標題: [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出 [打印本頁]

作者: d228216    時間: 2008-8-18 11:54 AM     標題: [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出

110跨攔---劉翔因右腳腳傷退出

作者: AWU    時間: 2008-8-18 11:56 AM

今次肯退出, 起碼以後仲有機會跑
作者: jt3397    時間: 2008-8-18 11:59 AM

健康為重

全國人民都支持你的
作者: maksim2046    時間: 2008-8-18 12:04 PM

佢痛楚既表情睇到我好心痛
作者: chicken    時間: 2008-8-18 12:04 PM

bad luck...
作者: infjlam    時間: 2008-8-18 12:05 PM

劉翔還年輕,留得青山在,那怕沒柴燒,
無論怎樣,我們都支持你!
作者: kahogers    時間: 2008-8-18 12:10 PM

佢退出雖然沒法在家好好表演一番,只要好好養傷,往後發揮最佳狀態就可以了.
作者: joe159357    時間: 2008-8-18 12:16 PM

好明顯係之前死粗 粗到傷左
全世界的中國人都覺得佢可以拎金 ,e種壓力好大
希望佢快d好返
作者: kinz    時間: 2008-8-18 12:16 PM

原帖由 AWU 於 2008-8-18 11:56 AM 發表
今次肯退出, 起碼以後仲有機會跑
放棄出賽是好事, 見佢行路表情都好痛苦, 無謂繼續去比賽弄傷自己令傷勢惡化斷送前途....

劉翔先生, 請先治好你腳傷吧! 康復之後一定會再有很多的機會可以讓你繼續為中國人爭光
作者: sage    時間: 2008-8-18 12:21 PM

hope he can get well soon
作者: Paul71    時間: 2008-8-18 12:24 PM

I feel so disappointed right now...
作者: slwong3    時間: 2008-8-18 12:27 PM

he is still young right now
he still has a lot of chances in the future
just not to push himself too hard
作者: saad    時間: 2008-8-18 12:29 PM

退出當然可惜, 希望佢早日康復.
個人認為由於勁敵當前, 佢操到有d過量所以再傷.....
不過以今年狀態而言, 就算跑到應該都贏唔到羅伯斯.....
作者: 小小康    時間: 2008-8-18 12:49 PM

原帖由 d228216 於 2008-8-18 11:54 AM 發表
110跨攔---劉翔因右腳腳傷退出

今日未駛出街?
作者: d228216    時間: 2008-8-18 12:59 PM

原帖由 小小康 於 2008-8-18 12:49 PM 發表

今日未駛出街?
未..你又爆假
作者: lovebb888    時間: 2008-8-18 01:00 PM

看到大陆的很多论坛里面在骂他。我好心痛。他夺金牌与否我觉得都无所谓。大陆的网民的素质怎么就这么差啊,他代表的是个人,并不能代表这个国家,他也不必因为比赛与国家荣誉连在一起。他也没有做背叛国家的事,难道他要用自己的运动生涯去博这块金牌吗?中国已经有35块了。我们不少金牌,奥运会也不是刘的运动会他只是个普通的运动员。请给他个机会。让他做个普通人吧
作者: 小小康    時間: 2008-8-18 01:05 PM

原帖由 d228216 於 2008-8-18 12:59 PM 發表

未..你又爆假

每日儲0.11天,放半日即是扣0.5天
(儲5天=0.11x5=0.55天包括星期六、日)
作者: 12d3    時間: 2008-8-18 01:12 PM

正在看罵戰, 有人說劉翔怕輸, 受傷是假的.
有人說劉翔應負傷上陣.
當然也有很多人替他難過.
作者: 12d3    時間: 2008-8-18 01:15 PM

zyh[13:12:57]: 跟腱受伤很可怕,难道可怕到一个110米栏,也坚持不下?13亿人的期待也可以不考虑?

