標題: 亞視再拖欠牌照費,通訊局罰無可罰︰「牌到無救膽自大」 [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2016-2-20 03:24 PM     標題: 亞視再拖欠牌照費,通訊局罰無可罰︰「牌到無救膽自大」

淋病 = 「官到無恥膽自大」異曲同工

【太陽報專訊】【本報訊】亞洲電視前日再度逾期欠交牌照費及利息,通訊事務管理局昨午召開特別會議,按有關法例及既定程序處理亞視違規事項。通訊局昨未公布裁決,惟亞視上次欠交牌照費已罰款二十萬元,加上停播新聞已達十五日,估計是次懲處可能達到最高罰款額一百萬元,更有機會判處「極刑」、即「暫時吊銷牌照」。
通訊局雖可「重罰」亞視,惟對於「牌到無救膽自大」的亞視似乎無甚作用。原因是《廣播條例》訂明,通訊局決定暫時吊銷廣播機構牌照,須給予相關機構二十八日時間回覆,並可能要安排公開聆訊。對於廣播壽命尚餘四十二日的亞視而言,最多只是提前數日熄機。

圖片附件: 1017-00176-132b1.jpg (2016-2-20 03:24 PM, 238 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2798074&k=2380211e16f36201aff467922ad9810d&t=1728231429&sid=4a48lx

作者: 重口味    時間: 2016-2-20 05:19 PM

無牙老虎系列
作者: 自拍男    時間: 2016-2-20 05:41 PM

無牙老虎系列
重口味 發表於 2016-2-20 05:19 PM
通訊局對亞視 = 無牙老虎

通訊局對維基 = 樣樣要管
作者: 費事高    時間: 2016-2-21 12:04 AM

你通訊局可以惡得乜野出樣?有名無實,可以做得乜?做到你亦未必夠膽做,做唔到既咪就繼續做唔到,繼續乜都唔使做就每個月坐係到等出糧,就好似亞視對你,你吹得亞視漲咩?而我地作為出糧比你地既納稅亦係一樣,我地又吹你地班廢物唔漲...道理一樣
作者: 自拍男    時間: 2016-2-21 12:06 AM

你通訊局可以惡得乜野出樣?有名無實,可以做得乜?做到你亦未必夠膽做,做唔到既咪就繼續做唔到,繼續乜都唔使做就每個月坐係到等出糧,就好似亞視對你,你吹得亞視漲咩?而我地作為出糧比你地既納稅亦係一樣,我地又吹你地 ...
費事高 發表於 2016-2-21 12:04 AM
通訊局唯一工作︰對付王維基   
作者: bbzhu    時間: 2016-2-21 12:25 AM

完全唔公平,話唔定政府部門內有人收受賄賂,ICAC有無做野架

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0