標題: 周杰倫《地表最強世界巡迴演唱會》,南亞黃牛黨搞搞震 [打印本頁]

作者: 港燦男    時間: 2016-9-6 11:29 PM     標題: 周杰倫《地表最強世界巡迴演唱會》,南亞黃牛黨搞搞震

地表最強周杰倫下年1月來港舉行紅館個唱《地表最強世界巡迴演唱會》,暫定開六場,門票今日開始公開發售,點知開售20分鐘已搶購一空,除咗周杰倫fans,仲有勁多南亞裔黨。有網友話開頭只得一、兩個南亞裔人,不過差唔多開賣嗰陣有疑「蛇頭」企喺度搵人插隊,一個二個買完就入落公民袋,好明顯係排隊黨囉!
小編真係唔明,香港呢個文明社會,就連康文署book場打羽毛球可以網上預約,偏偏買演唱會門票,唔係信用卡打電話,就要人肉排隊,加埋時間成本勁低的南亞裔人幫手排隊,香港人每次買略為熱門的演唱會飛,幾乎都要捱炒價。除咗今次周董,排隊黨都唔係第一次攪攪震,以下幾個例子,一齊回顧下。

五月天
今年五月天來港開十場演唱會《Just Rock It》,南亞兵團結隊圖打尖驚動警方到場,聽講唔少係持行街紙嘅假難民,兩日都有$400日薪,如果買到一張可額外獲$200,如成功買到四張,兩日便可淨賺一千六百元。

Sammi
被黃牛黨視為最好賺嘅女歌手之一,每次開賣,售票處排頭位都係南亞裔人,甚至封Sammi做「南亞女神」,淘寶網則有大量飛出售,但不知真偽,而
Sammi亦曾開腔叫fans唔好買黃牛。

Lady Gaga
美國天后Lady Gaga於5月來港開4場演唱會,雖然最後一場演唱會嘅門票更只限於網上及電話訂購,諗住打擊「排隊黨」,點知其他場次都有價有市,有人即於網上炒賣Gaga演唱會門票,最高票價的$1,580元門票,更炒高至$30,000,十分猖獗!

圖片附件: 20160718102650943.jpg (2016-9-6 11:29 PM, 141 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2832098&k=59f649b4acbe33c3d2560f20fbac75fa&t=1726916719&sid=JjesaE

作者: 港燦男    時間: 2016-9-6 11:30 PM

點解改個咁膠既演唱會名   
作者: 港燦男    時間: 2016-9-6 11:31 PM

當今只有「巴塞」先夠膽話自己地表最強
作者: 港燦男    時間: 2016-9-6 11:33 PM

當今只有甄子丹先夠薑話自己地表最強
作者: 港燦男    時間: 2016-9-6 11:37 PM

膠髮王就真

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0