<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Kian76 at 2006-5-9 10:33 PM:

朗拿度係叛徒始祖......國米白養...
你話佢免費轉會皇馬就話啫,濫用叛徒呢個詞語
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-9 11:18 PM:

你話佢免費轉會皇馬就話啫,濫用叛徒呢個詞語
可惜錢唔等於一切,國米當初佢傷既時候唔放棄佢,除左照出糧,莫拉堤仲分埋國米d股份俾朗拿度,希望朗拿度可以在國米有復出既一日,全球既國米球迷都全力支持朗拿度,全數都極希望看到朗拿度再度為國米上陣,在情在理,朗拿度也不應該離開吧??冇錯,佢係為國米帶來轉會費,但可知道國米要的不是錢??國米球迷有幾心痛??而家朗拿度怨皇馬球迷唔like佢唔支持佢,我覺得係報應黎,佢當日把真心支持佢既球迷當戲子耍結下了因,今日被皇馬球迷踩台係果。

而試問你又認為乜野先叫做叛徒??

[ Last edited by Kian76 on 2006-5-10 at 12:03 AM ]
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-5-10 12:02 AM:

可惜錢唔等於一切,國米當初佢傷...
唔好意思,皇馬既球迷已經支持返朗拿度,係今季第二回合對拉科既比賽冇論佢射失又好,射入又好,球迷已經送給他值得攞既掌聲

我認為叛徒既定義係一個人做d衰野去影響某個組織,團體或公司就係叛徒
如何先至係背叛?
例如:
某某球會比好多著數某某球員甚至當佢係隊中既重心,但某某球員就不時公開咁話呢間球會,而且又唔努力練習,跟住仲要唔係高價賣出,係低價賣出,但要記住既就係呢間球會比到呢位球員想要既野佢,但佢唔珍惜仲要不愉快咁離開呢間球會

就國米同羅馬黎講,呢兩間球會比唔到冠軍佢地,羅馬可能比唔到高人工卡斯辛奴,國米當時既教練同大哨唔o岩,大哨自自然然就會走
仲有,卡斯辛奴黎到皇馬之後睇得出佢好努力咁表現自己,而且佢係羅馬亦唔係係比賽時行行企企就算,所以我唔認為佢係叛徒(羅馬fans睇法當然唔會同我既一樣)
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-10 12:34 AM:

唔好意思,皇馬既球迷已經支持返朗拿...
卡斯辛奴

某某球會比好多著數某某球員甚至當佢係隊中既重心,但某某球員就不時公開咁話呢間球會,而且又唔努力練習,跟住仲要唔係高價賣出,係低價賣出,但要記住既就係呢間球會比到呢位球員想要既野佢,但佢唔珍惜仲要不愉快咁離開呢間球會

以你列出既論點,除左唔能夠完全俾晒球員想要既野佢之外,真係中晒叛徒既特點。

但乜野叫球員想要??夢想??冠軍??錢??興趣??女人??根本球員想走既話,任何一樣野可都以成為理由,球會100%唔可能滿足得晒佢既要求,但就羅馬肯定唔係錢既問題滿足唔倒卡斯辛奴。

[ Last edited by Kian76 on 2006-5-10 at 12:52 AM ]
我愛長澤
其實一切既成事實...都係期望各人繼續努力,有時誰對誰錯都好難完全講得清既~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-10 12:49 AM:

卡斯辛奴

某某球會比好多著...
舉個例,亨利就算走,都唔會有人怪佢。因佢有功而且走得和平。唔似得有d人末建功就走人,仲要攪事。而亨利話入決賽就留,但而家入左,都仲末話留定走,証明一個人要走,任何野都可以成為理由,任何留下既理由都可以成為閒話。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-5-9 10:19 PM:

奧雲如果唔係一定要打正選的話我諗...
好似唔係咁喎,係果時盧森堡高,想將皇馬巴西化
要收購羅賓奴同先施奴,所以先將奧雲賣走,其實
果時係盧森堡高想做巴西領隊,以籍教左半隊巴西
國家隊為由,等自己機會高d,做下任執教~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-10 12:49 AM:

卡斯辛奴

某某球會比好多著...
唔好話球員想要既野唔同,每個人想要既野都唔同嫁啦,始終係睇返佢地自己,所以好多時都有呢d情況出現
摺吧啦
Originally posted by kuru at 2006-5-10 01:04 AM:

好似唔係咁喎,係果時盧森堡高,想...
當然呢個都係原因之一啦........因為呢兩位黎到奧雲出場機會可能大減
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。