標題: 300 磅裝修大佬日食十碗叉燒飯,Thomp 點評? [打印本頁]

作者: 港燦男    時間: 2018-10-24 09:18 AM     標題: 300 磅裝修大佬日食十碗叉燒飯,Thomp 點評?

查看相片

裝修大哥肥姜身高六呎,體重300磅,餓起上嚟一個下午食十碗叉燒飯,突然要佢冇肉食會點呢?
查看相片

3名裝修大哥肥姜、肥豪同莫Wing,平日閒閒地都兩個快餐打孖一齊食。平時小編食一個快餐都要少飯,或者食唔哂薯條,點解佢哋食量驚人?佢哋最初就覺得無計啦,從事裝修呢類型勞動工作,成日要搬搬抬抬,唔食返啲肉補充體力會腳軟。

到底係咪真係咁呢?如果唔食一日肉,呢3位大哥會唔會餓到頂唔順呢?
查看相片

「我今日要戒一日肉!」
佢哋接受咗一項大挑戰,就係試戒肉一日,食個蘋果就開工裝修!

勞動完一日,就算放咗工都唔准食肉,只可以食素餃子!!!

結果會係點?大家可以睇呢條片:
https://www.facebook.com/betterme.magazine/videos/1983270505100113/

其實食咁多肉,對身體都唔好。三位大哥都話佢哋體重上升,膝頭將近負荷唔到,有時對腳仲會痛㖭。而近年好多醫學研究都話,大量進食紅肉會增加患心臟病同大腸癌機會,而世界衞生組職(WHO)亦已將加工肉類列為致癌物。

相反,如果食少啲肉,減磅機會都大大提升!唔止對身體好啲,減少肉類需求亦可以幫助減少全球炭排放量,對地球先生都好啲!
查看相片

如果3位體力勞動嘅大哥都做到,其實你同我都一樣可以試吓架!

就算唔係全戒,有時一星期食少兩三日,都不失為一個好習慣!

作者: Thomp    時間: 2018-10-24 04:07 PM

依傢出面一碗叉燒飯細到兒童餐咁,我都食到啦!
作者: 160212    時間: 2018-10-24 04:10 PM

依傢出面一碗叉燒飯細到兒童餐咁,我都食到啦!
Thomp 發表於 2018-10-24 04:07 PM
十碗喎
作者: Thomp    時間: 2018-10-24 04:23 PM

十碗喎
160212 發表於 2018-10-24 04:10 PM
旺區 d 叉燒飯,好很細碗架!
作者: 港燦男    時間: 2018-10-24 04:43 PM

旺區 d 叉燒飯,好很細碗架!
Thomp 發表於 2018-10-24 04:23 PM
食到變大屎忽
作者: kenlabs    時間: 2018-10-24 06:15 PM

佢老母生舊叉燒好過
作者: yahoo33    時間: 2018-10-24 08:33 PM

我平時食開一碟叉燒飯 咁食法不如食自助餐好過啦

作者: 自拍男    時間: 2018-10-24 10:27 PM

我平時食開一碟叉燒飯 咁食法不如食自助餐好過啦
yahoo33 發表於 2018-10-24 08:33 PM
小櫻花一碟叉燒飯一定食唔晒
作者: yahoo33    時間: 2018-10-25 12:06 AM

小櫻花一碟叉燒飯一定食唔晒
自拍男 發表於 2018-10-24 10:27 PM
都應該係 咁瘦食唔到幾多野
作者: 自拍男    時間: 2018-10-25 12:16 AM

都應該係 咁瘦食唔到幾多野
yahoo33 發表於 2018-10-25 12:06 AM
兩份食
作者: yahoo33    時間: 2018-10-25 08:55 PM

兩份食
自拍男 發表於 2018-10-25 12:16 AM
小櫻花 chaeyeon兩份食

作者: 自拍男    時間: 2018-10-25 09:24 PM

小櫻花 chaeyeon兩份食
yahoo33 發表於 2018-10-25 08:55 PM
女同兩份食

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0