<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by tkk2p at 2006-5-17 04:52 AM:
總算保住第2~下季一定要還以顏色!
冇錯
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-5-17 04:53 AM:
依家開始期待聽晚既歐聯~訓覺先~
我都好期待
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-5-17 04:02 AM:
其實話皇馬後防踢得唔好,倒不如話中...
同意,d人淨係識得話後防,但冇諗過皇馬其實係冇正宗防中
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-5-17 03:59 AM:

卡斯拿斯果球,個波改變左方向...~
佢拍左出去...........
佢今場信心唔係好夠
摺吧啦
今場既碧咸同平時有d唔同,而且踢到塊面紅晒

路透馬德里電---皇家馬德里(相關新聞 - 網站)周二在兩球領先情況下最終客場3-4不敵塞維利亞(西維爾),不過仍幸運取得西甲亞軍,直接晉級下賽季歐洲冠軍聯賽(歐洲聯賽冠軍杯)。

貝克漢姆(碧咸(相關新聞 - 網站))第15分鐘主罰任意球(自由球)直接破門,隨後在第26分鐘接羅伯托卡洛斯(卡路士)一記長傳再下一城。

但歐洲聯盟杯(歐洲足協杯)新科狀元塞維利亞迅速還以顏色,赫蘇斯納瓦斯(G.拿華斯)兩分鐘後一記25米外的重炮轟入球門上角,阿根廷前鋒薩維奧拉(沙維奧拿)第30分鐘則抓住皇馬門將卡西利亞斯(卡斯拿斯(相關新聞 - 網站))的失誤,將比分扳成2-2平。

塞維利亞陣中的巴西前鋒法比亞諾(法比安奴)先是在第33分鐘助攻薩維奧拉打進本隊第三球,隨後在上半時即將結束時接納瓦斯傳球,將比分改寫為4-2。

最後一次身披皇馬戰袍出征的法國中場齊達內(施丹(相關新聞 - 網站))為銀河戰艦扳回一球。齊達內已宣布在德國世界杯後正式掛靴。

由於競爭對手瓦倫西亞最後一輪同樣落敗,皇馬幸運以一分優勢取得西甲亞軍,並獲下賽季直接晉級歐冠杯的資格。
摺吧啦
好彩施丹有一個入球,最後一場主場聯賽+最後一場聯賽都有波入,雖然兩場都贏唔到......

西班牙甲組足球聯賽,皇家馬德里(相關新聞 - 網站)作客3:4不敵西維爾,仍能保住第二位,可直接參加歐聯(相關新聞 - 網站)分賽。

第三位的華倫西亞作客以1:2輸給奧沙辛拿,皇馬以70分取得第二名,來屆可直接參加歐聯分組賽。

賽事中碧咸(相關新聞 - 網站)在上半場26分鐘內連入兩球,為皇馬領先,但西維爾在上半場結束前連下四城,反敗為勝。最後一場代表皇馬出賽的施丹(相關新聞 - 網站)在下半場近門追回一球,可惜其後再沒進賬,未能扭轉敗局。
摺吧啦
呢場d星級球員踢得好好,碧咸入兩球(好耐都未見過,可能係準備世界盃關係)
施丹連續兩場有波入,只可惜其它冇星既球員,(始終經驗淺),只係一個上半場,
就算入兩球,都比人追番4球,証明左下季繼續買星級球員都冇問題,最好11個都
係星,咁就強好多,但要用好多好多錢........
我要一個有實力有名氣的防守中場
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-17 10:26 AM:
我要一個有實力有名氣的防守中場
我好同意....睇左咁多場 皇馬... 成日比對手一衝 就衝到三閘線個到 ..
跟本防守中場冇起到攔截佢地既作用

本身而家皇馬既防線其實算幾好,但係如果一場入面 十幾,廿次 要2個中堅直接面對 對手既話,真係任何星級中堅都出事啦!
我的最愛球員:Hernan Crespo
不過好可惜..施丹最後個2場 ,皇馬都唔可以以羸波黎歡送佢
我的最愛球員:Hernan Crespo
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。