標題: 黃安琪被鬧直播出街 [打印本頁]

作者: nico1982    時間: 2008-8-11 09:13 PM     標題: 黃安琪被鬧直播出街

無 線 藝 員 黃 安 琪 昨 日 代 表 T V B 在 北 京 採 訪 奧 運 射 擊 金 牌 得 主 郭 文 珺 時 , 由 於 每 人 只 可 以 問 一 條 問 題 , 安 琪 卻 繼 續 訪 問 , 因 而 被 大 會 一 位 女 外 籍 工 作 人 員 責 罵 , 過 程 更 直 播 出 街 。  

網 上 討 論 區 就 有 網 民 彈 T V B , 昨 日 在 焦 點 賽 事 女 子 雙 人 彈 板 決 賽 開 始 時 , 亞 視 已 播 映 中 , 無 線 卻 仍 在 播 廣 告 , 毫 不 顧 及 觀 眾 利 益 。
作者: eric1874    時間: 2008-8-11 09:21 PM

鬼婆在中國奧運會鬧中國人,都幾唔分莊閒
作者: arthur8088    時間: 2008-8-11 09:27 PM

原帖由 eric1874 於 2008-8-11 09:21 PM 發表
that's 黃安琪's fault~~the official broad has alraedy stated they can only ask one question~~
that security is just doing her job~~
作者: jojojojoj    時間: 2008-8-11 09:28 PM

原帖由 eric1874 於 2008-8-11 09:21 PM 發表
但照睇段報導, 明顯有人唔守規矩在先, 唔通你主場, 真係大晒咩, 咁踢波你主場唔通你越位, 個球証吹你又叫唔分莊閒? 在中國奧運會連中國人自己都唔守規矩, e d係咪叫知法犯法?

作者: sage    時間: 2008-8-11 10:10 PM

who is wong on kei?
作者: ktwu2007    時間: 2008-8-11 10:22 PM

原帖由 nico1982 於 2008-8-11 09:13 PM 發表
無 線 藝 員 黃 安 琪 昨 日 代 表 T V B 在 北 京 採 訪 奧 運 射 擊 金 牌 得 主 郭 文 珺 時 , 由 於 每 人 只 可 以 問 一 條 問 題 , 安 琪 卻 繼 續 訪 問 , 因 而 被 大 會 一 位 女 外 籍 工 作 人 員 責 罵 , 過  ...
我有睇, 個女工作人員都係講左一句就行開, 我估唔係鬧黃安琪, 又在小題大做
作者: e_e    時間: 2008-8-11 10:31 PM

原帖由 jojojojoj 於 2008-8-11 09:28 PM 發表

但照睇段報導, 明顯有人唔守規矩在先, 唔通你主場, 真係大晒咩, 咁踢波你主場唔通你越位, 個球証吹你又叫唔分莊閒? 在中國奧運會連中國人自己都唔守規矩, e d係咪叫知法犯法? ...
不過咁 , 其實所有做得好既訪問都唔根規則 ... 好似拍非車片咁
作者: jojojojoj    時間: 2008-8-11 10:36 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-11 10:31 PM 發表

不過咁 , 其實所有做得好既訪問都唔根規則 ... 好似拍非車片咁
拍飛車片都要事先申請, 如果你要唔跟規則先做得好, 咁就唔可以怪人跟規則黎話你
作者: bobo21    時間: 2008-8-11 10:59 PM

大會工作人員同黃安琪都是各盡本分, 事後亦知黃安琪無唔開心, 做事總會有阻塞, 她做採訪/訪問好好呀, 黃安琪加油.
作者: mj1234456    時間: 2008-8-11 11:13 PM

我都有睇到果一段...

但係唔係好覺個外藉員工有鬧人...只係 0係執邊吹佢地同埋手指指"撩" 佢地快D only....

nth special......
作者: e_e    時間: 2008-8-11 11:16 PM

原帖由 bobo21 於 2008-8-11 10:59 PM 發表
大會工作人員同黃安琪都是各盡本分, 事後亦知黃安琪無唔開心, 做事總會有阻塞, 她做採訪/訪問好好呀, 黃安琪加油.
無線同亞視就做本份 , 10幾樣決賽都無播
作者: bobo21    時間: 2008-8-11 11:27 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-11 11:16 PM 發表

無線同亞視就做本份 , 10幾樣決賽都無播
講真無線今屆做得唔係好, aTV少睇, 因為唔鐘意佢班主持人, 但頭先睇佢哋播女排中國對波蘭個場賽事, 安排得很好, 無線個班金牌主持, 好Q行貨, 嘟係講句--黃安琪加油
作者: e_e    時間: 2008-8-11 11:32 PM

