標題: 新 iPhone 繼續超闊流海,kenlabs 點評? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 09:54 AM     標題: 新 iPhone 繼續超闊流海,kenlabs 點評?

根據日前網上消息指出,Apple 今年九月即將發佈的 iPhone 11 (或稱 iPhone XI) 的屏幕和之前流傳的一樣,採用的是 OLED 面板,分別有 5.8吋和 6.5 吋兩個版本。但是遺憾的是,屏幕仍舊以瀏海屏設計,並且缺口的形狀和大小跟 iPhone Xs 幾乎是一樣的。

對此,在報告中稱是因為 Face ID 功能將得到大大的改善,例如大廣角鏡頭,可以較短距離實現解鎖,讓解鎖體驗更好。並且屏幕上會有一層新的磨砂玻璃塗層,不銹鋼側框架的表面也會有新的改進。

而最主要的改進是,2019 年的 iPhone 拍攝鏡頭提升到了三個鏡頭,分別是一個普通鏡頭,一個長焦鏡頭和一個超廣角鏡頭,據爆料稱會有 120 度的視野。原本超廣角鏡頭會得到 OIS 光學防震的幫助,但有指 Apple 或會把它留給 2020 年的 iPhone。

在拍攝上,Apple 還提升了 LED 閃光燈,體積不變,但會更亮。據說鏡頭凸起會比前幾代 iPhone 小得多,具體還需等待官方的進一步驗證。
為您推薦更多相關文章:
Apple 新廣告改策略,強調 iPhone 由印度生產
方型三鏡頭,2019 iPhone XI Max 保護殼曝光!

作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 09:55 AM

依家先黎出廣角鏡
作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 09:56 AM

繼續M額
作者: kenlabs    時間: 2019-5-29 10:09 AM

又一個失敗之作

不過好處就係我唔駛換機 正!
作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 10:52 AM

又一個失敗之作
不過好處就係我唔駛換機 正!
kenlabs 發表於 2019-5-29 10:09 AM
繼續用華為
作者: kenlabs    時間: 2019-5-29 11:01 AM

繼續用華為
電騙男 發表於 2019-5-29 10:52 AM
華為等收皮
作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 11:14 AM

華為等收皮
kenlabs 發表於 2019-5-29 11:01 AM
華為冇撚用
作者: Grandfather    時間: 2019-5-29 12:06 PM

核突生癌咁款
作者: 電騙男    時間: 2019-5-29 12:32 PM

核突生癌咁款
Grandfather 發表於 2019-5-29 12:06 PM
大陸手機一早已經唔用流海,鬼佬的設計好唔掂
作者: kenlabs    時間: 2019-5-29 04:57 PM

大陸手機一早已經唔用流海,鬼佬的設計好唔掂
電騙男 發表於 2019-5-29 12:32 PM
大流海係萍果兩年前既款

大陸機都已經由大流海進化到小流海>薛家燕>釘窿機>冇流海

萍果就堅持
大流海 唔知佢想點 我估應該係唔想我徙錢換機

作者: 自拍男    時間: 2019-5-29 10:45 PM

大流海係萍果兩年前既款

大陸機都已經由大流海進化到小流海>薛家燕>釘窿機>冇流海
萍果就堅持大流海 唔知佢想點 我估應該係唔想我徙錢換機
...
kenlabs 發表於 2019-5-29 04:57 PM
蘋果未流海之前係超厚邊框,而且仲要堅持好多年

圖片附件: img2007-01.jpg (2019-5-29 10:46 PM, 138.2 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2946234&k=1e5867ff5e6c864335f5d4c69631fc52&t=1726811817&sid=1kqpa2

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0