<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 90後點解咁癈??? 以下有講解 ...
返回列表 回復 發帖
完全唔覺一個年齡層可以代表一切 80後90後等於癈青?? 一定唔同意 50 60後就一定係成功人士?? 唔可以一概而論!!
完全唔覺一個年齡層可以代表一切 80後90後等於癈青?? 一定唔同意 50 60後就一定係成功人士?? 唔可以一概而論!!
yahoo33 發表於 2018-7-21 05:04 PM
唔係絕對 , 但係普遍現象 ...

事實上就算50 60後 , 其實大半人口都係係基層 , 但E+講既係90後
連一個稱職既基層都做唔好
唔係絕對 , 但係普遍現象 ...

事實上就算50 60後 , 其實大半人口都係係基層 , 但E+講既係90後
連一個稱職既基層都做唔好
迦樓羅女王 發表於 2018-7-21 05:12 PM
90後同00後思想上同上一代人比已經有好大分別 我同fan講開都覺得佢地d說話唔係太易明 思維上好似不切實際 但未來5-10年有可能思維係合用
當然現時無咩人會聽得明佢想點 咩KOL? 上網打機直播? 會搵到錢?? 但事實上係有人搵到過萬蚊一個月 靠打機開公司都大有人在
我覺得係現時唔俾空間佢地發展ja
90後同00後思想上同上一代人比已經有好大分別 我同fan講開都覺得佢地d說話唔係太易明 思維上好似不切實際 但未來5-10年有可能思維係合用
當然現時無咩人會聽得明佢想點 咩KOL? 上網打機直播? 會搵到錢?? 但事實上係 ...
yahoo33 發表於 2018-7-21 05:33 PM
Y兄又真係幾樂觀 ... 但KOL有幾多真係搵飯食???

我唔係話唔存在 , 但存在比率係點 ...

而且我可以負責任咁同各位講 , 呢D有追夢色彩既行業
一定係95%蝕緊 , 同寫作一樣 ... 因為正正係夢 ,
所以呢行從來唔可能缺少供應 , 係蝕夠皮先會夠走 ...
但到時又一大批新既加入

所以大台點解可以80成前線員工 , 收入不足生活???
咪就係因為佢地咁去 "貼" 羅 ...
小弟咸咸濕濕 , 正經果D女主播我肯定唔會睇 ,
而我睇果D真係去到幾盡都有 , 難聽D講句差過做雞 ,
未去到咁盡果D , 咪又成日呃宅男錢 , 有幾夢想???

SORRY , 好似跳左題 ... 追夢者其實代代都有 ,
而且呢類 "不切實際" 既 , 90年代都己經好多下 ...
其實我想講既係主流既90後
Y兄又真係幾樂觀 ... 但KOL有幾多真係搵飯食???

我唔係話唔存在 , 但存在比率係點 ...

而且我可以負責任咁同各位講 , 呢D有追夢色彩既行業
一定係95%蝕緊 , 同寫作一樣 ... 因為正正係夢 ,
所以呢行從來唔可能缺 ...
迦樓羅女王 發表於 2018-7-21 05:45 PM
唔算樂觀 不過我自己有睇d人直播 年青人思想已經唔可以同上一代比較 10幾20歲唔做KOL咁等到幾時
蝕唔蝕睇你做d咩  大J 達哥你覺得佢地蝕左d咩 2個都有自己公司 如果你唔行第一步唔會有第二第三 自己開公司?? 咁就真係夢想一個
開直播其實都唔係用好多錢蝕極有限 佢地宜家需要空間同機會多過金錢 當然有幾多個大J 達哥  
每晚睇人直播時都見有人資助直播主 金額由$10-$100不等 $500我都見過 所以搞到個個都想做直播 KOL 不過唔做過你點知之後會點
做歌手都企系個舞台到人地先知你係個歌手 宜家網上就係佢地個舞台 做唔做得到佢地自己先知 不過應該要有自知之明 唔得就要退硬要做無人幫到你!!
唔算樂觀 不過我自己有睇d人直播 年青人思想已經唔可以同上一代比較 10幾20歲唔做KOL咁等到幾時
蝕唔蝕睇你做d咩  大J 達哥你覺得佢地蝕左d咩 2個都有自己公司 如果你唔行第一步唔會有第二第三 自己開公司?? 咁就 ...
yahoo33 發表於 2018-7-21 06:51 PM
唔緊架 , 第一我都有講 , 我講既其實唔係 "追夢者" , 而係返正常班既90後 ;
我其實唔反而追夢 , 只不過見得太多人鼓勵人去追夢 , 但就永遠唔講風險 ...
我只係做下醜人 , 咁起碼佢地接收既資訊會平衡一D
唔緊架 , 第一我都有講 , 我講既其實唔係 "追夢者" , 而係返正常班既90後 ;
我其實唔反而追夢 , 只不過見得太多人鼓勵人去追夢 , 但就永遠唔講風險 ...
我只係做下醜人 , 咁起碼佢地接收既資訊會平衡一D ...
迦樓羅女王 發表於 2018-7-21 07:12 PM
無錯!! 不過不要先假設佢地會失敗 都有人正正常常返工夜晚開直播 我覺得係大家個思想都唔係好平衡
太集中某一條路 條路唔係咁行就會失敗 條路要咁行先會成功
我睇Viu TV有條友話想做歌手 d評審話:你30幾歲先黎做歌手你唔早d黎 如果俾我都唔知點答...
無錯!! 不過不要先假設佢地會失敗 都有人正正常常返工夜晚開直播 我覺得係大家個思想都唔係好平衡
太集中某一條路 條路唔係咁行就會失敗 條路要咁行先會成功
我睇Viu TV有條友話想做歌手 d評審話:你30幾歲先黎做 ...
yahoo33 發表於 2018-7-21 07:57 PM
咁我又搏到喎 : 咁你知唔知阿杜出道果時幾多碎???
咁我又搏到喎 : 咁你知唔知阿杜出道果時幾多碎???
迦樓羅女王 發表於 2018-7-21 08:36 PM
特衰高官最廢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 90後點解咁癈??? 以下有講解 ...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。