<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by MaxFigo at 2006-5-14 10:42 PM:

一個領隊係球隊最緊要係威信
...
咁又係........但皇馬既高層都冇比過穩定既教練班球員
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-14 10:43 PM:

柏禾可能係過唔到自己果關,所以表現一直都唔好
始終當年佢mark得實李華度令到好多皇馬迷對佢有好大期望........
亦可能係傳媒同球迷一係過份吹捧,一係過份指責
佢根本唔可以正常成長
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
西甲-齊達內抨擊前主席佩雷斯用人政策搞分化,種下皇馬敗因

路透馬德里電---皇家馬德里球星齊達內(施丹)說,俱樂部(球會)前主席佩雷斯(皮里斯)按照球員重要性劃分等級的做法破壞了球隊的團結。

廣 告

佩雷斯在任時推行著名的「齊達內加帕翁」的用人政策,即為齊達內這類的大牌球星搭配來自青年隊的球員,例如中衛帕翁(Francisco Pavon)。

但齊達內說,這種把他、羅納爾多(朗拿度)、貝克漢姆(碧咸)等球員貼上「銀河艦隊」標籤的說法,導致球隊內部出現了嚴重的分化現象。

「我很不喜歡人們談論齊達內加帕翁,因為這明顯會讓球員分裂成不同的團體。」這位中場球星對西班牙Antena 3電視台說。

齊達內還表示對球隊過去三個賽季一無所獲非常失望。這是球隊50年來最糟糕的表現。

「我們總是犯錯誤,一個冠軍都沒能得到尤其令我傷心,」他說。「五冠王當然難得,但一項都得不到就太說不過去了。」

「也許讓我就這樣兩手空空地退役很不公平,但已沒有什麼更好的選擇。」
摺吧啦
Originally posted by MaxFigo at 2006-5-14 10:45 PM:

亦可能係傳媒同球迷一係過份吹捧,一係過份指責
佢根本唔可以正常成長
所以做強隊既球員壓力都幾大嫁
摺吧啦
Originally posted by MaxFigo at 2006-5-14 10:42 PM:

一個領隊係球隊最緊要係威信
...
要建立到領隊權威形像,最緊要係放心比佢攪支球隊,買人賣人果d都唔係會長應該負責的
Originally posted by abc123aa at 2006-5-14 10:45 PM:

所以做強隊既球員壓力都幾大嫁
特別係當佢地比一沉百踩ge時候...
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-5-14 10:45 PM:

要建立到領隊權威形像,最緊要係放心比佢攪支球隊,買人賣人果d都唔係會長應該負責的
o岩
摺吧啦
Originally posted by MaxFigo at 2006-5-14 10:46 PM:

特別係當佢地比一沉百踩ge時候...
係....真係好慘嫁
摺吧啦
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-5-14 10:45 PM:

以前祖記買人係由總經理莫治話事
但卡比路上任後講明要攞返e個話事權
e d就係有份量ge領隊
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by abc123aa at 2006-5-14 10:47 PM:

係....真係好慘嫁
一入侯門深似海@@
有苦自己知
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。