娛樂滿紛 26FUN's Archiver

電騙男 發表於 2018-1-30 11:09 AM

ericliu 有冇炒股?

[size=6]炒股好過返工 [/size]:D

[font=&quot]踏入2018年港股升唔停,大家兼顧返工及炒股之餘,有無時間計下自己賺幾多?有師兄日前就在「香討」報喜,自爆一月未過就勁賺130萬元。聽到這個數你又毋須太悲憤及葡萄,因為如果計百分比,你同我都可能跑贏佢。[/font]
[font=&quot]在討論區講呢啲,必定有網友撲出來指樓主係吹水。所以樓主都火速披露其炒股組合,最重貨首推企鵝仔700,樓主原來揸足萬一股,並同時持有50萬股中國平安牛證。樓主又透露之前賣清兩隻企鵝仔牛證,因為玩牛證唔敢揸太耐。[/font]
[font=&quot]單計騰訊,樓主持股市值已逾520萬元,於是有人問用幾多本先賺到130萬元,樓主透露原來他斥資460萬元入市,如果計賺錢百分比,回報率約三成。[/font]
[font=&quot]今個月匯控、港交所、騰訊升完又升,相信唔少獨買這三大藍籌牛證的進攻型散戶,回報率都可以跑贏這名師兄。樓主成功勁賺百三萬,講到尾都係入市資本強勁,所以投資市場從來都是強者越強的遊戲。不過值得欣賞樓主係自學炒股,據他透露2014年前專注創業,後來無意中望到一幅企鵝仔走勢圖,激發他一定要鑽研股票賺錢。[/font]

Thomp 發表於 2018-1-30 01:18 PM

[size=6]賺130萬元仲上香討把能呀!

去酒池肉林啦!

吹得就吹,講講講!:yy11: [/size]

ericliu 發表於 2018-1-30 01:31 PM

冇本點抄

電騙男 發表於 2018-1-30 02:21 PM

[quote]賺130萬元仲上香討把能呀!

去酒池肉林啦!
吹得就吹,講講講!:yy11:
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4384037&ptid=321703][color=#999999]Thomp 發表於 2018-1-30 01:18 PM[/color][/url][/size][/quote]
[size=6]莞式酒池肉林 [/size]:lol: :clap: :lol:

電騙男 發表於 2018-1-30 02:24 PM

[quote]冇本點抄
[size=2][url=http://www.26fun.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=4384038&ptid=321703][color=#999999]ericliu 發表於 2018-1-30 01:31 PM[/color][/url][/size][/quote]
[size=6]抄條毛 [/size]:clap:

dai_c 發表於 2018-1-31 05:09 AM

[size=5]依家呢啲咁既市仲有得炒  , 接火棒就有份 [/size]

自拍男 發表於 2018-1-31 04:05 PM

**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

頁: [1]