<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 拍拖*n
返回列表 回復 發帖
睇呢篇野都睇得幾辛苦下.......但又幾有親切感,因為我同你都係初黎步到就講自己既經歷先~~

既然你唔鍾意你個bf咁既態度,佢應該同佢溝通一下。唔係叫你用complain既語氣同佢講,而係適當時候向佢反映下你既感覺,等佢可以明白。

情侶之間,有問題唔好收埋,收收下就好似儲垃圾咁,你會發現你地既感情會變成垃圾崗咁,七國咁亂~~到咁上下時候就要打掃下啦~~

[ Last edited by gundamman678 on 2005-10-24 at 07:14 PM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-10-24 19:01:
睇呢篇野都睇得幾辛苦下.......但又幾...
我知道溝通好重要,我想,我亦經常聊佢講野
不過佢有時無野講就會話:唔知講咩
有時佢嬲起上黎會發 d 少脾氣:無野講呀! 講左咪又係argue! (我唔識打個中文)

唔知係咪我地見得少,大家都各有各忙。。。
但係通常一見面就無野囉~
記得前幾日 jar ma,我等佢放工,點知遲左 2 個幾鐘放喎
咁我梗係唔係好 happy 架啦~ 跟住佢話:你煮落飯等我,我買送番黎
咁我唔係好 gur 咪話:仲要人地煮飯!
跟住佢就 cut 我線。。。當時真係又嬲又 hurt 囉...

hehe 有親切感咪好囉~~~ 好多時我想同人講下~
都只係得個一兩個 fd 比較知心,(有一個係男仔,我男友唔 likey 佢)
唉~~ 想大家幫幫忙囉 ^^"
唔知係咪我地見得少,大家都各有各忙。。。
但係通常一見面就無野囉~
記得前幾日 jar ma,我等佢放工,點知遲左 2 個幾鐘放喎
咁我梗係唔係好 happy 架啦~ 跟住佢話:你煮落飯等我,我買送番黎
咁我唔係好 gur 咪話:仲要人地煮飯!
跟住佢就 cut 我線。。。當時真係又嬲又 hurt 囉...

......

咁既情況,都幾麻煩喎......
除非你地不嬲都係咁既溝通方式,又或者你地唔覺得有問題亦仍然好愛對方,否則......
佢真係好唔掂......
你又話佢以前對你好好既,點解而家咁冷淡架?

[ Last edited by gundamman678 on 2005-10-24 at 09:10 PM ]
又唔可以話係冷淡,或者如星左講:
佢既生活方式改變左我地既愛情方式
佢不嬲都對我好好,但係越忙佢就越少時間理我
佢又會唔係好好脾氣~ 有時我覺得佢將工作的壓力都係我身上發洩
我係個 d 勁 depend on others 個隻女仔
一定要日纏夜纏 (哈哈)
日日都想見個隻!!
咁佢呢~ 有時都會幾 sweet 既,知我就黎生日都有買禮物比我囉
同埋有樣野係佢買親比我既野我都會鐘意,唔知點解佢就係可以搵到又實用我又會like的
好在,我知道佢仲係愛我的~~~ (怕羞呀~~~><""

即係你地唔覺得有問題亦仍然好愛對方啦~~

咁就無問題啦~~keep it on~~
Originally posted by Elsie at 2005-10-24 09:17 PM:
同埋有樣野係佢買親比我既野我都會鐘意,唔知點解佢就係可以搵到又實用我又會like的
咁勁? 有無舉例呀?
Originally posted by Rika at 2005-10-25 15:34:

咁勁? 有無舉例呀?
可以~!!
因為我就黎畢業啦嘛~ 係 aussie 有 formal
咁之前 10月個時 1st anniversary 佢送左合香水比我,
佢話我會有用喎! (我都喜歡香水但係未買過比自己,但係 d aussie 又好鬼鐘意)
咁佢仲有比左另外一樣係一隻 sony貓公仔。我超喜歡 sony貓!!
佢仲要係托個 fd 個女朋友係香港買過黎所以我係勁感動的!!
我問過佢買咩比我架啦 b4 that 跟住佢暗示過:一樣有用一樣你會鐘意
咁後來收左我又諗番呢句野又真係喎~~~ 哈!

係呀係呀~ 今日去左 china town 睇戲呀!
燈燈燈凳!!!! 就係:再說一次我愛你!!!
係呢到原來上左畫架啦今日第 5 日上
一日開五場都算係咁~ 仲有80%入座率呀我睇個時~~ (aussie time 5:30pm)
I highly recommend u guys abt this movie!
It was so touching.....................T_T
原來market city既up dou戲院有得睇
Originally posted by Elsie at 2005-10-25 09:44 PM:

可以~!!
因為我就黎畢業啦嘛~ 係...
唔識字都 feel 到你地好開心,熱戀中既情侶真好,私人加多分比你啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 拍拖*n

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。