標題: 胡生有冇問過財仔借錢? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2018-11-12 09:07 PM     標題: 胡生有冇問過財仔借錢?

一借上癮      

3香港、豐澤夥WeLab推手機貸款,5年分期買Note9利率19厘。
3香港、豐澤夥WeLab推手機貸款,5年分期買Note9利率19厘。
長和(001)副董事總經理霍建寧宣佈旗下3香港及豐澤與金融科技公司WeLab合作推手機貸款,以買最新三星note9為例,0元機價出機,分攤60個月還款,每月只須353元,年利率為18.89厘,若果同時提取6,000元現金,每月支出增至501元。
這個計劃由霍大班親自度蹺,客戶親身到門市,約5分鐘可完成,須輸入身分證號碼及銀行戶口號碼,「息傾過好多次,客戶要有驚喜,你出門口搵唔到呢個利息啊。」他又提到街外私人貸款利息「好啃,真係好啃。」
WeLab創辦人龍沛智補充,現時坊間出新手機貸款首24個月免息,惟其後年利率以30厘以上計。另外,是次WeLab即時批核予3香港及豐澤客戶,背後快速批核涉及大數據等技術。
上次與小米合作,霍建寧稱從小米身上學到「性價比」三個字,今次他學到的是「唔使錢拎部電話走,之後仲有錢拎。」
不過霍建寧之後補充,「我唔係做善事,但有句名句:過水濕腳,我都要賺返少少錢,少少、少少!」
被問到未來長實(1113)賣樓,有沒有打算與WeLab開拓按揭貸款業科上合作,以科技提升批核速度?霍大班說,「今日講長和,唔講其他嘢,長實係Victor Li。」會否適用於百佳?他以普通話說:「一步一步來。」
另外WeLab正在申請虛擬銀行牌照,霍大班指長和沒有這個計劃,「唔會同畀錢我哋嘅公司做競爭者。」

圖片附件: 20180927031638339.jpg (2018-11-12 09:07 PM, 213.5 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2928670&k=d62743fba5f83fbf9c3932b142c19c86&t=1726853581&sid=686t2k

作者: 自拍男    時間: 2018-11-12 09:08 PM

唔怪得香港人咁鍾意玩 (換) 手機
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-11-15 11:24 AM

最高息既財仔都係35厘左右姐 , 係無得借銀行  一線財仔先要咁借
作者: 胡生    時間: 2018-11-15 03:33 PM

一借上癮      

長和(001)副董事總經理霍建寧宣佈旗下3香港及豐澤與金融 ...
自拍男 發表於 2018-11-12 09:07 PM
冇喎...經濟o.k

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0