標題: 星期六又唔見 Thomp? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 04:59 PM     標題: 星期六又唔見 Thomp?

釣魚
作者: Thomp    時間: 2018-1-20 05:25 PM

返大陸 happy !
作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 05:30 PM

返大陸 happy !
Thomp 發表於 2018-1-20 05:25 PM
沖涼、揼骨
作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 05:30 PM

返大陸 happy !
Thomp 發表於 2018-1-20 05:25 PM

出嚟做嘢,我養成了沖涼揼骨的習慣,都唔知係唔係好事,因為洗費都幾大。至於尖沙咀到炮台山一帶的骨場,最正氣的我估我都試過晒。不過,正正邪邪,有時好難去區分,歌都有得唱,難為正邪定分界嘛。
「摘荔枝」這個用語係我一位富二代朋友TW教識我, 這是他們圈子的常用語言,泛指按摩時的額外服務。至於點解叫摘荔枝,我估計因為這個比喻比較生動,而且佢地都怕被女友女伴找碴,所以摘荔枝也算暗號的一種。真正去到實戰時,技師唔會咁講,通常都係問得比較有技巧:「先生,使唔使再加鐘,有特別服務?」「先生,使唔使幫你推上少少?」「先生,使唔使幫你推前列腺?」當然,佢哋私下也有一個whatsapp group定期更新「荔枝名單及即時食評」,好讓自己友知道邊個師傅會摘荔枝、邊個摘的荔枝夠香甜,原理同openrice係一樣的。
我自己揼開有幾間正骨覺得很不錯,不過有時老闆、生意夥伴有自己喜好,我都會順著他們。灣仔本身有一間老字號好出名,周不時會見到財經人的蹤影,例如卓能(131) 的趙世曾以及中國天然氣(931)的簡志堅等,都會出沒在這個場。有時,同行家吹水,卡臣楊未出事前都會去這個場。灣仔這個場的技師不算多手,不過這個老字號最近在尖沙咀開了新場,那邊的技師真的是非常多手。通常撩我的都是有北方口音的技師,本地薑無試過,大概這一行也是青黃不接,所以要靠內地輸入勞力,而內地的勞力都學壞手勢, 以為揼正骨要配埋摘荔枝才算完整全套。問就用把口,手係唔會停,通常佢地提出摘荔枝之前會送幾下手勢給你。
誠實地講,我自己一次都無試過,因為我相信寶劍係唔可以咁輕易出鞘,每次一出鞘就一定要大開殺戒,見血深喉⋯⋯唔係,係封喉。如果是但有個茂利搞兩搞,聊撩兩撩,那就太配不起我屠龍寶刀的名號。一把寶劍,係要好對手先可以發揮出應有的威力;在未遇上好對手之前, 咪靠自己的一對手,左手與右手囉,咪當磨劍囉。唔磨劍, 好易生鏽,所以時刻要保持最佳狀態。
大概我個樣長期太頹太疲累, 生手技師搵水吹的時候都會問我:「你係咪成日按摩?」「係」「後生仔,唔好揼咁多邪骨啦。」唉!明明我無,不過問多幾次,我都懶得反駁, 因為世人都係鐘意以貌取人, 都係咁膚淺。
作者: Thomp    時間: 2018-1-20 05:40 PM

唔偷懶,唔叫停都唔會停!
作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 05:45 PM

唔偷懶,唔叫停都唔會停!
Thomp 發表於 2018-1-20 05:40 PM
有冇試過摘荔枝
作者: Thomp    時間: 2018-1-20 06:08 PM

有冇試過摘荔枝
自拍男 發表於 2018-1-20 05:45 PM
吞荔枝!男人最痛!
作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 06:14 PM

吞荔枝!男人最痛!
Thomp 發表於 2018-1-20 06:08 PM
吞蛋蛋!男人最愛!
作者: Thomp    時間: 2018-1-20 06:32 PM

要舒服,可遇不可求!
作者: 自拍男    時間: 2018-1-20 06:40 PM

要舒服,可遇不可求!
Thomp 發表於 2018-1-20 06:32 PM
上海老師傅最正宗

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0