<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 痴鬼線6哥係公司食飯被人趕
返回列表 回復 發帖
15# 迦樓羅女王 嘩,好撚愛回家呀。
(~^o^~) 發表於 2015-11-6 05:46 PM
其實睇我一周翻到6字頭 , 計埋加班先12K , 對6哥份工又咁身同感受 ,
就知我唔好得去邊拉 ... 其實我覺得好多野無對錯 , 打散咪打散工羅 ,
月月清咪月月清羅 , 無問題格 ... 人最重要活得開心 , 但唔翻工係咪真係開心D???

本來無任何壓力既話 , 真係幾爽 ... 但呢個世界唔會咁 , 你唔翻工除非中左獎 ,
唔係日日有野聽 , 食飯背隻骨落 , 阿嫂串你你無野係岩既 ... 咁你會開心咩???

如果你真係可以放HEA得來 , 真係開開心心 , 對你而言真係HEA得過 ... 但如果唔係
相反係過得好幸苦 , 咁點解要HEA???
見6哥同我經歷過嘅嘢咁似,真心想同你講,你應該啱啱先感受完搵唔到工,搭車見工都無錢嗰種難受,
就算份工點俾人恰都好,只要心中有目標,搵夠水腳就走人,日子會易過啲,學迦樓羅女王話齋,儲夠兩萬先走啦

評分次數

咁係香港 , 窮人含忍就預左架拉 ... 做缺人手既工 , 可以話預左無預警OT ,
係好Q乞人憎 , 但可以點??? 咪唸下有OT錢收羅~~

未上手就叫你做ED多數都有 , 唔上身又一定比人小 , 不過 "食得屎中屎 ,
方為人上人" ...  ...
迦樓羅女王 發表於 2015-11-6 07:43 PM
辛苦唔係問題,你見工果陣講到明就冇問題,份工我見做唔做就係我嘅事,e家係比人呃落搭,冇一樣野同佢見工果陣對板,我打份工姐,野我同佢做足,結果連放假都可以出爾反爾,人地果d返工就當加班有錢,我聽日返工就照份糧計ot錢都冇
6哥不會有未來,不要再看歷史,還能活才是諷刺 故此不用做傻事 讓快樂迴光返照 彰顯那痛苦冇絕期;活著只受罪為何還活著
筍工!!!!!!!!!!!!!

600 x 315 PIXEL下載

Xx男, 做邊行呀??街口街坊組長,
Or
私家偵探
辛苦唔係問題,你見工果陣講到明就冇問題,份工我見做唔做就係我嘅事,e家係比人呃落搭,冇一樣野同佢見工果陣對板,我打份工姐,野我同佢做足,結果連放假都可以出爾反爾,人地果d返工就當加班有錢,我聽日返 ...
66630 發表於 2015-11-6 10:05 PM
咁聽落真PK
不過咁辛苦先有工番,咪當佢水泡做住先啦,當騎牛搵馬囉。
退一步海濶天空,捱得一年半載後,CV上面叫有份工做得長,到時搵工會易好多

評分次數

Xx男, 做邊行呀??街口街坊組長,
Or
私家偵探
cheapcheapcheap 發表於 2015-11-6 11:41 PM
26 fun 幕後老闆!  (~^o^~)
21# 迦樓羅女王

堅唔撚明點解 6 哥死都要 no 倉?  (~^o^~)
26 fun 幕後老闆!  (~^o^~)
(~^o^~) 發表於 2015-11-7 02:16 AM
秃頭老闆
21# 迦樓羅女王  

堅唔撚明點解 6 哥死都要 no 倉?  (~^o^~)
(~^o^~) 發表於 2015-11-7 02:18 AM
6哥為倉死為倉亡     
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 痴鬼線6哥係公司食飯被人趕

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。