<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 歐錦棠吊鳩樂易玲「婆娘」,元老點睇?
返回列表 回復 發帖

歐錦棠吊鳩樂易玲「婆娘」,元老點睇?

歐錦棠目前已經離開大台,出外專心做舞台劇,不過日前佢接受專訪時就直指喺大台期間,不斷被老細樂易玲打壓,原本劇接劇,但樂易玲一嚟就立時被抽起,更直接以「婆娘」稱呼呢位前老細。而樂易玲亦反擊,話歐錦棠一共放咗9百幾日病假,又推劇。真係公說公有理,婆說婆有理,羅生門兩面各執一詞。不過嬲到一向敢言嘅歐錦棠要用婆娘直斥,相信歐錦棠都係已經忍無可忍先脫離大台喇。其實大台對藝人真係親疏有別,除咗歐錦棠之外,唔少前大台藝員都表示過大台有問題,作為本地一間大企業,似乎唔多係做到好榜樣喎。

用人唯親
目前大台力捧一班前有線藝員,因為同樣係有線過檔嘅余詠姍打骰,所以王翠如、洪永誠、李佳芯等極速上位;除此之來,較得老細歡心嘅包括蔡思貝、陳凱琳等上位亦快過火箭,反而好多捱咗幾十年嘅二線藝員則永遠上位無望。之前仲傳過某啲藝人係靠送名牌手袋同高層打好關係,好黑暗喎。

超級度縮
大台一向縮皮,對待唔同員工嘅待遇可謂差天共地,上到位嘅就買樓買車無問題,反而其他藝員只有繼續「挨」,好似葉翠翠早前先同大台中止合約,因為捱咗11年嘅佢竟然反而被減薪3分1 ,令到翠翠憤而離開。另外湯鎮業前年亦公開話過大台人工幾十年無Update過。

器度超小
最為人所知就係頒下禁令,規定員工之外,連歌手及其他無約藝人,上其他電視時都唔可以用廣東話回答,極度小家;幾年前又同4大唱片公司鬧翻,全面封殺當中所有歌手;又曾經因為覺得《蘋果日報》抹黑,而下令所有藝人不得接受該傳媒集團嘅訪問,行為極為孩子氣。

拍劇換獎
唔單止合約藝員,就連歌手都要賣大台怕。幾多年來大台一直用「拍劇換獎」呢種模式,喺年尾頒獎典禮中以獎作酬謝,大台嘅音樂頒獎可信性及認受基本已經蕩然無存。可憐嘅歌手如果唱片公司唔去擦大台鞋、巴結下,基本上唔會有任何獎項。幸好近年大台式微,已經無再做得如此放肆。

1556 x 811 PIXEL下載

一台獨大 一黨專政 異曲同工牙
一台獨大 一黨專政 異曲同工牙
Grandfather 發表於 2017-1-26 03:05 AM
收皮偽人想出位
收皮偽人想出位 X 2
條廢柴應該有套舞台劇就上, 所以開始做新聞宣傳.
蔡思貝、陳凱琳上位快過火箭
蔡思貝、陳凱琳上床快過火箭
收皮偽人想出位 X 2
條廢柴應該有套舞台劇就上, 所以開始做新聞宣傳.
impreza 發表於 2017-1-26 08:37 AM
連生化危機條女都係咁 , 你又唔怪得D9流偽人既 ...
連生化危機條女都係咁 , 你又唔怪得D9流偽人既 ...
迦樓羅女王 發表於 2017-1-26 09:33 AM
元老有冇 J 生化危機條女

500 x 729 PIXEL下載

元老有冇 J 生化危機條女
電騙男 發表於 2017-1-26 09:56 AM
都有架
李冰

431 x 715 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 歐錦棠吊鳩樂易玲「婆娘」,元老點睇?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。