標題: 薛家燕串鳩Celine老竇﹐元老點睇? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2017-6-20 11:51 AM     標題: 薛家燕串鳩Celine老竇﹐元老點睇?

【東方日報專訊】唱出國際而爆紅的「香港小巨肺」9歲女童譚芷昀(Celine),前晚父女二人赴美,似乎為女兒參加的《全美一叮》(America's Got Talent)選拔賽事下一步作準備,能否成為最年幼歌后則屬未知數,但這名小歌后爸爸譚順生,卻令薛家燕看不過眼,並大爆對方曾在其「家燕媽媽藝術中心」內「搶客」。
家燕姐昨日受訪直言對其父處事手法很有意見:「Celine唱歌、演戲都好有天分,人又好乖,佢爸爸當時(約兩、三年前)帶囡囡嚟我學校報名學唱歌,又話想演戲,之後佢話都係教唱歌,我見中心橫掂請人所以請埋佢,就連佢話想我搭路幫佢囡囡參加《中國新聲代》,我都出晒人情牌,點知佢返嚟同人講話自己有辦法幫人參加呢個比賽,完全冇提過我!(搶客?)都係啲學生家長同我講番,原本上我堂,上上吓要去咗佢度上,學費仲收一萬幾蚊,我都係收二千幾咋!(撬走幾多學生?)十幾個,不過後來都返晒嚟我度!(有冇當面對質?)冇,只係搵人叫佢唔使再返工!(過橋抽板?)其實呢行有行規,我只係想佢反省吓,呢行好細,如果其他人想搵佢合作都會有戒心,我唔想咁而影響Celine,呢個女仔真係可造之材。」記者多次聯絡譚順生,截稿前卻未有回覆。

圖片附件: 2c14ba30-5550-11e7-9e13-d707b54dce90_0619-00282-002b1-horz.jpg (2017-6-20 11:51 AM, 213.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2869346&k=d1a656b443af5da61f4f43df22bbd248&t=1726982542&sid=kt323u

作者: 電騙男    時間: 2017-6-20 11:51 AM

貪錢老豆
作者: Grandfather    時間: 2017-6-20 02:52 PM

人家個女上左位出來抽水牙

行行出道前都係要借人上位有邊個一出來無須靠人幫助就可成功

數字特手 最大失敗原因 行個人主義想獨領功勞

少睇三個演義老匹夫一名 要知社會不是屬於佢一個人

回顧港班大子子沙互扯貓尾團結就係力量榨班盲毛追樓認真一絕
作者: 電騙男    時間: 2017-6-20 03:47 PM

人家個女上左位出來抽水牙

行行出道前都係要借人上位有邊個一出來無須靠人幫助就可成功

數字特手 最大失敗原因 行個人主義想獨領功勞

少睇三個演義老匹夫一名 要知社會不是屬於佢一個 ...
Grandfather 發表於 2017-6-20 02:52 PM
淋病個人主義獨斷獨行黑箱作業青出於藍牙
作者: selena127    時間: 2017-6-21 09:38 PM

佢本身癈啫,又唔見佢d學生拎獎,純粹博見報,鬼叫佢自己無新聞俾人炒作。
作者: sarmsan    時間: 2017-7-19 07:12 PM

見慣世面啦
大把衰人

我都唔識呢個celine
作者: sarmsan    時間: 2017-7-19 07:12 PM

貪錢老豆
電騙男 發表於 2017-6-20 11:51 AM
貪到係本事
作者: sarmsan    時間: 2017-7-19 07:13 PM

佢本身癈啫,又唔見佢d學生拎獎,純粹博見報,鬼叫佢自己無新聞俾人炒作。
selena127 發表於 2017-6-21 09:38 PM
都要睇個人既
作者: 迦樓羅女王    時間: 2017-7-19 09:18 PM

selena127 發表於 2017-6-21 09:38 PM
無比同意 !!!
作者: 地溝男    時間: 2017-7-19 09:59 PM

無比同意 !!!
迦樓羅女王 發表於 2017-7-19 09:18 PM
元老又建制上身

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0