<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我肚裡有個小寶寶
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hkcchk at 2006-12-13 04:34 AM:
Try to listen more music but should be soft music (no Rock n roll).  This should be good to the baby and you.

[ Last edited by hkcchk on 2006-12-13 at 04:35 AM ]
我都有日日聽歌....用耳筒聽.......
唔知bb聽唔聽到
Originally posted by 極樂 at 2006-12-10 10:44 PM:

我依家每朝都係到諗結婚既野(訓唔...
唉!一個星期後先可以上黎回呢個post添.............
唔好意思呀!另一個美人!

今日報紙頭條係呀徐子淇嫁入豪門,我睇到想爆粗!
有咩可能“多哈亞運閉幕”、“中一生運動會後身亡”同“十八歲中五生殺同學判二十九年”都唔係頭條?頭條竟然係一個咁既女Model嫁個超級太子?
香港真係..............新聞永遠都要同娛樂掛勾!

唔好意思...........又唔小心發癲添!
今日買完報紙番屋企,又見到有個新娘子同個新朗哥等Lift上樓見家長!
我都廢事同佢地同Lift,我自己等另一部Lift好過!

不過講番你個BB呢!
其實可能聽下Rock music都唔錯嫁!話唔定另一個John Lennon又出世呢!
講笑咋!聽下古典音樂!第日做李雲迪!
聽下Rap歌,第二隊LMF!

你要講故事俾佢聽嫁!佢一出世就會好有修養!

[ Last edited by 能神所不能 on 2006-12-16 at 11:19 AM ]
超越自己,攻其不備
幾時請我去飲?  ._____. v
Originally posted by 能神所不能 at 2006-12-16 11:15 AM:

唉!一個星期後先可以上黎回呢個pos...
如果個bb似我......就會有條養架啦~~
哈哈~~~~~~

之前咪有套碟, 係為bb而設計~~
全部係古典音樂....(莫札特果d)

果套碟要400幾蚊, 暫時仲未有錢去買
(仲要慳d使, 直到攪好個婚禮)

不過我個同事有, 想問佢借聽
但都係等婚禮攪好之後.......

好煩!! 好怕冬天著咁少衫........
好彩近年d脂肪夠厚, 頂得下!!
Originally posted by Edgar Davids at 2006-12-16 11:33 AM:
幾時請我去飲?  ._____. v
請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情就得啦~~
哈哈哈哈~~~~~~~~~~~~~

我依家好擔心,
唔知係咪因為有bb, 定係壓力大.......
勁出粒粒....
我又要慳錢唔會去做facial,
好驚到時滿面粒粒, 唔靚!!!

黎緊christmas都想去影結婚相,
得返一個week, 應該唔會好返.....
化裝都遮唔住!!
Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:23 PM:

如果個bb似我......就會有條養架...
係呢?可能問得長遠左你諗住呢,係由邊個去帶大個BB嫁?
你等佢出世之後會唔會即刻番出黎做野呢?
我想講............BB一出世果陣係好得意同最容易學識新野!(同最易知本質)
如果經濟真係勉強都可以支持到既話,我建議你自己帶番!
包佢第日大個左一定超孝順!到你濃!包你老公眼紅

如果萬一真係要出番黎做野,就算果日番工幾累都好,你都要同佢講野(無論佢幾細個都好,識唔識聽都好!)!佢會習慣每日都要聽你把聲先得到!咁你就可以完全控制到佢嫁啦!(超功利)

做咩著咁少衫因為大肚嗎?
你如果搵唔到合適大細既衫呢!你可以上床用“被”包住自己保暖嫁!
你唔病得嫁!你一病=肚入面個BB都病左!
Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:27 PM:

請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情...
有BB既女士係要犧生下嫁啦!你奶奶煲好多野你飲咩?
以我所知呢..........唔此生粒粒嫁.....仲好易生痔瘡
不過你第日見到個BB由你個肚出黎,你就咩都抵曬嫁啦!

結婚相可以用電腦修修佢嫁!
如果你真係唔滿意既,第日生左之後修好身再去影過囉!你仲後生呀!
超越自己,攻其不備
Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:27 PM:

請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情...
放鬆d,飲多d水,有充足既睡眠,皮膚就會好d架喇
恭喜晒

唔好擔心同細妹比較,你係你,你老公認數,無錢都擔起結婚養bb既責任
好難得,絕對係一個好人

結婚既野我真係唔識,我睇左前兩頁d結婚意見都應該夠晒
唔好意思,咁遲回你個帖添

Best of luck

[ Last edited by Rika on 2006-12-22 at 02:32 AM ]
本人剛結婚一年~希望可以答到你D問題幫下手~
擺酒計返多數係唔會蝕錢~"但係都要有舊cash即晚找數先得~"
因為人情要返屋企逐封拆逐封對名MARK數~因為MARK左數個張紙係用黎第二時人地/人地D仔女結婚你用黎睇返個張紙去做返咁多人情或賀禮比佢~"哩D就叫做"人情債"~我諗大家都聽過~"
如果朋友多~一定唔會蝕錢先~因為而加後生哩一代都有一個統一人情價~"到場$500(個)
唔到$300(個)~多數一圍10個人(有D坐12個)=一圍有$5000
除非你擺D要五丶六千蚊如果唔係都唔會蝕~
不過親戚就好難講~"睇你大唔大家族~最好唔好請一家大細~除非真係好親個D~因為通常都一家人比$1000~

其實旅行結婚都幾好~不過做女仔梗係想擺酒~有自己既婚禮~一生人一次點可以求其~個時我都咁諗~因為將會係一個好重要既回憶架!!

恭喜~!!恭喜~!!

[ Last edited by 卡娃兒 on 2006-12-30 at 02:28 PM ]
有 bb 係開心既事 wor
I have just been in 伊甸園 for my friend's wedding (in St. George building).  I feel the hall is quite small and so hurry.  She booked two sessions but still not enough.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我肚裡有個小寶寶

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。