標題: 中國奧運足球真係.......醜...... [打印本頁]

作者: Kian76    時間: 2008-8-11 01:32 AM     標題: 中國奧運足球真係.......醜......

唔想多講喇.......

輸波又輸品,丟盡國民架。

無線講得冇錯,輸波輸品,穿心腿踢人不踢波,鄭智報復行為點做隊長呀你?
作者: amigofans    時間: 2008-8-11 03:17 AM

好似由DAY ONE開始佢地已經無場好睇,
記憶中佢地踢人同開片係多過正常踢波既時間...

今日又動粗兩面紅牌...

小弟睇波多年, 從未見過一隊波如此地茅, 仲唔係一次, 係次次...

仲要係自己地方踢, 真正羞家非常...
作者: 大優勢    時間: 2008-8-11 09:40 AM

就好似性格一樣

喺街同人唔掂就打交

本性如此
作者: Lee3    時間: 2008-8-11 10:42 AM

原帖由 Kian76 於 2008-8-11 01:32 AM 發表
唔想多講喇.......

輸波又輸品,丟盡國民架。

無線講得冇錯,輸波輸品,穿心腿踢人不踢波,鄭智報復行為點做隊長呀你?
at what time was this? i dont want to watch the full game.
作者: 艾奧羅斯    時間: 2008-8-11 11:25 AM

係練返的成果!!
還記得英國既努力嘛

有時真係唔想踩佢地架~
大腳又係咁細既又係咁!
波已經打得差架啦~
未輸果陣都好地地,一輸就黎料
打波又輸,打交又輸,重要比人笑都唔知衰!
作者: sage    時間: 2008-8-11 12:12 PM

shame on olympics
shame on China
作者: 月月鳥    時間: 2008-8-11 01:14 PM

我冇睇到場波呀, 只係見報紙話鄭智拳擊對手
作者: saad    時間: 2008-8-11 02:09 PM

國足精神, 輸波打人....

無言.............................
作者: 自由神    時間: 2008-8-11 02:44 PM

轉貼:試問中國男足有多愁
           恰似一群太監逛青樓
作者: tommy9999999999    時間: 2008-8-11 04:27 PM

連鄭智都係咁,中國真係唔抵幫
作者: 奇    時間: 2008-8-11 04:31 PM

早d出局啦!下下播國足唔播巴西
作者: arthur8088    時間: 2008-8-11 04:35 PM

原帖由 於 2008-8-11 04:31 PM 發表
早d出局啦!下下播國足唔播巴西
the coming match for china is VS brazil...you still need to watch china again~~haha...
作者: ulysses    時間: 2008-8-11 04:40 PM

都有大陸人一早做左一味叫中國足球的野--->臭豆腐加豬腳
作者: Pires1    時間: 2008-8-11 04:41 PM

原帖由 saad 於 2008-8-11 02:09 PM 發表
國足精神, 輸波打人....

無言.............................
我有睇..第1張底比, 佢係唔收腳
不過鄭智個個紅牌我好有保留..佢比對手"q"住隻手想fing開佢姐
條友好明顯扮野..同埋個球證完全見唔到事法經過就直接紅牌..旁證都唔問

我完全唔覺得係輸波打人  
作者: 奪命老妖    時間: 2008-8-11 10:04 PM

琴日澳洲隊對住實力強橫既阿根廷,上演左一場好精彩既攻防戰,將阿根廷猛烈既攻勢一一化解,更組織到多次到肉攻勢,可惜最後都輸左一蛋,但雖敗猶榮,中國隊真係差得遠
作者: 小小康    時間: 2008-8-11 10:37 PM

試吓揾隊少林足球隊嚟踢可能仲好啲
作者: infjlam    時間: 2008-8-11 10:41 PM

原帖由 奪命老妖 於 2008-8-11 10:04 PM 發表
琴日澳洲隊對住實力強橫既阿根廷,上演左一場好精彩既攻防戰,將阿根廷猛烈既攻勢一一化解,更組織到多次到肉攻勢,可惜最後都輸左一蛋,但雖敗猶榮,中國隊真係差得遠 ...
澳洲一D都唔弱o架,記唔記得上屆世界盃都幾好打o架

澳洲係體育強國,加上有若干東歐足球員入籍澳洲,澳洲你當東歐球隊睇比較貼切,非原地踏步的中國隊能及
作者: arthur8088    時間: 2008-8-11 11:01 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-11 10:41 PM 發表

澳洲係體育強國,加上有若干東歐足球員入籍澳洲,澳洲你當東歐球隊睇比較貼切,非原地踏步的中國隊能及 ...
New generation Aussie soccer players have a huge gap between the previous generation like Kewell, Viduka, Neill, Cahill etc...
after Kewell, Viduka and Mark Schwarzer retire, i dont see any joeys are able to fill up the gap at this stage...

if there're some outstanding young players, Aussie would not convince Viduka and Neilll not to retire after world cup~~

Soccer is not a popular sports in Australia...Aussie blokes would love Cricket, NRL, AFL, NFL rather than soccer...if there's not any outstanding aussie guys fire up in coming few years, Australia is unlikely to get into 2014 world cup final 32~~

澳洲係體育強國...but only in Cricket, Rugby and Female Swimming..not male anymore~~
作者: 奪命老妖    時間: 2008-8-11 11:10 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-11 10:41 PM 發表

澳洲係體育強國,加上有若干東歐足球員入籍澳洲,澳洲你當東歐球隊睇比較貼切,非原地踏步的中國隊能及 ...
冇辦法唔同中國比,鬼叫澳洲脫大入亞
作者: Azuma    時間: 2008-8-11 11:10 PM

其實國奧隊最大gei問題係
佢地唔知道中超同世界其他聯賽係好唔同
佢地只不過係將佢地係中超gei表演帶到去奧運
佢地打法唔係兇恨係矛
其實只不過係將中國社會文化帶到大家眼前
因為公平,團隊精神係中國社會係好缺乏
仲有
唔知大家睇其他國家奧運
有無咁經常見過"her" 人?
作者: infjlam    時間: 2008-8-12 12:01 AM

原帖由 arthur8088 於 2008-8-11 11:01 PM 發表

New generation Aussie soccer players have a huge gap between the previous generation like Kewell, Viduka, Neill, Cahill etc...
after Kewell, Viduka and Mark Schwarzer retire, i dont see any joeys ar ...
兄台有睇開澳洲足球喎
作者: arthur8088    時間: 2008-8-12 12:04 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-12 12:01 AM 發表

兄台有睇開澳洲足球喎
haha..coz i'm in australia~~the commentators always blame that~~~
作者: igniz    時間: 2008-8-12 03:27 AM

我睇見o個下真係o晒咀!
作者: maksim2046    時間: 2008-8-15 10:03 PM

鄭智係咪因為中國隊輸左太多場
怨氣amass左太耐所以要搵人出呢口氣
作者: SCM    時間: 2008-8-17 10:53 PM

move to 奧運區

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0