標題: 亞視大幅裁員,製作部全部裁走,只剩一名,Thomp 點評? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2019-3-30 12:03 AM     標題: 亞視大幅裁員,製作部全部裁走,只剩一名,Thomp 點評?

亞洲電視今日(28日)宣布裁減人手,據消息指,整個製作部員工全被裁走,只留下一名監製。亞姐出身的前亞視藝員陳煒(煒哥)今日出席無綫劇《福爾摩師奶》演員聚餐時接受《香港01》訪問,表示對消息毫不知情:「其實我已經冇亞視嘅消息好耐,都唔知佢仲有咩製作,完全冇為意佢仲喺唔喺度。」
煒哥續說:「因爲打開個免費台已經唔喺度,所以唔知道。」她聽到記者說「亞視整個製作部員工全被裁走」後,即反問:「炒晒咁即係點?唔使做呀?(聽講剩返一個監製?)咁要嚟做咩呢,淨返一個監製即係斬晒啲手腳。(唔會唔捨得?)其實由亞視熄機嗰日,即係夜晚12點變咗藍畫面嗰一下,我已經覺得(亞視)冇咗。我對過去冇話特別唔捨得,只係認識好多工作人員,我諗佢哋可能會徬徨啲。」煒哥又表示,在5月3日的「A記同學會」聚會時會再了解一下。

圖片附件: afa834231405c44a5226cc3d3e464681.jpg (2019-3-30 12:04 AM, 179.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2941852&k=bac3b2d80ca82ad1a4cd9a6d201fbabb&t=1726826092&sid=e73GNz

作者: kenlabs    時間: 2019-3-30 11:48 AM

亞洲電視今日(28日)宣布裁減人手,據消息指,整個製作部員工全被裁走,只留下一名監製。亞姐出身的前亞視藝員陳煒(煒哥)今日出席無綫劇《福爾摩師奶》演員聚餐時接受《香港01》訪問 ...
自拍男 發表於 2019-3-30 12:03 AM
算罷啦 搞咁多嘢做乜Q 直接收皮好過啦
作者: DQ男    時間: 2019-3-30 01:33 PM

算罷啦 搞咁多嘢做乜Q 直接收皮好過啦
kenlabs 發表於 2019-3-30 11:48 AM
二度收皮     

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0