原帖由 bobo21 於 2008-8-11 11:27 PM 發表

講真無線今屆做得唔係好, aTV少睇, 因為唔鐘意佢班主持人, 但頭先睇佢哋播女排中國對波蘭個場賽事, 安排得很好, 無線個班金牌主持, 好Q行貨, 嘟係講句--黃安琪加油 ...
佢班主持人 ... 大佬 , 人地徐嘉諾係星級主持呀
作者: bobo21    時間: 2008-8-11 11:49 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-11 11:32 PM 發表

佢班主持人 ... 大佬 , 人地徐嘉諾係星級主持呀
我所指的是林曉峰, 谷德昭, 李麗珊&顧(己)筠, 還有班亞視藝員(不包括林偉辰), 徐嘉諾當然好有料喇, 徐嘉諾早年還在TVB時已覺得佢有料.
作者: Tony Tse    時間: 2008-8-11 11:55 PM

晚上再播時鍾志光加多一句: 安琪做節目一向都唔理 PA 打圈的.
作者: e_e    時間: 2008-8-12 12:03 AM

原帖由 bobo21 於 2008-8-11 11:49 PM 發表

我所指的是林曉峰, 谷德昭, 李麗珊&顧(己)筠, 還有班亞視藝員(不包括林偉辰), 徐嘉諾當然好有料喇, 徐嘉諾早年還在TVB時已覺得佢有料.
係肥谷姐 , 其他水平低唔過tvb
作者: bobo21    時間: 2008-8-12 12:09 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 12:03 AM 發表

你唔覺林曉峰都好差咩, 頭先睇女排, 跟徐嘉諾對唔上咀, 講唔到重點.
作者: e_e    時間: 2008-8-12 12:13 AM

原帖由 bobo21 於 2008-8-12 12:09 AM 發表

你唔覺林曉峰都好差咩, 頭先睇女排, 跟徐嘉諾對唔上咀, 講唔到重點.
咁tvb都大把拉 ... 好似10鎗咁 , 傾偈傾到比印度過左都唔知
作者: bobo21    時間: 2008-8-12 12:22 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 12:13 AM 發表

咁tvb都大把拉 ... 好似10鎗咁 , 傾偈傾到比印度過左都唔知
我無話tvb好呀, 只是佢果啲mhk女(楊c, 陸c, 黃安琪, 朱凱婷等)好睇啲, 還有在青島採訪的李家昕,嘟幾靚女喎.
作者: e_e    時間: 2008-8-12 12:23 AM

原帖由 bobo21 於 2008-8-12 12:22 AM 發表

我無話tvb好呀, 只是佢果啲mhk女(楊c, 陸c, 黃安琪, 朱凱婷等)好睇啲, 還有在青島採訪的李家昕,嘟幾靚女喎.
果個雙c就抵左人地個肥谷拉~~
作者: bobo21    時間: 2008-8-12 12:33 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 12:23 AM 發表

果個雙c就抵左人地個肥谷拉~~
個人認為兩個c嘟ok, 作為運動節目主持還可以的, 因為佢兩位c,c, 還有朱凱婷, 李思雅嘟比較主動, 肯講嘢, 有唔識又會請教在場的專家.她們嘟算可以喇.
作者: e_e    時間: 2008-8-12 12:37 AM

原帖由 bobo21 於 2008-8-12 12:33 AM 發表

個人認為兩個c嘟ok, 作為運動節目主持還可以的, 因為佢兩位c,c, 還有朱凱婷, 李思雅嘟比較主動, 肯講嘢, 有唔識又會請教在場的專家.她們嘟算可以喇. ...
其實我好唔鐘意 朱凱婷 ... 唔好問點解 , 因為我都唔知
或者因為佢扮阿姐 , 又話佢地做主持幾辛苦 ... 妖 , 我想你做架???
我睇你我仲辛苦拉 !!!!
作者: bobo21    時間: 2008-8-12 12:44 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 12:37 AM 發表

其實我好唔鐘意 朱凱婷 ... 唔好問點解 , 因為我都唔知
或者因為佢扮阿姐 , 又話佢地做主持幾辛苦 ... 妖 , 我想你做架???
我睇你我仲辛苦拉 !!!!
唔會問點解格, 因為每個人的喜好都唔同, 無所謂喎, 大家傾吓幾好呀, 今晚瞓先, bye
作者: shehboy    時間: 2008-8-12 03:12 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 12:03 AM 發表

低處未算低!
肥谷勝在出鏡少!
林曉峰唔識扮識都算嘞, 最衰係成日打斷人話柄搶野講... 好無禮貌

佢都係適合响獎門人做擦鞋仔同儍仔多啲.
作者: kakeidevil    時間: 2008-8-12 09:45 AM

講起主持人講野呢野呢.....
兩邊各有所好啦~~~~

有時覺得無線主持人講野好鬼煩,一輪嘴講唔停一個接住一個,有時d專家就馮親有中國隊比賽就大嗌"好呀!!""勁呀!!".................想靜靜地睇唯有聽英文.....

