標題: 元老當年會考幾分? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2018-7-13 11:35 AM     標題: 元老當年會考幾分?

幾多分入台大
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-7-13 11:42 AM

幾多分入台大
電騙男 發表於 2018-7-13 11:35 AM
會考係13分 ... 但考台大係另一個港澳僑生入學試 ,

我當年係500分滿分拿270左右 , 加埋加權同僑生保障名額 ,
咪入到羅
作者: 電騙男    時間: 2018-7-13 11:46 AM

我當年係500分滿分拿270左右 , 加埋加權同僑生保障名額 ,
咪入到羅
迦樓羅女王 發表於 2018-7-13 11:42 AM
270分可以入到台大
作者: 電騙男    時間: 2018-7-13 11:53 AM

咪入到羅
迦樓羅女王 發表於 2018-7-13 11:42 AM
會考13分 = 高過XX男
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-7-13 01:02 PM

270分可以入到台大
電騙男 發表於 2018-7-13 11:46 AM
計埋架權架 ... 我唔知點計拉 , 但打過比喻  :
可能加權之後計600分 , 主科計雙倍 ...

例如我係選讀史學系既 , 中文80分咪雙倍變160分

如果真係咁 , 咁我就係600分拿350分 ... 當然 ,
最重要係港澳僑生名額 , 香港澳門各分一個 ,
簡單D講 , 就係同報我同系既香港考生 ,
無人加權分數比我高 !!!
作者: 電騙男    時間: 2018-7-13 02:24 PM

計埋架權架 ... 我唔知點計拉 , 但打過比喻  :
可能加權之後計600分 , 主科計雙倍 ...

例如我係選讀史學系既 , 中文80分咪雙倍變160分

如果真係咁 , 咁我就係600分拿350分 ... 當然 ,
最重要係港澳僑生名額 , 香港 ...
迦樓羅女王 發表於 2018-7-13 01:02 PM
元老係史學尖子

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0