<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖

最後3場~希望朗拿度同施丹會踢返啦~
Originally posted by tkk2p at 2006-5-1 09:50 PM:

頂出左界,撞到廣告牌返入黎,對方球員想開界外球,但卡斯拿斯踢走個波~
佢自己同其他球員都冇抗議,係正常紅牌~
原來係咁,我隻眼有問題,miss左中間反彈o個part。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:05 PM:

下??我完全睇唔出有問題,乜龍門唔可以出黎頂波架咩??仲有,佢好似係在個波末出界前踢個波出界,呢d叫做解圍wor......!!!!!!!
個波頂左出左界再踢叫做浪費時間,好正常係要攞個黃牌
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-5-1 09:52 PM:
[img]http://www.realmadrid.com/addo...
希望啦
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-2 12:59 AM:

個波頂左出左界再踢叫做浪費時間,好正常係要攞個黃牌
剛睇番,原來真係我發雞盲睇唔倒,不過我覺得唔係因為浪費時間,而係唔想俾對手快開界外球直接拋入空門先踢走個波。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-5-2 01:16 AM:

剛睇番,原來真係我發雞盲睇唔倒,不過我覺得唔係因為浪費時間,而係唔想俾對手快開界外球直接拋入空門先踢走個波。
咁樣只係好聽d既解釋,但事實上可以話佢浪費時間........
如果佢唔係頂中廣告板都好d,一d頂出去球迷果度起碼唔會即刻彈返入黎
摺吧啦
Originally posted by andy020290 at 2006-5-1 03:54 PM:
Arsenal captain Thierry Henry has r...
係唔係亨利自己講架?還是又係d八卦雜誌老作?
如果真係過巴塞,咁皇馬下季都唔駛止意聯賽拎
冠軍lu,唔係睇死皇馬,而係對手實在太強,除左
車路士既財力人力之外都好難有球隊同巴塞打~
Originally posted by abc123aa at 2006-5-2 01:18 AM:

咁樣只係好聽d既解釋,但事實上可以話佢浪費時間........
如果佢唔係頂中廣告板都好d,一d頂出去球迷果度起碼唔會即刻彈返入黎
雖然係拎左張紅牌,但佢做得好岩,
如果佢當時真係冇踢出界,咁就好危險,因為當時係空門
而且佢拎張紅牌後又可以拖長左時間,對踢守勢既皇馬,
係做得好岩既,今場最好表演係卡斯拿斯,又守左個12碼
己經都諗住冇,點知救出,連碧咸都錫晒佢~
Originally posted by kuru at 2006-5-2 01:28 AM:

雖然係拎左張紅牌,但佢做得好岩,
...
係呀,表現得最好係佢,就算兩黃一紅出場都冇人會怪佢
摺吧啦
【明報專訊】西甲豪門皇家馬德里(相關新聞 - 網站)前日憑藉巴迪斯達下半場射入12碼,以及門將卡斯拿斯(相關新聞 - 網站)救出12碼,作客以1﹕0小勝奧沙辛拿,鞏固聯賽季席。

皇馬前鋒朗拿度及「法國球王」施丹(相關新聞 - 網站)都在今仗缺陣,教練卡路以巴迪斯達轉任攻擊中場,這卻成致勝關鍵。該巴西中場在51分鐘左路突破,在禁區被主隊中場魯爾(相關新聞 - 網站)加西亞推跌,博得12碼,並親自操刀射入,助球隊領先1﹕0。

馬拉加落敗降班

皇馬在12分鐘後被罰12碼,幸門將卡斯拿斯神勇撲出對方中場賓奴的射門,才不致被扳平。雖然該門將其後被指拖延時間,被罰今仗第2面黃牌被逐,但皇馬最終仍保住1﹕0勝果。「銀河艦隊」全取3分後,以66分排聯賽榜第3位,較第4位的奧沙辛拿多4分,亦僅比次席的華倫西亞少2分,要取得來屆歐聯(相關新聞 - 網站)分組賽直接參賽資格仍未絕望。

榜尾方面,「包尾大幡」馬拉加同日主場以2﹕3負桑坦德後,35戰只得24分,成為今季西甲首支篤定降班的球隊。
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。