標題: 大廈管理竟然有6萬,元老點評? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2019-2-4 09:58 PM     標題: 大廈管理竟然有6萬,元老點評?

又係益自己友

最近東涌裕東苑一則通告所得,合共管理裕東苑五座大廈嘅管理公司,竟然大嗱嗱俾成25萬,請一位經理同三位主任,惹來屋苑業主非常不滿。

聽班業主講,呢4個坐管理處嘅主任,主要做收銀工作,性質就好似文員一樣。計返一個人月薪平均6萬3,人工可以話非常高。

查看相片

而剩低嘅22位管理員就要瓜分29萬3千蚊,平均一人拎到1萬3千幾蚊。呢個人工比例令好多業主都大惑不解,話唔睇盤數都唔知管理團隊咁高人工,仲未計經理人酬金、行政費同埋清潔費。

呢間管理公司依家仲建議駛多二百萬,寫手機app、出電子告示牌、同加CCTV ,就可以大量減人手,慳返巡邏時間咁話,業主當然唔信啦!擔心到時只會養到一班好食懶飛嘅人,白逗住6萬3人工,繼續過日辰。

而小編真心想問一句:做物管經理係咪真係可以做到6萬3人工?如果係,我都想轉行呀!
作者: 自拍男    時間: 2019-2-4 10:00 PM

大廈管理公司根本就係地產走狗     
作者: 自拍男    時間: 2019-2-4 10:01 PM

所以話一定要自己組業主立案法團,踢走大廈管理公司
作者: 自拍男    時間: 2019-2-4 10:01 PM

年年加管理費,但又乜都冇做
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-2-5 06:25 AM

我會話:都叫左你唔好成日葡萄人咯。。。
作者: 自拍男    時間: 2019-2-5 03:18 PM

我會話:都叫左你唔好成日葡萄人咯。。。
迦樓羅女王 發表於 2019-2-5 06:25 AM
肥水不留系列

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0