娛樂滿紛 26FUN's Archiver

港燦男 發表於 2017-8-10 03:55 PM

陳智思:部分人不信任共X而抗拒一地兩檢,元老點睇?

[i=s] 本帖最後由 港燦男 於 2017-8-10 03:57 PM 編輯 [/i]

:dev: :kicking: :dev:

[font="][size=18px]行政會議召集人陳智思相信,大部分市民會支持高鐵一地兩檢方案,因為在交通上會更便利,但會有部分人因不信任共X而抗拒一地兩檢,認為需要時間證明。[/size][/font]
[font="][size=18px]陳智思接受本台專訪時指出,是特區政府希望有一地兩檢安排,並非中央要求。他又說,明白民主派議員有政治考慮,呼籲他們到西九龍總站考察,了解實際運作,因為紙上談兵並無作用。[/size][/font]
[font="][size=18px]被問到就一地兩檢方案做公眾諮詢能否釋除民主派疑慮,陳智思說,政府應繼續向社會解說,包括出入境安排、不同情境的處理方法以及為何要選擇一地兩檢等,而並非就應否實施一地兩檢作公眾諮詢。他相信透過解說,會釋除部分公眾疑慮,令他們接受一地兩檢方案。[/size][/font]

港燦男 發表於 2017-8-10 03:57 PM

[size=6]信一成雙目失明系列 [/size]:dev:

港燦男 發表於 2017-8-10 03:58 PM

[size=6]六四冇死過人,有冇人信 [/size]:yy26:

港燦男 發表於 2017-8-10 03:59 PM

[size=6]陳智思自己都周身外國護照,叫人點信 [/size]:yy26:

港燦男 發表於 2017-8-10 04:00 PM

[size=6]口講愛國,全家美國 [/size]:D :dev: :D

港燦男 發表於 2017-8-10 04:04 PM

[i=s] 本帖最後由 港燦男 於 2017-8-10 04:09 PM 編輯 [/i]

[size=6]共X起家二大強項︰[/size]:yy31: :yy01: :yy31:[size=6]
[/size]
[size=6]1. 謊言[/size]

[size=6]2. 暴力[/size]

港燦男 發表於 2017-8-10 04:12 PM

[size=6]劉曉波得到最好醫療照顧,有冇人信 [/size]:mad:

港燦男 發表於 2017-8-10 04:23 PM

[size=6]高鐵 = 世紀掠水大騙局 [/size]:dev: :yy23:  :dev:

FUWING 發表於 2017-8-10 10:16 PM

講真大陸係好多野都係吹水,但一地兩檢會唔會開左個頭比大陸鐘意就劃一忽港地行大陸法呢,我就唔信。其實大陸在港軍營港府都無管轄權,咁又點呢?如果大陸要收返香港管治權根本唔使同你講法律,所以個D又話割地又呢又路既飯民真係低智,仲想同政府撐黎拿選票,呢種思想根本已經過時。:nogood:

迦樓羅女王 發表於 2017-8-11 03:19 AM

[quote]講真大陸係好多野都係吹水,但一地兩檢會唔會開左個頭比大陸鐘意就劃一忽港地行大陸法呢,我就唔信。其實大陸在港軍營港府都無管轄權,咁又點呢?如果大陸要收返香港管治權根本唔使同你講法律,所以個D又話割地又呢 ...
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4358212&ptid=318492][color=#999999]FUWING 發表於 2017-8-10 10:16 PM[/color][/url][/size][/quote]絕對同意 !!!

頁: [1]