標題: 網民號召萬人聯署,促無綫炒心穎,元老點評? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 09:14 AM     標題: 網民號召萬人聯署,促無綫炒心穎,元老點評?

使唔使咁激       

黃心穎
更多

藝人黃心穎爆出偷食人夫許志安後,即被全城圍插,形象插水,不但工作立即叫停,更連累多部參與作品播放無期,近日更有網民發起「驅狐行動」召集萬人聯署,要求無綫即時與她終止經理人合約!其演藝事業隨時毀於一旦。

黃心穎與許志安上月16日爆出車廂偷食後,即遭到「洗版式」鬧爆,形象盡毀,黃心穎亦即時被掟入雪櫃,所有商演、登台一律換人,其參演的劇集及綜藝節目全被抽起或停播,而除了證實要重拍的《法證先鋒IV》外,黃心穎亦有份拍攝黎諾懿新節目《懿想得到》,據知會找楊明頂上拍攝。雖然事後她曾於社交網發文道歉,並「潛水」避走洛杉磯,但未能平息民憤。有網民於上月20日開設名為「要求無綫與黃心穎即時終止經理人合約」的社交網專頁,並發起代號「驅狐行動」的聯署計劃,希望集齊一萬人簽名後,向有關方面提出與黃心穎解約的訴求。

斥道歉無悔意

據該專頁的聲明,發起人指黃心穎身為香港小姐及公眾人物,其行為對社會造成一定影響,並指其道歉發文欠缺悔意,又提到認為無綫作為香港主要傳媒有相當的社會責任,若繼續保留黃心穎的藝人身份或會影響公司形象,甚至助長歪風,故發起今次行動。發起人續指對事件作出強烈譴責,並提出三項要求,分別是「即時終止無綫與黃小姐經理人合約」、「考慮褫奪其2012年香港小姐亞軍資格」以及「要求黃心穎真人露面向公眾道歉」。而截至昨晚,累積聯署人數超過500人。

作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 09:14 AM

只得500人
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 09:14 AM

雷聲大,雨點小
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 09:16 AM

蔡C假學歷都冇事
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-5-2 09:52 AM

我懷疑係大台自己搞 , 等d人覺得其實都無咩支持退出 ...
跟手兩年後搞復出 !!!
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 10:31 AM

我懷疑係大台自己搞 , 等d人覺得其實都無咩支持退出 ...
跟手兩年後搞復出 !!!
迦樓羅女王 發表於 2019-5-2 09:52 AM
大台自編自導自演
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-5-2 07:07 PM

大台自編自導自演
自拍男 發表於 2019-5-2 10:31 AM
大台做呢D野做得少咩 , 熟手技工拉 !!!
作者: ThomasKoon    時間: 2019-5-2 08:59 PM

最受傷嗰2個都唔再講,而且都過咗咁耐,啲人仲未食晒啲花生咩….
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 10:54 PM

最受傷嗰2個都唔再講,而且都過咗咁耐,啲人仲未食晒啲花生咩….
ThomasKoon 發表於 2019-5-2 08:59 PM
長食長有
作者: ericliu    時間: 2019-5-3 01:00 AM

很無聊⋯等件事過去放過馬明、Sammi喇
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-5-3 05:22 AM

很無聊⋯等件事過去放過馬明、Sammi喇
ericliu 發表於 2019-5-3 01:00 AM
跳開咁講一講 , 小弟之前去過高登 , 加上本POST都去開香討
一直都覺得26FUN內容比佢地大膽好多 !!!

點解???
係因為26FUN係細網 , 連網警  網軍都費事理既細網 ,
如果係咁 ... 咁E兄擔心既野 , 其實無咩好擔心 , 因為係D大網
你繼續講可能真係又引起大眾討論

係26FUN呢???
最多咪又係引起我地5丁友圍內討論 ...

作者: 電騙男    時間: 2019-5-3 09:08 AM

跳開咁講一講 , 小弟之前去過高登 , 加上本POST都去開香討

點解???
係因為26FUN係細網 , 連網警  網軍都費事理既細網 ,
如果係咁 ... 咁E兄擔心既野 , 其實無咩好擔心 , 因 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-5-3 05:22 AM
二丁友︰XX男、元老
作者: ericliu    時間: 2019-5-3 02:14 PM

見叉叉男貼露點圖就知大膽
我一直都好想知點解成人台唔比貼成人圖
作者: ericliu    時間: 2019-5-3 02:19 PM

點解???
如果係咁 ... 咁E兄擔心既野 , 其實無咩好擔心 , 因 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-5-3 05:22 AM
我係指網民聯署,當然我地聯署咪10個內,而且都只係我地幾個係度9吹
作者: ericliu    時間: 2019-5-3 02:25 PM

我係指網民聯署,當然我地聯署咪10個內,而且都只係我地幾個係度9吹
ericliu 發表於 2019-5-3 02:19 PM
我地冇人理就好似幾個兄弟圍埋講吓咸濕嘢,佢地嗰啲就係網絡霸凌
作者: 電騙男    時間: 2019-5-3 06:46 PM

見叉叉男貼露點圖就知大膽
我一直都好想知點解成人台唔比貼成人圖
ericliu 發表於 2019-5-3 02:14 PM
以前 Post 一鑊 Ban 一鑊
作者: acery2k    時間: 2019-5-3 11:58 PM

二丁友︰XX男、元老
電騙男 發表於 2019-5-3 09:08 AM
+出前一
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-5-4 04:46 AM

以前 Post 一鑊 Ban 一鑊
電騙男 發表於 2019-5-3 06:46 PM
你講笑拉 , 自己BAN自己咩???
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-5-4 11:13 AM

我地冇人理就好似幾個兄弟圍埋講吓咸濕嘢,佢地嗰啲就係網絡霸凌
ericliu 發表於 2019-5-3 02:25 PM
所以 "大有大既難處 , 細有細既自在"
作者: 自拍男    時間: 2019-5-4 03:07 PM

所以 "大有大既難處 , 細有細既自在"
迦樓羅女王 發表於 2019-5-4 11:13 AM
大波有大波好玩 , 細波有細波好玩

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0