<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 杜如瘋,發嗡瘋
返回列表 回復 發帖
杜如風

國籍 加拿大

出生 1979年5月16日

職業 節目主持人、製作人

語言 粵語、英語、日語

教育程度 大學
160212 發表於 2015-1-8 12:52 PM
教育程度︰野雞大學
教育程度︰野雞大學
地溝男 發表於 2015-1-8 03:24 PM
加拿大McMaster University及東京御茶水女子大學

加拿大McMaster University及東京御茶水女子大學
160212 發表於 2015-1-8 03:30 PM
東京御茶水女子大學, 這間大學, 有錢便入到, 哂9氣
東京御茶水女子大學, 這間大學, 有錢便入到, 哂9氣
limited-too 發表於 2015-1-8 04:03 PM
修讀日本藝妓牙

那要問佢囉, 不過佢的出現真是影響這間大學的聲響
160212 發表於 2015-1-8 03:30 PM
讀乜架?茶道?
咪又係普通過吾普通的大學一間, 學茶道吾會在大學學的, 是在專門學校學的
識日文但走去介紹韓國嘢, 真的哂9氣
1988年5月16日? 1978呀?

以前佢係now個風行全世界我覺得幾好睇, 依家TBB新節目就未睇, 點解咁多負評?

Winters 發表於 2015-1-8 03:15 PM
好明顯係1979年啦

今日下午,我烽煙訪問了杜如風,問佢:你想人唔睇唔鬧你個節目,抑或一路睇一路鬧?答案你估到啦!網民的批評,隨時只是幫個節目推高收視!
第一次接觸,杜如風真係好直,隨時「得罪」晒大台聽眾、now...忍不住替佢揑一把汗。
收費電視、免費電視的分別,她的金句一句接一句。
但有一個人比杜如風更值得鬧。
【杜如風回應網民圍插,金句一籮籮】
- 我唔係港女,我係洗自己啲錢!
- 睇now嘅都係中上階層嘅人。
- 佢哋(睇TVB嘅人)唔知道佢哋睇乜嘢,因為畀錢嘅人好知自己想睇乜嘢。
- 我唔係好知咩係「流動鳩嗚」,邊個「嗚」?污點個「污」?

https://www.facebook.com/video.php?v=807346732666127&fref=nf
我會這樣寫囉

我吾能係港女, 我駛能駛別人的錢    原句是- 我唔係港女,我係洗自己啲錢!

去睇now既都全能部係有錢人    原句是- 睇now嘅都係中上階層嘅人。
佢地都吾能知道睇乜9嘢, 因為俾錢既人好知自己想睇乜9嘢     原句是- 佢哋(睇TVB嘅人)唔知道佢哋睇乜嘢,因為畀錢嘅人好知自己想睇乜嘢。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 杜如瘋,發嗡瘋

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。