娛樂滿紛 26FUN's Archiver

電騙男 發表於 2017-8-14 11:25 AM

肥人返工預左蝕底,元老有冇試過?

:giveup: :hitwall: :giveup:

[font="]近年多得欣宜,展現真我大無畏,覺得肥就肥,無需理別人目光,活出自我最緊要。小編係欣賞佢嘅勇氣同堅持嘅,不過人哋係歌手,專業係唱歌(仲有身家雄厚);試諗下現實當大家係打工仔,肥又係咪一個值得自豪嘅地方?如果我話你知,肥人喺公司無歧視,你都唔信啦!外國著名HR資訊網站Evil HR Lady主持人Suzanne Lucas就直接講過:「肥,絕對會阻礙搵工。HR都係睇觀感,而外表係最快標纖一個人嘅方法。」網上亦有唔少肥人分享一啲公司嘅不公平待遇,大家睇睇。[/font]

[font="][b]售貨員無得升[/b][/font]
[font="]有網民話自己係肥人,做售貨員,同公司做咗5、 6年,但都無被升職;返而一位靚女同事做咗1年半就被擢升,調去其他旺區嘅大店,明顯覺得自己被歧視。[/font]

[font="][b]公司苦力[/b][/font]
[font="]有返Office肥仔表示,公司同事成日借頭借路叫佢幫手搬嘢、換水等,仲要講一句「你咁大份,無難度啦!」令佢好似變成苦力一樣任人猜遣,不是味兒。[/font]

[font="][b]發配邊疆[/b][/font]
[font="]坐Office嘅女同事由於身型肥,被安排坐喺公司最角落,因為老闆話唔希望客人一上嚟就望佢先,反而安排後生美女坐最前,營造公司好Young嘅形象。[/font]

電騙男 發表於 2017-8-14 11:26 AM

[size=6]廉價苦力 [/size]:yy28:

電騙男 發表於 2017-8-14 11:27 AM

[size=6]安排後生美女坐最前 [/size]:love: :drool: :love:

迦樓羅女王 發表於 2017-8-14 12:08 PM

... 點解肥人要返 "工會"???

電騙男 發表於 2017-8-14 12:11 PM

[quote]... 點解肥人要返 "工會"???
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4358967&ptid=318575][color=#999999]迦樓羅女王 發表於 2017-8-14 12:08 PM[/color][/url][/size][/quote]
[b][size=6]元老有冇試過發配邊疆 [/size][/b]:crybye:

迦樓羅女王 發表於 2017-8-14 12:28 PM

[quote]
元老有冇試過發配邊疆 :crybye:
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4358971&ptid=318575][color=#999999]電騙男 發表於 2017-8-14 12:11 PM[/color][/url][/size][/quote]我間公司得一個員工 , 仲可以點發配???:haha:

電騙男 發表於 2017-8-14 12:36 PM

[quote]我間公司得一個員工 , 仲可以點發配???:haha:
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4358980&ptid=318575][color=#999999]迦樓羅女王 發表於 2017-8-14 12:28 PM[/color][/url][/size][/quote]

[size=6]一人鴨公司 [/size]:drool:

頁: [1]