听说赌注盘口好大

这是一场他不能输且输不起的比赛 如果输了 他怎麽面对13亿的目光和希望 他怎麽保住他在国人心中的地位 他还会有现在这麽大的商业价值吗 所以 他为了自己的未来 为了自己的地位 在全球人的眼皮底下用他并不高明的演技把全部关注他的人戏耍了一把

作者: d228216    時間: 2008-8-18 01:17 PM

原帖由 lovebb888 於 2008-8-18 01:00 PM 發表
看到大陆的很多论坛里面在骂他。我好心痛。他夺金牌与否我觉得都无所谓。大陆的网民的素质怎么就这么差啊,他代表的是个人,并不能代表这个国家,他也不必因为比赛与国家荣誉连在一起。他也没有做背叛国家的事,难道他要用自 ...
劉翔的腿不是他個人的, 係國家陪育的, 不能白白犧牲, 明知冇得跑, 唯有就醫, 下次再跑過.
作者: 小小康    時間: 2008-8-18 01:20 PM

其實有時太依賴一個運動員去爭標,佢自己都好大壓力。
作者: infjlam    時間: 2008-8-18 02:01 PM

原帖由 12d3 於 2008-8-18 01:12 PM 發表
正在看罵戰, 有人說劉翔怕輸, 受傷是假的.
有人說劉翔應負傷上陣.
當然也有很多人替他難過.
鳥巢D中國觀眾一知道劉翔退出,便紛紛大叫冇癮兼離場

那是什麼國民素質?簡直輸打贏要!

無論贏輸,或因傷退出比賽,我們也應支持劉翔
佢係第一個,亦係到現時為止唯一一個,在110跨欄奪奧運金牌o既中國人

金牌係死物,奪標運動員才是我們最珍貴資產
作者: au212001    時間: 2008-8-18 02:06 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-18 02:01 PM 發表

佢係第一個,亦係到現時為止唯一一個,在110跨欄奪奧運金牌o既中國人

...
中國的國民素質不嬲都係咁,  我不會對佢地存在任何好感, 見高就拜見低就踩, 落井下石...一直都係中國國民慣常素質
而劉翔吾跑自己都會好吾開心, 我吾覺得因為驚輸,,,有好的對手會令自己更有衝刺力
作者: d228216    時間: 2008-8-18 02:13 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-18 02:01 PM 發表

...
國民素質?有咩關係???想睇咪留低, 唔想睇咪走人, 依d完全個人自由.
留底=支持劉翔??? 莫明其妙????

作者: Miz    時間: 2008-8-18 02:27 PM

原帖由 d228216 於 2008-8-18 01:17 PM 發表

劉翔的腿不是他個人的, 係國家陪育的, 不能白白犧牲, 明知冇得跑, 唯有就醫, 下次再跑過.
不是吧...
劉翔的腿 是屬於他的吧 , 就算是國家陪育他 訓練他的 , 始終他是一個個體 , 不是國家的奴隸
運動員 受傷經常發生 , 計能無法跑就該退出

為了 所謂的國家希望 榮耀 拿自己雙腿 作賭注一點都不值得 (今天賽事)
跑了輸了 最後以後都不能跑 , 到時候最大損失不是國家 人民 而是劉翔

[轉yahoo]
孫海平說,劉翔的腳傷已經有年7了,是老傷。劉翔自8月16日進入[url=]奧運村
[/url]後,曾到醫院讓專家會診,作了磁力共振,發現他的右腳跟腱根部有炎症。經過醫生治療,當時認為傷情不會嚴重到今天退賽的地步。孫海平說:「劉翔的腳骨和正常人不一樣,比別人突出,所以,一開始是破了,後來成為繭子,但現在是炎症。」

中國田徑隊總教練馮樹勇說:「劉翔這幾天的腳傷突然加重,在今天熱身時腳傷已經無法忍受,他在盡百分之百的努力。我們決定讓他盡量通過第一輪,然後再想辦法。他不想放棄,在檢錄處他依然決心跑。劉翔退賽後對我們說,他很難過,如果不是實在無法忍受,他不會退出比賽。」
作者: infjlam    時間: 2008-8-18 02:35 PM

原帖由 d228216 於 2008-8-18 02:13 PM 發表

國民素質?有咩關係???想睇咪留低, 唔想睇咪走人, 依d完全個人自由.
留底=支持劉翔??? 莫明其妙????
說得對,這完全是個人自由....

但中國人睇奧運會,眼睛只能著眼一個小小的劉翔,劉翔沒能出賽,就像天塌下來似的,
又完全莫視其他正在拼搏,而且還有機會奪牌的中國或其他國家的優秀運動員,
這不是國民素質差,又是什麼?
作者: lv123    時間: 2008-8-18 02:53 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-18 02:35 PM 發表

但中國人睇奧運會,眼睛只能著眼一個小小的劉翔,劉翔沒能出賽,就像天塌下來似的,
又完全莫視其他正在拼搏,而且還有機會奪牌的中國或其他國家的優秀運動員,
這不是國民素質差,又是什麼? ...
誰叫上屈佢奪金,自然希望佢今年又可以奪金。無了selling point 自己無心机。
作者: d228216    時間: 2008-8-18 02:56 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-18 02:35 PM 發表

這不是國民素質差,又是什麼? ...
唔關天塌下來的事, 你可以話體育意識唔高, 但冇興趣鬆人合情合理, 你有冇去戲院影戲?? 你會唔會睇埋字幕開埋燈先走???
作者: infjlam    時間: 2008-8-18 03:04 PM

D佬所說,我都無可否認...

