標題: 這算曾祖孫戀吧~~22歲女嫁105歲人瑞 [打印本頁]

作者: 我愛章小慧    時間: 2006-11-15 01:51 PM     標題: 這算曾祖孫戀吧~~22歲女嫁105歲人瑞

「 年 齡 根 本 不 是 問 題 」
22 歲 少 女 嫁 105 歲 人 瑞
真愛 不 會 受 到 年 齡 阻 礙 再 次 獲 得 證 明 。 馬 來 西 亞 馬 六 甲 一 名 年 僅 22 歲 的 妙 齡 少 女 ,兩 個 月 前 下 嫁 當 地 一 名 105 歲 人 瑞 為 妻 , 這 段 婚 姻 或 會 招 來 世 俗 人 的 奇 異 眼 光 , 但她 說 : 「 年 齡 根 本 不 是 問 題 。 」

現 年 105 歲 的 蘇 達 馬 多 與 長 年 病 在 床 的 69 歲 妻 子 , 住 在 馬 六 甲 帕 馬 當 魯 容 甘 榜 , 育 有 6 個 兒 子 、 19 個 孫 子 和 2 個 曾 孫 。

為 老 翁 養 子 打 工 常 見 面
來 自 印 尼 的 依 莉 , 因 為 在 蘇 達 馬 多 養 子 家 打 工 , 因 此 兩 人 經 常 有 機 會 見 面 。
兩人 相 處 了 一 段 時 間 後 , 蘇 達 馬 多 被 依 莉 溫 順 開 朗 的 個 性 和 輕 聲 細 語 吸 引 , 他 說 : 「我 們 在 一 起 時 很 開 心 , 可 是 當 大 家 分 開 後 , 我 就 會 不 斷 想 她 。 」
墮 入 情 網 的蘇 達 馬 多 , 於 是 在 本 年 2 月 向 依 莉 表 白 和 求 婚 , 並 在 兩 個 月 前 結 婚 。 其 他 人 或 許 以奇 怪 的 眼 光 看 他 們 這 段 婚 姻 , 但 依 莉 說 : 「 我 愛 他 , 年 齡 根 本 不 是 問 題 。 」

「 真 愛 把 我 們 拉 在 一 起 」
蘇 達 馬 多 也 說 : 「 我 相 信 是 命 運 和 真 愛 把 我 們 緊 緊 拉 在 一 起 , 我 們 深 愛 對 方 , 我 們 的 家 人 也 不 反 對 這 場 婚 事 。 」 他 更 稱 自 己 人 老 心 不 老 , 並 說 : 「 年 齡 上 , 我 是 老 了 點 , 但 我 這 ( 手 按 心 口 ) 還 很 年 輕 。 」
蘇達 馬 多 的 妻 子 法 蒂 瑪 坦 言 , 自 己 身 體 好 的 話 是 不 會 讓 他 再 娶 的 , 但 她 亦 承 認 依 莉 嫁過 來 後 , 很 全 心 全 意 的 照 顧 她 , 看 來 法 蒂 瑪 對 依 莉 也 很 滿 意 呢 !
作者: 我愛章小慧    時間: 2006-11-15 01:52 PM

作者: komojo    時間: 2006-11-15 01:59 PM

年齡雖然不是問題...
但係都唔使差咁遠掛 嫁俾佢同守生寡冇分別
作者: leungman    時間: 2006-11-15 02:04 PM

Originally posted by komojo at 2006-11-15 13:59:
年齡雖然不是問題...
但係都唔使差咁遠掛 嫁俾佢同守生寡冇分別
會唔會係貪佢身家果D呢???
作者: Mr.kin    時間: 2006-11-15 02:08 PM

真係除左貪佢d棺材本之外- -我諗唔到咩原因佢有興趣嫁個105歲既阿伯- -或者個女既太樣衰都可以係原因- -
作者: Maxson85    時間: 2006-11-15 03:10 PM

直头系貪身家!!!
马来西亚既印尼外劳仲衰过香港既菲佣!!!
如果个阿伯去左后,她一个硼都唔拎就系真爱喇!!!挑!!!
作者: jublio    時間: 2006-11-15 03:56 PM

「 我 愛 他 , 年 齡 根 本 不 是 問 題 。 」

有邊個會信佢?
作者: fss16    時間: 2006-11-15 04:36 PM

true love???

make love ja?
作者: leeyanta    時間: 2006-11-15 07:07 PM

一個字"錢"囉
作者: Allen86520    時間: 2006-11-15 07:22 PM

信佢一成都死啦....
作者: kuru    時間: 2006-11-15 07:34 PM

或者係真心呢~
作者: komojo    時間: 2006-11-15 09:46 PM

Originally posted by kuru at 2006-11-15 07:34 PM:
或者係真心呢~
冇錯呀 絕對係真心愛佢d錢囉
作者: ASPP    時間: 2006-11-15 09:48 PM

咁個男咪要打飛機渡日 ?
作者: 我愛章小慧    時間: 2006-11-15 09:50 PM

Originally posted by ASPP at 2006-11-15 09:48 PM:
咁個男咪要打飛機渡日 ?
人瑞 要打飛機渡日???
作者: ASPP    時間: 2006-11-15 09:52 PM

Originally posted by 我愛章小慧 at 2006-11-15 09:50 PM:

人瑞 要打飛機渡日???
睇左錯
作者: 155220    時間: 2006-11-15 09:52 PM

前妻已跟他相差36年,相信吸引人的是錢
作者: ASPP    時間: 2006-11-15 10:10 PM

條女係佢面露兩露
個人瑞可能即刻爆血管死
作者: sls17199    時間: 2006-11-15 11:25 PM

點扑野?
作者: Dr.anger    時間: 2006-11-15 11:37 PM

成百歲........仲有個22既老婆........抽下水都好啦
作者: chungngo    時間: 2006-11-15 11:50 PM

Originally posted by sls17199 at 2006-11-15 11:25 PM:
點扑野?
冇得扑..........
作者: arlesonson    時間: 2006-11-16 01:46 AM

貪佢D身家La
作者: fuchikit    時間: 2006-11-18 02:23 AM

結幾年可能就釘左
作者: jimmy9600    時間: 2006-11-19 01:55 AM

個呀伯都唔擺得幾耐-.-
作者: chungngo    時間: 2006-11-19 11:43 PM

Originally posted by fuchikit at 2006-11-18 02:23 AM:
結幾年可能就釘左
可能冇咁耐tim.......
作者: 王晶    時間: 2006-11-24 04:41 PM

守幾年就分到身家
個人瑞比多5年命你好未 110歲
到時個女人都仲係27  仲後生

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0