標題: 吊蘇施黃唱衰酒店,網民圍插:丟香港人臉 [打印本頁]

作者: 中出男    時間: 2014-4-12 11:14 AM     標題: 吊蘇施黃唱衰酒店,網民圍插:丟香港人臉

港女上身

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20140412/18687439

【請廣傳】,係蘇施黃自己講嘅!

蘇施黃前日喺禮頓道Crowne Plaza有「奇怪」遭遇,咁當然係不快事件,結果佢唔止喺電台節目大肆撻伐,更於fb專頁上圖文並茂,寫住【請廣傳】。

蘇施黃喺fb專頁寫嘅po,內容係一張單據,並寫道:「【請廣傳】 cheap精香港禮頓道Crown Hotel(Crowne Plaza)!!!」

「事情發生在2014年4月10日。和家人打完邊爐,我提議去飲杯嘢一行6人去了銅鑼灣禮頓道的Crown Hotel(Crowne Plaza)(留意單右上Gst6,即6位)。我和姐姐和另一朋友叫English tea,我話要濃一點,要兩個茶包。兩分鐘後蠢侍應xx就對我話:「要兩個茶包都收兩杯的錢...經理都係咁話。」我答你敢收就得嘞!

「看單!你們真的敢收了6杯English tea共$330!我唔廣傳Crown Hotel(Crowne Plaza)的cheap精惡行真對唔住自己。茶包一個值幾多錢呢,三個茶包就立即可以損害你的聲譽。」

但網民就唔係咁睇,佢哋嘅留言有:

「人哋都講到明加多個茶包係收多杯錢,你都仲落order,就係你問題啦!」

「去飲野唔睇MENU,埋單先話佢收得貴。不如你自己帶盒茶葉/茶包,叫佢俾杯熱水啦。再唔係你去7-11買三罐雀檸囉。」

「半島奶茶都好似收過我125,$55一杯咪算平!」

「如果English Tea係一包茶包收一位價錢,試問若果我一個人去飲English Tea,但我也嫌啲茶唔夠濃,我要夠6包才滿意,但又不停叫侍應加水。請問我是否真的只給一位錢?真的合理嗎?」

「唉…這就是香港投訴文化!」

「酒店嘅English tea是用set計,唔係茶包計,英式紅茶係英式茶包兩個浸壺,奶、糖,額外茶包另上,再加濾茶渣工具。所以係不存在茶包幾多個的問題。」

「我係waiter我一定要聽boss講,你係特首、係國家主席都會收錢。High個English tea都知重點係紅茶,奶係配角,你覺得茶葉唔值錢係你問題。」

圖片附件: 新-2.JPG (2014-4-12 11:14 AM, 197.1 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2654956&k=deac48e6d1937ee8213fa0ca77e8f4af&t=1727127148&sid=2SkTrB

作者: 殺破狼    時間: 2014-4-12 11:31 AM

港女???好似係不男不女
作者: 中出男    時間: 2014-4-12 11:38 AM

港女???好似係不男不女
殺破狼 發表於 2014-4-12 11:31 AM
基婆
作者: 中出男    時間: 2014-4-12 11:40 AM

賺咁撚多錢都咁狐寒
作者: slvhenry    時間: 2014-4-12 12:48 PM

惡人先告狀
作者: 中出男    時間: 2014-4-12 12:56 PM

惡人先告狀
slvhenry 發表於 2014-4-12 12:48 PM
cheap精
作者: notatall    時間: 2014-4-12 08:52 PM

咁而家變相加多一杯, 係咪要俾多杯錢呢

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0