<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-5-18 02:25 PM:

兩次超靚助攻,其實巴迪斯達可以係碧咸身上攞到唔少入球的,可惜佢係皇馬唔係打中鋒啦
巴迪斯達只係暫替朗拿度,其實今季朗拿度,如果冇傷,真係
可以同巴塞爭第1,今季贏唔到聯賽,下季仲難贏,起碼冇左施丹,
都唔知用邊個仲可以代替佢?
Originally posted by tkk2p at 2006-5-18 02:07 PM:

真係入少左好多,雖然傳波仲保持住~
傳中唔同罰球,罰球為左有急勁既球速和下墮力,需要球員運用強大的腰、背力去"挫"西,加上碧咸的罰球姿勢是特別影響背部,所以便更加難去重拾以往佳態,可以預見的是碧咸的罰球員會每況愈下,隨著年齡的增長而不斷減少,除非他改變姿勢吧。但P祖連奴、阿辛卡奧、米赫洛域的罰球姿勢卻能令他們長期保持下去,求準多於求墮。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-5-19 12:28 AM:

傳中唔同罰球,罰球為左有急勁既...
好明顯兩樣係唔同,射波都大力d
Originally posted by kuru at 2006-5-19 12:12 AM:

巴迪斯達只係暫替朗拿度,其實今季朗拿度,如果冇傷,真係
可以同巴塞爭第1,今季贏唔到聯賽,下季仲難贏,起碼冇左施丹,
都唔知用邊個仲可以代替佢?
應該會簽一個頂佢了,轉踢法都得,唔駛咁集中一個進攻點

Cicinho interview

"I'm sure we'll win a title or two next year"
呢句我聽左3年了~哈
Originally posted by Kian76 at 2006-5-19 12:28 AM:

傳中唔同罰球,罰球為左有急勁既...
要佢改變姿勢等於叫佢唔洗踢=3="
因為佢傳中同射罰球都係同一個姿勢,連射12碼都係............
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-5-19 01:04 AM:

好明顯兩樣係唔同,射波都大力d
當然啦,其實以前碧咸既傳中既去勢都好勁,依家就唔係咁
多數係慢而準,有時佢傳d去勢快d既波會被對方擋到(兩者前面都係有人擋住碧咸,但前者佢就傳到入禁區,後者就多數比人擋到.......)
摺吧啦

轉至利記fansclub
摺吧啦
虎尾腳報復 碧咸98被逐

【明報專訊】1998年法國世界盃16強 阿根廷 Vs 英格蘭

在現任英格蘭隊長碧咸的「七旋斬」及刁鑽罰球協助下,「英軍」在1998年法國世界盃突破分組賽,殺入16強。但他在對阿根廷一役卻當眾「出醜」,慘成「紅牌阿姑」之餘,亦被指是球隊出局的罪魁禍首。

碧咸在該場舉世矚目的大戰,一直沉應戰,帶領當時仍由荷杜掌舵的英格蘭,半場與阿根廷打成2﹕2。然而在換邊後2分鐘,當時23歲的碧咸遭敵軍中場施蒙尼掃跌在地上,心有不甘,右腳向對方施展一招「虎尾腳」。結果他這不智的報復行為立即換來紅牌離場後果。英格蘭之後在少踢一人下陷於苦戰,最終雖然在加時後力保2﹕2和局,但互射12碼卻以3﹕4見負出局。賽後施蒙尼指自己是故意誇大表情,令球證趕碧咸離場。

碧咸在該仗經一事長一智,表現日趨成熟並已成為英格蘭主將。據悉他將獲皇家馬德里續簽新約,並有意在西甲「掛靴」。
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-19 05:07 AM:

要佢改變姿勢等於叫佢唔洗踢=3="
因為佢傳中同射罰球都係同一個姿勢,連射12碼都係............
所以12碼因重心經常後傾而多次飛機+撻低賴草皮。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。