標題: 從理論層面 , 談不支持同性戀的原因 ... [打印本頁]

作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-3-16 09:32 AM     標題: 從理論層面 , 談不支持同性戀的原因 ...

元老呢排唔知點解又唸起呢個問題 ...
係講同性戀之前 , 我首先要講小弟對感情  愛情既定義 ,
事實上 , 我並唔認為親情  愛情  友情 , 呢D感情之間有 "質" 的分別
我認為人同人之間既感情 , 大體上只有一種 , 最多只有濃淡之分

對朋友好  對愛人好  對親人都好 , 如果你地之間關係係非常親密既 ,
甚係互相依賴既話 , 其實邊種關係都好 , 都會每日都想相見 ;
關係唔好既話 , 都係一年都唔想見一次 ...

只係基於係唔同關係之間的感情 , 會被定義為所謂 親情  愛情  友情 ,
係本質上唔會有太大差別 ... 而一對情侶會發生性關係既基礎 ,
其實係性慾 ; 亦可以話 , 人同人之間可以做咩  唔可以做咩 ,
係基於人同人之間係處於咩關係 , 而唔係處於咩感情(因為感情得一種)

所以我好唔抵得d人講 : 我同佢同性戀(發生關係)係因為我地有感情
... 咁你同你阿媽都有感情拉 , 係咪代表可以 ... ???
(sorry呀 , 伯母)

基於小弟認為感情基本上係同質既前設 , 我最唔明既其實係 ,
係二十年~三十年前 , 一對男性朋友之間 , 我地好直覺就會覺得係友情
點解e+會變左係基情??? 而友情同基情 , 係感情真係有分別咩???!!!

容我再講一次 , 係無 ... 某程度上 , 官方既說法其實都幾準確 ,
因為係官方定義上 , 同性戀其實唔係一種 "感情" , 而係一種性傾向 ...
作者: 自拍男    時間: 2019-3-16 01:44 PM

元老呢排唔知點解又唸起呢個問題 ...
係講同性戀之前 , 我首先要講小弟對感情  愛情既定義 ,
事實上 , 我並唔認為親情  愛情  友情 , 呢D感情之間有 "質" 的分別
我認為人同人之間既感情 , 大體上只有一種 , 最多只 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-3-16 09:32 AM
元老開壇講女同
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-3-16 02:56 PM

元老開壇講女同
自拍男 發表於 2019-3-16 01:44 PM
元老講正能量
作者: 自拍男    時間: 2019-3-16 02:57 PM

元老講正能量
迦樓羅女王 發表於 2019-3-16 02:56 PM
元老講陰力
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-3-16 09:21 PM

元老講陰力
自拍男 發表於 2019-3-16 02:57 PM
講右派
作者: 自拍男    時間: 2019-3-16 09:32 PM

講右派
迦樓羅女王 發表於 2019-3-16 09:21 PM
右派正能量

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0