標題: 巴塞3蛋贈紅軍,ThomasKoon 點評? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 09:20 AM     標題: 巴塞3蛋贈紅軍,ThomasKoon 點評?

美斯
更多

【Now Sports-體育】歐聯4強在周三展開,巴塞隆拿首回合主場迎戰利物浦,憑蘇亞雷斯射破前球會,加上美斯梅開二度,大炒3:0,晉級機會高唱入雲。
巴塞隆拿有攻中菲臘比古天奴(Philippe Coutinho)正選倒戈,跟美斯、另一位前利物浦戰將蘇亞雷斯合作攻堅。紅軍排陣保守,射手羅拔圖法明奴只列後備,由韋拿杜姆頂上,跟前鋒沙迪奧文尼、穆罕默德沙拿組成三叉戟。

甫開賽,巴塞就施展高位壓逼,行軍極高速;左閘佐迪艾巴在13分鐘壓落底線傳中,美斯起腳被擋出,2分鐘後古天奴禁區邊試射,門將艾利臣比加輕鬆接實。巴塞控制大局,艾巴交出靚傳中,阿蘇在兩名中堅之間攝位射成1:0。

阿蘇面對舊東家球迷興奮地鏟草慶祝,這個是他自2018年4月以來首個歐聯入球,亦是巴塞在歐聯史上第500球。34分鐘,後備入替的中場佐敦軒達臣妙傳,文尼無人看管下第一時間施射卻高出。

易邊後,利物浦反客為主,中場占士米拿在K角位射遠柱,門將達史特根飛身撲出;53分鐘,沙拿在禁邊頂推橫勁抽,達史特根再次勇救。紅軍不斷攻擊巴塞兩閘,沙拿右路傳中,米拿後上撞射,角度太正被達史特根接實。

巴塞換人後才穩住陣腳,美斯在75分鐘引球推進,傳送省中人後,阿蘇把握機會一射中楣,美斯補中成2:0。82分鐘,美斯轟入妙絕超遠罰球,梅開二度,取得於巴塞第600球。

完場前,後備入替的法明奴施射被護空門,沙拿近門又射中柱,執雞不成,紅軍注定未能取得作客入球。巴塞終贈予利物浦3蛋,將歐聯主場不敗紀錄延續至32場。

更多now.com體育新聞及英超、西甲精華,請按此

作者: ThomasKoon    時間: 2019-5-2 11:00 AM

係我錯....我高估咗痢記....買咗波膽2-0.....
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 11:21 AM

ThomasKoon 發表於 2019-5-2 11:00 AM
下場又要絕地反擊
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 11:22 AM

ThomasKoon 發表於 2019-5-2 11:00 AM
今屆又輪到美斯攞歐聯
作者: ThomasKoon    時間: 2019-5-2 12:18 PM

下場又要絕地反擊
自拍男 發表於 2019-5-2 11:21 AM
想反擊,結果再失多3球
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 12:29 PM

想反擊,結果再失多3球
ThomasKoon 發表於 2019-5-2 12:18 PM
攻又死,唔攻又死
作者: 胡生    時間: 2019-5-2 01:07 PM

末輸2-0前..痢記打得唔錯..尤其下半埸start谷一段攻勢..可惜埋門把握力同巴塞差一斑...last痢記沙夏應該入番一粒..自己把握唔到
作者: 胡生    時間: 2019-5-2 01:09 PM

攻又死,唔攻又死
自拍男 發表於 2019-5-2 12:29 PM
下場紅軍蚊水...冇作客入球先攞命...9成聯賽都冇埋..
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 03:34 PM

胡生 發表於 2019-5-2 01:09 PM
上次輸比皇馬,今次輸比巴塞
作者: ThomasKoon    時間: 2019-5-2 09:00 PM

胡生 發表於 2019-5-2 01:09 PM
咪啱囉,高普成世都整定,最多只能做二奶......
作者: 自拍男    時間: 2019-5-2 10:56 PM

咪啱囉,高普成世都整定,最多只能做二奶......
ThomasKoon 發表於 2019-5-2 09:00 PM
早的出費明奴就唔會
作者: 胡生    時間: 2019-5-2 11:32 PM

早的出費明奴就唔會
自拍男 發表於 2019-5-2 10:56 PM
費明奴巴西前峰算屎...
作者: 自拍男    時間: 2019-5-3 12:16 AM

胡生 發表於 2019-5-2 11:32 PM
最強前峰大哨
作者: hamsubboy    時間: 2019-5-3 12:31 AM

胡生 發表於 2019-5-2 11:32 PM

作者: 自拍男    時間: 2019-5-3 12:36 AM

hamsubboy 發表於 2019-5-3 12:31 AM
早的出陳妙       

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0