標題: 被車輾斷雙腳婦插滿喉管,父拒司機道歉,大優勢點睇? [打印本頁]

作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:31 PM     標題: 被車輾斷雙腳婦插滿喉管,父拒司機道歉,大優勢點睇?

假惺惺

【星島日報報道】荃灣一輛寶馬房車日前疑失控鏟上行人路,輾斷一名杜姓少婦腳掌。傷者杜穎楠的父親表示,杜穎楠現時情況穩定,可自行食粥,因要輸血及注射營養劑,現時左右手都插滿喉管。他稱,杜穎楠今早與女兒視像通話,感到很開心,形容「心跳得好快」。
對於有消息指,涉事司機欲到院探望及道歉,杜穎楠父親坦言「想接觸我個女嘅,我就一定反對」,他指出「任何人做錯野第一時間承認都會接受」,但現時一切經已太遲,事件發生數天才做一丁點的事,輿論都經已反映,不過他要到場的話也未能阻止「呢度係公眾地方,佢要嚟都無辦法」。杜父表示,也不想再談有關追究的事宜,沒有主動也未有接觸涉事司機,全神貫注要處理女兒的傷勢,其他事則交由法律處理。
據了解,杜婦為家庭主婦,丈夫從事生意買賣,兩人育有兩名分別為2歲及1歲的女兒。杜婦前日早上11時許,手抱長女前往附近學校上學前班,在梨木樹邨過馬路前往葵涌花園期間,不幸遇上一輛寶馬失控鏟上行人路,杜婦走避不及被撞倒,被輾斷雙腳腳掌。長女跌在地上,身體擦傷,事後由親友到場接走。

作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:33 PM

人地插滿喉管,條扑街仲可以保釋,香港法律幾咁兒戲    
作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:34 PM

扑街洗定籮抽等爆菊    
作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:36 PM

如果車斷法官個女,睇下仲可唔可以保釋    
作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:37 PM

醉駕、危駕、車死人,鑊鑊輕判,乜野世界
作者: 講獨男    時間: 2018-3-21 11:38 PM

車撚死班扑街法官就大快人心    
作者: 大優勢    時間: 2018-3-23 12:25 AM

撞到人。車都唔落 吾睇下人
根本連人都不如

入去坐最好俾所有人知道佢有幾無血性

等佢享受下咩叫生不如死
作者: DQ男    時間: 2018-3-23 12:47 AM

撞到人。車都唔落 吾睇下人
根本連人都不如

入去坐最好俾所有人知道佢有幾無血性

等佢享受下咩叫生不如死
大優勢 發表於 2018-3-23 12:25 AM
用新加坡鞭刑
作者: ironcross    時間: 2018-3-23 08:34 AM

拒司機道歉?合情合理,司機的不負責任,累他人抱撼終生喎!
作者: 港燦男    時間: 2018-3-23 08:55 AM

拒司機道歉?合情合理,司機的不負責任,累他人抱撼終生喎!
ironcross 發表於 2018-3-23 08:34 AM
殺無赦
作者: Grandfather    時間: 2018-3-23 11:47 PM

汔車失控當意外之喎
新聞又無講有無醉駕
作者: 自拍男    時間: 2018-3-24 12:28 AM

汔車失控當意外之喎
新聞又無講有無醉駕
Grandfather 發表於 2018-3-23 11:47 PM
汽車失控當意外,謀殺當誤殺,香港法律幾咁兒戲    

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0