法﹐唔洗衝動。
YOU'LL NEVER WALK ALONE
Originally posted by VictorTan at 2005-9-23 00:30:
8 ~6 R, X6 B! E$ p3 ^( y" F$ w; B4 j3 O
我明﹐同樣學佛﹐佢不應該用咁既語氣﹐9 ^+ q: O/ ]3 u9 }
修為有少少不足﹐你都算客氣。
% ^2 x6 M8 r+ D& ^/ d  r! r) i估唔到佢地會係咁既,你話佢地呃左你多人呢
Originally posted by waterfire at 2005-9-23 12:33 AM:! H/ e: R% a# W# }- t

' `9 R% v. R0 ?. D/ i$ b
9 {* q  G- v3 a4 w" ~邊個post??
4 S! E. q- L: z! Q9 L6 V* b佢地唔算係識哂點算係佛
( j# o5 ?* f3 p& t7 \$ Go係佛ge 信仰有d 說話係唔應該會講
- a6 P4 V5 w; I$ W
雖然要做到不瞋不顛不容易﹐但亦無須如此動容﹐/ o* j! q) R$ E2 k* R' B( D
有失佛家子弟風范。
Originally posted by VictorTan at 2005-9-23 00:37:
2 [: Q# y& r. M. r1 o4 S% c: s
2 {' D6 `  Y( t3 p6 I雖然要做到不瞋不顛不容易﹐但亦無須如此動容﹐
0 O5 y4 p( p# o2 u有失佛家子弟風范。
. i* s$ i/ H7 Y# y1 }: a) ?9 x+ Z( t4 ^) ^
佢地想鵲巢鳩占=.="
Originally posted by VictorTan at 2005-9-23 12:37 AM:
6 S9 m- n" r. a
3 O! F6 H9 ^" y$ K! B4 b雖然要做到不瞋不顛不容易﹐但亦無須如此動容﹐
/ ]$ O. \# V. x5 Z% B& [0 O有失佛家子弟風范。
" d' b+ D  k3 R% b9 w8 `  D身為佛家子弟﹐我們有自己的領悟﹐
8 q; N/ r0 R+ Y5 B  Z; ?但是我們也要以眾生的眼光看東西﹐  [' N6 B" Z: m5 r$ N
不應太執著﹐要互相尊重。
Originally posted by VictorTan at 2005-9-23 12:37 AM:
: H* k; F8 H  |) e: \' V* o' V
雖然要做到不瞋不顛不容易﹐但亦無須如此動容﹐
5 l8 S( @& @8 ?" W$ A有失佛家子弟風范。
5 e; _9 ]+ b) ]0 t; z: f4 C' B5 b( T
算啦, 佢地都應該係一d 小人物黎' h1 {" i$ r# W  V
o係呢個forum 到傳教' r4 x2 J- w. W. b
點同其他上過電視d 人相比
  `9 N" P0 ~9 Q- ~/ j就算小到, 做咩有線a 台鬼故o個d9 f" M. k- R9 E; x+ F0 I, i
上下鏡, 講ge 野出黎己經唔同d la
. ?, a; h4 _9 i' r講到自己好似有大智慧咁....我都頂唔順
Originally posted by 左輪仔 at 2005-9-23 12:38 AM:
6 R  O, F& Y+ F4 M2 R$ Z) c9 d/ u& x0 I8 L+ ~
佢地想鵲巢鳩占=.="
: }" d! ^, o( ^2 m' u( Z* Y' e/ `我認為每個版都要中和﹐不要帶太多宗教色彩。
" _( y: @3 [# q5 j0 u2 L至于鬼故事版﹐當然有真亦有假﹐我也碰過真的﹐親眼所見﹐
' V& T8 q0 z! k% I" y5 n但也沒需要大事鋪張﹐當故事看﹐陶冶心情是不錯的。
唉, 唔講喇, 我睇鬼故通常都係去第二到睇7 O5 b" c# M2 z3 J) U8 V
去呢到淨係得番d 佛教, 我都唔知睇黎做乜5 g7 @, V" U* w! @
訓先, bye
Originally posted by waterfire at 2005-9-23 12:42 AM:# k( Y& x" f7 w& D2 E
. n' p$ j" i1 ^

: F+ v( G  S/ k5 }2 [4 M+ e  e算啦, 佢地都應該係一d 小人物黎
5 B: V5 ]& y* o- E4 h6 w  N/ W...
0 R: k$ I0 ~. A" N, G. }& n. I( @0 x" \
哈哈哈﹗認同﹗信仰深厚﹐修為應該更寬廣才對﹗
Originally posted by waterfire at 2005-9-23 12:45 AM:" i2 C) k/ P$ H
唉, 唔講喇, 我睇鬼故通常都係去第二到睇) t. @4 L. |" I- ^& W7 i) r& n7 X
去呢到淨係得番d 佛教, 我都唔知睇黎做乜1 d9 w5 |( g: Z" W4 B1 }" e
訓先, bye
1 I" G/ t9 Q, N6 z慢走﹗晚安﹗
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【版友傾訴熱線】一個由朝到晚都有人留意的電台頻道

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。