標題: 撐佔中被內地封殺,發哥:「咪搵少啲囉!」 [打印本頁]

作者: 惡警男    時間: 2014-10-27 12:37 PM     標題: 撐佔中被內地封殺,發哥:「咪搵少啲囉!」

仲未搵夠

呢個世界就係有啲人會為咗正義放棄金錢,最新例子就有發哥周潤發。
雨傘運動都差唔多都有成一個月,期間有唔少嘅藝人表明支持,例如杜汶澤丶何韻詩丶黃秋生等。據說他們已被內地封殺,更被王晶刪除聯絡電話。咁大件事,發哥仍然表示支持佔中,完全驚都未驚過呀!
話說近日網上流傳一份大陸相關單位要求電視台需要『冷處理』的藝人名單,發哥竟然榜上有名,原因係他發表支持佔中。有報道指日前發哥現身九龍公園,被問到正在拍攝支持藍絲帶嘅導演王晶嘅新戲《賭城風雲2》擔唔擔心會被內地封殺,發哥就話:「咪搵少啲囉!」 佢仲表示希望政府可以早日同佔領嘅市民商討,解決有關問題。
同時被問到王晶unfriend「娛樂圈佔中三子」杜汶澤、何韻詩及黃秋生一事時,發哥就話冇所謂,因為每個人都有言論自由。

圖片附件: d68d6060-5d6f-11e4-bd42-25a6059ed25f_TUNGSTAR5082603.jpg (2014-10-27 12:37 PM, 225 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2699038&k=fbe6c592d35cf3c18e8383eff520d52d&t=1727098066&sid=6guHZK

作者: 惡警男    時間: 2014-10-27 12:54 PM

永不秃頭之神話牙
作者: 惡警男    時間: 2014-10-27 12:55 PM

髮線永不後退之迷牙
作者: ELCM    時間: 2014-10-27 07:40 PM

支持發哥
作者: cxzcxz    時間: 2014-10-27 08:13 PM

永不秃頭之神話牙
惡警男 發表於 2014-10-27 12:54 PM
髮線永不後退之迷牙

有名你叫『周潤髪』無改錯名!!!
作者: hehedir    時間: 2014-10-28 11:56 PM

大陆的也来支持发哥

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0