<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
碧咸今場波真係唔同~今季最好睇係呢場同上次果場~正呀~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-18 12:53 AM:

但可知道從來沒有人批評卡斯拿斯...
所以我只會批評佢犯錯既失波
摺吧啦
Originally posted by andy020290 at 2006-5-18 02:11 AM:
碧咸今場波真係唔同~今季最好睇係呢場同上次果場~正呀~
呢兩場顯示出碧咸都幾重要下
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-18 02:44 AM:

佢今年世盃有野睇啦~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by andy020290 at 2006-5-18 03:38 AM:

佢今年世盃有野睇啦~
希望佢既狀態係比較高既水準啦
摺吧啦
碧咸球速每秒31米

【明報專訊】英格蘭大軍陣中現時有奧雲和朗尼受傷,鋒力大減,所以隊長碧咸百步穿楊的自由球絕技或會成為英格蘭爭取入球打破悶局的最強武器,而物理學家布利聲稱透過最新科技的電腦模擬系統才得出有關「香蕉罰球」的科學數據。

布利指出「香蕉罰球」的竅門正是旋轉,他以真人及電腦系統模擬出在離門不同距離及不同角度主射自由球的結果,布利發現若在離門正中央25碼的位置主射自由球,最基本技術要踢出側旋的射球才能彎向左邊,若要彎向貼柱上角入網,足球的轉軸與水平線呈90度,若是少於90度的話,足球便會越楣而去。

不過世界級的自由球當然不是如此簡單,射球除了要夠彎,更要在門前急速下墮才能令門將束手就擒,所以不但側旋,射球時還要加上上旋,布利表示﹕「碧咸在2001年世界盃外圍賽對希臘補時所射出的一球可算是完美的示範,離門30碼的自由球,以每秒轉動10次及每秒31米的高速彎過人牆入網,門將根本無法挽救。」布利認為現時透過高科技準確知道了在離門何種距離下踢出何種角度旋轉的自由球可以入網,有望把世界盃中7個自由球只入1個的比率逐漸提高。
摺吧啦
施丹聯賽食尾糊 皇馬輸波保阿二

【明報專訊】今季後退役的法國中場施丹(中),昨日在西班牙甲組聯賽作客對西維爾的職業生涯最後一場聯賽建功,留下美好回憶。可惜他這記入球並未能替球隊反勝,皇馬最終以3﹕4負西維爾。幸而華倫西亞作客亦以1﹕2不敵奧沙辛拿,皇馬得以1分壓倒得69分的華倫西亞力保次席,直接晉身歐聯分組賽。奧沙辛拿則憑較佳對賽成績力壓同得68分的西維爾,獲得歐聯外圍賽資格。
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-18 02:44 AM:

今場波既碧咸有些少以前曼聯滿場飛既影子。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-5-18 09:19 AM:

今場波既碧咸有些少以前曼聯滿場飛既影子。
對維拉利爾同西維爾呢兩場都係,可惜佢今場比賽之前有輕傷,否則表現應會更好

對維拉利爾果場充份表現出助攻王既力能,成條右路既攻撃玩晒+完全唔理施仙奴

對西維爾果場就表現出佢可以打打下變影子前鋒同埋佢既入球能力

可惜兩場都贏唔到,不過睇得出施丹,碧咸呢d國家隊大佬級球員係度提升緊狀態黎準備世界盃
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-18 09:25 AM:

對維拉利爾同西維爾呢兩場都係,可惜...
唉,好提升唔提升,季尾兩場先黎提升狀態,皇馬都唔知開心就唔開心好喇。哈哈!!

其實佢既入球能力一向都幾強,每季都能攻入10球左右,但黎左皇馬後就失去了這光茫。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。