只能說,其他運動員也真夠苦命...

這樣一走,鳥巢就少左一半人,
歷屆奧運會場,也從未曾發生過

p.s.
我只想問,我地對劉翔,會唔會俾太大壓力佢?對佢期望又是否過高?
作者: edisonlau    時間: 2008-8-18 03:05 PM

支持劉翔
如果係做戲一早就可以臨上場練習時辦痛。。。即退出
無必要係真正比賽後有人偷步時至退出。。。
佢其實真係好想比賽
作者: d228216    時間: 2008-8-18 03:13 PM

原帖由 infjlam 於 2008-8-18 03:04 PM 發表
D佬所說,我都無可否認...

只能說,其他運動員也真夠苦命...

這樣一走,鳥巢就少左一半人,
歷屆奧運會場,也從未曾發生過

p.s.
我只想問,我地對劉翔,會唔會俾太大壓力佢?對佢期望又是否過高? ...
>>少左一半人 歷屆奧運會場,也從未曾發生過
咁又唔知, 可能係中國特色社會主義比賽。

>>俾太大壓力佢
同佢受傷冇咩關係....
作者: infjlam    時間: 2008-8-18 03:19 PM

原帖由 edisonlau 於 2008-8-18 03:05 PM 發表
支持劉翔
如果係做戲一早就可以臨上場練習時辦痛。。。即退出
無必要係真正比賽後有人偷步時至退出。。。
佢其實真係好想比賽
做戲《陰謀論》,咁至比較合理:

無論如何應出場贏左場初賽先(初賽入圍,對他而言應該冇難度 )
那麼對所有人,都起碼有個交代先,
之後搵個時間點,扮扭親,之後宣布怕傷患惡化,唔再參加決賽云云...

理性分析,我絕對相信劉翔係好想比賽o既,
第5場初賽中(劉翔在第6場初賽),另一美國大熱跨欄選手都抽筋退出比賽o拉,
腳傷不能比賽,好平常,唔覺劉翔退出有乜問題...

作者: supreme12    時間: 2008-8-18 04:22 PM

好失望```没得睇距拿金牌```不过健康重要D ```下次必定拿金```
作者: dadada123    時間: 2008-8-18 04:25 PM

劉翔好慘....
個樣好辛苦
作者: e_e    時間: 2008-8-18 08:35 PM

原帖由 Miz 於 2008-8-18 02:27 PM 發表

不是吧...
劉翔的腿 是屬於他的吧 , 就算是國家陪育他 訓練他的 , 始終他是一個個體 , 不是國家的奴隸
運動員 受傷經常發生 , 計能無法跑就該退出

為了 所謂的國家希望 榮耀 拿自己雙腿 作賭注一點都不值得 (今天 ...
誰說運動員的身體是個人的???
看看女子體操 高台跳水 , 就知她們的發育也是國家的
(國家要你139cm高 , 你就一定長不過140 ... )
再看看何可欣 , 更知連年齡也是國家的
(不管你是13還是14 , 國家說你己經16 , 你就是16了~~)

作者: d228216    時間: 2008-8-18 09:21 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-18 08:35 PM 發表

誰說運動員的身體是人的???
看看女子體操 高台跳水 , 就知她們的發育也國家的
(國家要你139cm高 , 你就一定長不過140 ... )
再看看何可欣 , 更知連年齡也是國家的
(不管你是13還是14 , 國家說你己經16 , 你就是16了 ...