相反籃球梗係睇亞視啦~~想當年徐嘉諾既nba地帶已經睇佢咖喇,點都好聽過keyman講籃球啩

唔知點解有d聽厭左無線主持人d聲,尤其是方力申!!
有時真係想禁過亞視聽下唔同既評述.....
作者: e_e    時間: 2008-8-12 01:00 PM

原帖由 kakeidevil 於 2008-8-12 09:45 AM 發表
講起主持人講野呢野呢.....
兩邊各有所好啦~~~~

有時覺得無線主持人講野好鬼煩,一輪嘴講唔停一個接住一個,有時d專家就馮親有中國隊比賽就大嗌"好呀!!""勁呀!!".................想靜靜地睇唯有聽英文.....

相反籃 ...
徐嘉諾講咩都得 , 超人呀
作者: tokyo1234    時間: 2008-8-12 03:30 PM

我都睇到呀 唔係幾覺眼
作者: kakeidevil    時間: 2008-8-12 05:14 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 01:00 PM 發表

咁又唔係既....
我淨係睇過佢講籃球同跳水(人地跳緊無線都賣廣告?!)...呢d比較大路既項目咋...

其他未聽過,唔知.....
不過有樣我好主觀,我中意聽佢把聲多過無線主持人既聲!
作者: e_e    時間: 2008-8-12 05:20 PM

原帖由 kakeidevil 於 2008-8-12 05:14 PM 發表

咁又唔係既....
我淨係睇過佢講籃球同跳水(人地跳緊無線都賣廣告?!)...呢d比較大路既項目咋...

其他未聽過,唔知.....
不過有樣我好主觀,我中意聽佢把聲多過無線主持人既聲! ...
我又覺得keyman把聲幾醒神喎
作者: kakeidevil    時間: 2008-8-12 05:52 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 05:20 PM 發表

我又覺得keyman把聲幾醒神喎
咸魚青菜....

足球就keyman
作者: belibala    時間: 2008-8-12 06:18 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-12 01:00 PM 發表

聼佢講snooker 同 golf 真係嘔血
作者: bobo21    時間: 2008-8-12 06:44 PM

謝謝有主版加分, 些些呢.   

THX.    
作者: darkensun    時間: 2008-8-13 02:23 AM

黃安琪就係工作落力先幫到觀眾做訪問, 出色記者都係靠WEAR爛塊面先成功訪問到名人, 俾著大牌主持人DXDX姐, 相信唔會忍得自己俾人鬧
作者: e_e    時間: 2008-8-13 02:39 AM

原帖由 darkensun 於 2008-8-13 02:23 AM 發表
黃安琪就係工作落力先幫到觀眾做訪問, 出色記者都係靠WEAR爛塊面先成功訪問到名人, 俾著大牌主持人DXDX姐, 相信唔會忍得自己俾人鬧
係黃安琪都係因奧運不停訪問到猛而出位 ,
如果出位就錫身 , 我覺得咁就唔岩羅~~
作者: dawander3r    時間: 2008-8-13 03:36 AM

its showing the others that chinese like to break rules, cannot be trusted
once u taking 2 more min., it means the reporters following u delay 2 min. or it might end up someone losing 2 min. of reporting, the worst case is the last one or more might losing the chance to make the reporting as someone has taken the only 2 min. they have, because the atheletes have limited time for the interviews as they have to do the test within a time period after the competition
so, on some means, its called Stealing
its like when u pick up $10 on the street, u r not being lucky but someone definitely being unfortunate as someone just lost $10 when u pick it up, the $10 wont fall on the street for no reason
the world is this bad because as someone starts not following rules, it will lead others not to follow as well
what happen if its the other way around? when you can't see the interview because some other reporters have taken the time our HK reporters suppose to have? how would u feel?
its a selfish action, and it might not just end like this, because what goes around, comes around
once ya image is bad, maybe u wont able to get permissions for other things in the future, who knows

作者: abc123sa    時間: 2008-8-13 01:54 PM

人地都係為香港觀眾做野
又係度小題大做
作者: goonejp    時間: 2008-8-14 07:53 PM

原帖由 sage 於 2008-8-11 10:10 PM 發表
who is wong on kei?
傻傻更更 大茄
作者: aquarius2236    時間: 2008-8-16 04:58 PM

any video can see

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0