標題: [發埋便] 【加分題】八卦問下,關於賭波 [打印本頁]

作者: toro    時間: 2006-12-17 11:46 AM     標題: 【加分題】八卦問下,關於賭波

馬會都接手一段日子,其實大家認為馬會做成點?大家中意幫襯外圍多定覺得馬會好?又覺得當初好多人擔憂嘅「助長賭風」問題有無出現?

積極回應有分加ga
作者: bbcharles    時間: 2006-12-17 12:07 PM

for my side....i think hkjc better than outside...even the odds lower than outside...but jockey give u a confident...(if u win....for sure money will come, others u need to wait...) not fesible.
作者: hohin    時間: 2006-12-17 12:29 PM

馬會做真係有幾多好處~
第一係方便~去馬會落注又得 , 開ac 上網慢慢度又得
另外可以細細地咁玩, arm 我呢d 年青人, 過下癮,唔使玩太大
作者: flypig    時間: 2006-12-17 12:46 PM

jocky club has been doing quite good and i like its internet placements so that i need not queeu up at its off course counter and also i can place my bets at mid-night and it is great!!
作者: kantang4910    時間: 2006-12-17 03:52 PM

小弟由94年開始賭波(非常前衛),由於賭外圍到致過量投注.最後要債務重組,到今年七月才還清所有債項
但自從幫襯馬會後,以後現兜兜,再無買過外圍.投注反而有節制.在我來說是好事

其實有錢最好幫襯馬會--真金白銀,無得白頭片(碌爆咭來賭就無辦玩).起碼有數圍
十個賭外圍,十個都係過量買賣,唔係使春買外圍--宜戒之
作者: JE    時間: 2006-12-17 04:02 PM

梗係馬會好啦€!

對於唔係成日買o既我~!買番10蚊8蚊玩下咋o麻~!
唔通去外圍度買10蚊咩€!
作者: spareman4    時間: 2006-12-17 04:43 PM

馬會做成點 ??

獨家生意 (合法), 冇得話做得好唔好既 ....
你試下引入多幾間公司, 有比較有競爭咪肯定會做得好 d 囉 ~

至於你話有冇助長賭風: 肯定有啦 !

你試下夜晚七八點 (有波賭 d 日子) 落投注站打個冷,
睇下班師奶阿伯幾熱鬧就知啦 ;

斷估呢班師奶阿伯以前冇賭開外圍掛 ?!?
作者: feuosma    時間: 2006-12-17 06:43 PM

Originally posted by toro at 2006-12-17 11:46:
馬會都接手一段日子,其實大家認為馬...
膠蛙估問到你會出呢個post....等我有得發下牢騷.....
馬會好既有幾樣...
(1)...主要既彩池種類都算開得唔少....同外國比係仲有距離..不過都算係咁.....(始終外國果d做左幾廿年.....而且各項合併過關玩法我知外國好似冇...呢項馬會都算先行...)
(2)promotion做得好.....睇近幾年賽馬既投注額下降得幾多就知....我既觀察係越黎越多人買波(認唔認又係另一回事啦.....)
(3)如樓上所說....於馬會投注的確有減低注馬既功效.....

但有一點我係完全不能容忍馬會既......就係佢D賠率定得太低!!!!!!!!
同一場既比賽...馬會夠膽死可以主客和都低過外國既公司......
作者: cmyming    時間: 2006-12-18 12:19 AM

賭外圍可以得到九拆優惠, 買一千幾佰都得,唔洗馬會買過萬萬声先得....................
作者: KLF    時間: 2006-12-18 04:47 AM

馬會足智彩做得都算唔錯,大部份彩池都有得賭,而且一直在進步,耐唔耐都會增加新彩池如半場主客和同半場大細,又增加唔同國家或組別既聯賽如葡超英冠英甲。
馬會本來都好醒,除左有風險既主客和大細波膽等彩池外,亦整左抽水實賺冇風險既六寶半全埸及孖寶半全謄。因為喱兩個係可以刀仔鋸大樹既彩池,所以初初非常受歡迎。不過由於極之唔易中,喱兩個彩池漸漸失寵。六寶半全埸尤其明顯,投注額由初初既百幾二百萬減到而家既三五十萬。馬會完全唔識變通,應該好似賽馬六環彩三T咁,將最低每注五蚊降至兩蚊,先至會吸引到更多人投注喱兩個彩池。

我就一定唔會幫襯外圍,因為一來外圍係犯法,二來外圍有幾會被冚或者走路,中左都冇錢收。

至於助長賭風,我就認為唔會,因為如果你唔鍾意賭錢,點都唔會因此而賭波;如果你鍾意賭錢,就算冇波賭你都會去賭第二樣野啫!

[ Last edited by KLF on 2006-12-18 at 04:57 AM ]
作者: lijinwei    時間: 2006-12-18 06:37 AM

馬會賺大錢, 不過賭民還是一樣, 輸多贏少
作者: 愛怡仁的我    時間: 2006-12-27 05:29 PM

一定係馬會好!!!宜加用細細地10$玩下都得呀!
作者: kuru    時間: 2006-12-27 11:25 PM

馬會好d,好在小注又得,又方便,
係d賠率冇人咁好咁解
作者: hugh090702    時間: 2006-12-30 09:50 PM

注碼可以落細d
可能有d人覺得買波方便左,會令賭徒更容易投注
不過講真....如果真係有心想賭波嬴錢..就唔會貪方便
諗買邊一隊嬴同比數都要用好多心機

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0