<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by tkk2p at 2006-5-2 09:54 PM:
今個星期返part time,所以會少上黎~
加油
摺吧啦
林柏特講得好

5月 3日 星期三 05:05 更新
林柏特妻游說 學細哨魔幻腳

【明報專訊】朗拿甸奴的精湛腳法不但令球迷如癡如醉,就連車路士中場林柏特的未婚妻也為之神魂顛倒,要求林柏特學習「細哨」的「魔幻腳」,以免在世界盃上被搶光芒。

林柏特的西班牙籍未婚妻艾倫來自巴塞隆拿,多次游說他加盟她的家鄉球隊皆未能如願,現在更希望丈夫模仿朗拿甸奴的腳法。林柏特笑說﹕「艾倫經常收看巴塞隆拿的比賽,並厭倦我的平實踢法,埋怨我為何不學習朗拿甸奴魔術腳法。我只好向她解釋這些絕技並非時常奏效﹗」

林柏特在去年世界足球先生選舉屈居朗拿甸奴之後,二人在歐聯16強大戰較量並交換球衣,可謂惺惺相惜。不過林柏特強調無意赴西班牙落班,只會在掛靴後才往西班牙定居。
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-3 10:10 AM:
林柏特講得好

5月 3日 星...
係呀~同我成日講果d差唔多~你睇下施丹d腳法都唔係成日用嫁啦~但佢用得黎真係有用果隻..細哨邊有得同施丹比美呀?d球迷只不過係講視覺享受姐~你做d野神奇~有型~佢地就會鍾意你~平平凡凡咁鬼有人睇咩~

[ Last edited by andy020290 on 2006-5-3 at 12:14 PM ]
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by andy020290 at 2006-5-3 12:07 PM:

係呀~同我成日講果d差唔多~你睇下施...
施丹比細哨更實際........
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-3 12:15 PM:

施丹比細哨更實際........
如果唔係朗拿度d態沉左  佢鬼上到黎咩..
Originally posted by andy020290 at 2006-5-3 12:26 PM:

如果唔係朗拿度d態沉左  佢鬼上到黎咩..
一定冇依家咁多人咁盲目咁話佢乜都勁先囉
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-3 12:29 PM:

一定冇依家咁多人咁盲目咁話佢乜都勁先囉
如果講佢既速度傳球都有d睇頭~但係罰球我真係唔覺佢係罰球專家...
Originally posted by andy020290 at 2006-5-3 12:56 PM:

如果講佢既速度傳球都有d睇頭~但係罰球我真係唔覺佢係罰球專家...
佢一定唔係罰球專家,論球品,佢一定唔係好果隻,尼維特果d都係,又係茅果類,只不過細哨唔係茅果類
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-3 01:01 PM:

佢一定唔係罰球專家,論球品,佢一定唔係好果隻,尼維特果d都係,又係茅果類,只不過細哨唔係茅果類
論球王黎講~有邊個冇球品...碧咸  施丹 費高 朗拿度 享利 呢d都係好有球品  只不過施丹燥起上黎係大火姐~享利直程比人撞完理都唔理就準備走去接應罰球~其實我頭先所講d人個個都有好有球品~講冇球品既~托迪岩唔岩....?
路透里約熱內盧電---巴西隊主教練帕雷拉(彭利拿)周三充滿信心地公布了下個月世界杯首場比賽的首發(正選)名單,克羅地亞(克羅埃西亞)隊將是第一支遭逢衛冕冠軍的球隊。

巴西隊6月13日首戰克羅地亞,同組對手還有澳洲和日本(相關新聞 - 網站)。佩雷拉將在比賽中遣上「魔幻四人組」:羅納爾多(朗拿度)、小羅納爾多(朗拿甸奴(相關新聞 - 網站))、阿德里亞諾(艾維安奴)和卡卡(Kaka)。

如果隊員沒有傷病問題,那麼世界冠軍的首發陣容將與去年10月與委內瑞拉隊之間的世界杯預選賽完全一致,那是巴西隊最近的一場競技比賽。

「首場比賽之後,我將根據比賽的形勢、結果和球員的表現決定是否改變首發名單。」佩雷拉說。

在那場與委內瑞拉的比賽中,巴西隊的首發陣容是守門員迪達(Dida),後衛卡福(卡富)、茹安(祖安)、盧西奧(盧斯奧)和羅伯托卡洛斯(卡路士),防守型中場埃莫森(艾馬遜)、澤羅伯托(薛羅拔圖)以及「魔幻四人組」。

佩雷拉拒絕透露巴西隊的23人大名單,該名單將於5月15日揭曉。
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。