<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 林雅詩鎅手睇急症諗過跳樓
返回列表 回復 發帖

林雅詩鎅手睇急症諗過跳樓

【太陽報專訊】左手手腕離奇受傷的前落選港姐林雅詩,昨日凌晨突然現身醫院,因她曾在微博上載鎅手相及留言透露有自殺念頭,即引來自殘入院的揣測!她昨日聲淚俱下,爆喊表示被屈有新歡有損其清白,情緒大受困擾外,更承認與丈夫婚姻曾出現問題。
昨日凌晨三時許,林雅詩(Grace)在助手表哥Eric陪同下,突然現身九龍聖德肋撒醫院,素顏的她左手手腕纏着紗布,精神欠佳。其實早前Grace出席活動時已見其左手手腕包紮着,但未有清楚解釋受傷原因。原來她曾在微博多次表達不快,多次以「很辛苦」來形容,情緒起伏甚大,更上載鎅手相!同時近日宣布復出的Grace,被指婚姻現暗湧,包括與老公溫文英分房瞓多年,以及有指其表哥助手為新歡等。
靠安眠藥入睡
昨日Grace接受本報電話訪問透露,因做家務再令傷口爆開:「之前煮嘢食批薯仔已經整親手,我份人又唔錫身,自己落手落腳做家務又唔睇住傷口,結果流血,搞到成4點幾先走,醫生幫我打咗支止痛針同開咗啲藥畀我。(因為打交?)唔係!唔係你哋所諗咁樣。」Grace坦言近日復出承受不少壓力,以致飲食失衡及休息時間不足,因有報道針對其婚姻狀況,更指她暗交助手表哥Eric,對此Grace爆喊:「一個女人咁嘅年紀想有番自己事業,但竟然不斷有新聞去抹黑我,我都只係想開開心心出本寫真,用嚟喺內地發展,其實真係好影響我!嗰個係我表哥,依家做我經理人,幫我接工作,媽咪知我復出唔容易,所以就叫表哥幫我,搵個人可以保護我,媽咪覺得表哥點可能會傳緋聞,媽咪會放心好多。」
雖然Grace承受不少壓力,要靠安眠藥入睡,但坦言沒有患情緒病:「真係好大壓力,之前我會跑步減壓,但依家只想喺屋企。夜晚都靠食安眠藥先瞓到,我知係唔應該但真係冇計。」又稱壓力除來自輿論外,亦源於家庭:「老公見我呢排咁多新聞,都已經有啲說話,話太勁,因為佢份人好低調。」
與老公頻頻嗌交
過往數年間Grace不時在微博大吐苦水,多次以「很辛苦」形容自己,並表示曾有輕生念頭:「你是想見到我自殺定跳樓」,更上載(界刂)手照,她澄清照片絕非本人:「嗰段時間我唔開心,因為丈夫處於事業嘅高峰期,冇咩時間理我,連坐低食飯時間都冇。我又同佢嗌交,我為屋企付出咁多,但佢唔欣賞我,所以我用文字抒發情緒。(鎅手相係你?)張相係我喺網上Cap出嚟,嗰陣想用嚟嚇老公,我有諗過離婚,想佢關心我,但我哋之間冇第三者!(依家關係點?)今年關係已經好好多。(咁你有冇鎅手?)冇,我要照顧小朋友,唔會咁樣去傷害自己。」
至於其表哥Eric指Grace近日承受不少壓力,雖然突然傳緋聞,但強調兩人清白:「正常人冇做嘢咁耐,再做番嘢都會有壓力!(咁你會唔會避忌?)唔會,繼續幫佢接Job!」
壓力爆煲的林雅詩,其實過去四年在微博已露玄機,情緒起伏甚大,曾上載鎅手相並多次留言呻辛苦!
去年7月
「有冇人可以陪下(吓)我?我很心痛,很辛苦。」
2013年1月至5月
「呢一生人都未諗過會咁,條路行得很辛苦!」、「愛一個我唔應愛的人,真的可以有將來嗎?」、「心情壞!心不停地跳得很快,很累!」、 「是不是我死了你就會停止?」、「係咪我消失,你所有嘢就會停止!」、「我已經到了最崩潰的時候,你是想見到我自殺定跳樓?」
2011年11月
「我不是你們想像的這麼幸福,要很努力撐下去,撐得很辛苦!」

692 x 1119 PIXEL下載

680 x 1119 PIXEL下載

有樣有身材有錢,個個爭住吊都要跳樓   
有樣有身材有錢,個個爭住吊都要跳樓   
地溝男 發表於 2015-10-2 10:57 AM
今日未見6哥打咭?
今日未見6哥打咭?
(~^o^~) 發表於 2015-10-2 01:26 PM
6哥比富婆包養唔洗做牙
66630唐英年, 蕭定一跳樓,都未輪到你呀
6哥,你點都唔會IQ零, 生命滿希望,前路由你創, 蕭定一IQ負, 凡事,唔係絕對㗎
6哥,你點都唔會IQ零, 生命滿希望,前路由你創, 蕭定一IQ負, 凡事,唔係絕對㗎
cheapcheapcheap 發表於 2015-10-2 11:10 PM
6哥可能已經死Q咗
cheapcheapcheap 發表於 2015-10-2 11:10 PM
陳慧琳會考4分做富婆
6哥可能已經死Q咗
d228216 發表於 2015-10-2 11:41 PM
6哥忍唔住去做豬肉佬
6哥可能已經死Q咗
d228216 發表於 2015-10-2 11:41 PM
6哥忍唔住去走粉     
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 林雅詩鎅手睇急症諗過跳樓

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。