標題: 6人齊棄選保非建制 TVB六點半晚間新聞隻字不提 [打印本頁]

作者: 浪子    時間: 2016-9-3 05:10 AM     標題: 6人齊棄選保非建制 TVB六點半晚間新聞隻字不提

會否已太遲, 唔協調實攬炒
其實所謂民主選舉只是將"多數"服從"少數"合理化
我支持精英制, 如果建制派有精英的話 就算做衰野都可以令全香港人支持才是精英中的精英. 例子: 領匯上市
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20160903/55592567

6人齊棄選保非建制 TVB六點半晚間新聞隻字不提

立法會選舉前最後一個大型民調指,非建制派在今屆直選可能只奪17席,未能重奪過半議席,將失去分組點票時直選過半數的關鍵否決權,超區亦未必保住3席。民調出爐後,至少有6名直選和超區的非建制候選人自傍晚起,先後傳出和宣佈停止選舉工程,呼籲市民集中票源,投給餘下的非建制候選人。多家本地電子傳媒和網媒均重點報道,惟獨被視為最入屋的無綫電視翡翠台,在傍晚的《6點半新聞報道》和晚上11時播出的《晚間新聞》中,竟完全隻字不提。

作者: 地溝男    時間: 2016-9-3 09:12 AM

犧牲小我,完成大我   
作者: Grandfather    時間: 2016-9-3 09:13 AM

退後一步睇亞爺遮遮掩掩掩耳盜鈴來管治香港做比美帝睇係有假民主
不如簡單直接光明正大泒員直接管治更覺有正氣啊

無謂破巨費養班港狗出來拉拉扯扯真丟假

看看新加坡李總方式無民主但人民安居樂業住得好食得好要唔要民主無乜所謂

依家D港民個個住細屋辛苦返泥大部份要進貢比曬班大孖沙撹到寧信班所謂民主鬥士都不信正苦何解呢
作者: Grandfather    時間: 2016-9-3 09:20 AM

真係旁觀者清當局者迷
作者: Grandfather    時間: 2016-9-3 09:27 AM

選乜選物都係D垃圾議員出來垃圾大戲院出來爭吵拉布做戲比人睇真羞家

D資源浪費真寃枉啊

搵都搵番D靚仔靚女後生D做政戲比人睇都好D吖
作者: Grandfather    時間: 2016-9-3 09:36 AM

反正依家D正苦要員都係跟稿講嘢用D靚仔靚女講更有公信力啊
作者: Grandfather    時間: 2016-9-3 09:39 AM

天日落票大家都明白點落啦

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0