但國家說你是好人都冇人信

作者: andyho    時間: 2008-8-19 12:40 AM

香港很多網友仍支持劉翔,對他棄賽沒半點懷疑,
我真覺得香港人很有善心,而且思想天真爛漫。
只要到內地的討論區看一看,就知劉被人插到翻天,
而且大家不是臆測,而是提出了許多合理質疑。
(例如劉的教練罕有地稱劉賽前造出12秒8幾的驚人速度)
這事令我頓覺內地人的智商及判斷能力已逐漸超越港人,
難怪愈來愈多人需要北上搵食了。

京奧開幕禮被篤爆做假時,製作人說全為了國家利益,
那麼區區一個劉翔與國家利益相比,哪個重要?
想一想,大家較難接受劉翔棄賽?
還是較難接受親眼目睹劉輸給黑人羅伯斯(現今110米欄世界紀錄保持者)?
作者: Zeus_001    時間: 2008-8-19 12:45 AM

[quote]原帖由 andyho 於 2008-8-19 12:40 AM 發表
只要到內地的討論區看一看,就知劉被人插到翻天,
而且大家不是臆測,而是提出了許多合理質疑。
(例如劉的教練罕有地稱劉賽前造出12秒 ... [/quote

既然如此,那麼你不要再上香港的討論區吧
作者: e_e    時間: 2008-8-19 12:53 AM

原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 12:45 AM 發表
[quote]原帖由 andyho 於 2008-8-19 12:40 AM 發表
只要到內地的討論區看一 ...
係呀 , 做盲人咪好羅 , 唔駛見d唔想見既野
做白痴都好架 , 唔駛知人心險惡

作者: andyho    時間: 2008-8-19 12:55 AM

原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 12:45 AM 發表
只要到內地的討論區看一 ...
其實若你不認同我的講法,
何不提出反駁,證明劉棄賽完全沒有值得質疑的地方?
難道連提出反駁的能力都無??
作者: Zeus_001    時間: 2008-8-19 12:58 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 12:53 AM 發表

係呀 , 做盲人咪好羅 , 唔駛見d唔想見既野
做白痴都好架 , 唔駛知人心險惡  
http://www.26fun.com/bbs/thread-188481-6-1.html
做番你嘅彈弓手啦
作者: Zeus_001    時間: 2008-8-19 01:00 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 12:55 AM 發表

其實若你不認同我的講法,
何不提出反駁,證明劉棄賽完全沒有值得質疑的地方?
難道連提出反駁的能力都無??

既然如此,那麼你不要再上香港的討論區吧
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:04 AM

原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 01:00 AM 發表

既然如此,那麼你不要再上香港的討論區吧   ...
「掩耳盜鈴」這句成語有無聽過?
無野喇,繼續睇奧運啦。
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:05 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:04 AM 發表

「掩耳盜鈴」這句成語有無聽過?
無野喇,繼續睇奧運啦。
算拉 , 人地質素如此同時又甘於如此 , 你為何要皇帝不急太監急呢???
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 01:08 AM

我自認係一個陰謀論者,但也覺得應有個限度~

按Andyho兄說法,為了中國利益和尊嚴,中國女排更加應該棄賽
中國女排已經輸過兩場,中美大戰,中國輸波果日,胡錦濤面色已甚不好看,
同一屆奧運,中國領導和人民,又怎可能有面目面對連戰連敗的窘態
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:08 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:05 AM 發表

算拉 , 人地質素如此同時又甘於如此 , 你為何要皇帝不急太監急呢???
我地吹水駛唔駛搬去吹水版?
否則一陣版主大人又話我地離題扣分喎,
我都好耐無同你吹水囉。
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:10 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:08 AM 發表

按Andyho兄說法,為了中國利益和尊嚴,中國女排更加要棄賽
中國女排已經輸過兩場,中美大戰,中國輸波果日,胡錦濤面色已甚不好看,
同一屆奧運,中國領導和人民,又怎可能有面目 ...
我費事引用我看的內地網啦,因enfun好似禁止引文的,
那些網民道出左多個有力的point。

我本來都未必質疑劉翔,但開幕式的造假令人覺得,
對中國而言,好好睇睇大於一切,理得你是真是假。
作者: Zeus_001    時間: 2008-8-19 01:11 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:05 AM 發表

一代"版主"被為"銀牌會員",明眼人便知發生什麼問題。
忘記了重要被"禁止發言"無數次
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:13 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:08 AM 發表

按Andyho兄說法,為了中國利益和尊嚴,中國女排更加應該棄賽
同一屆奧運,中國領導和人民,又怎可能有面 ...
你唔覺得好有計劃咩???
首先吹到佢幾勁幾勁 , 出場前又扮發皮四 , 仲刻表情
之後試跳兩欄後 ... 開始 show time~~

有晒鋪排 , 可惜聰明反被聰明誤 ...
佢扮發皮四果陣 , 踢板力度驚人~~
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:15 AM

原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 01:11 AM 發表

一代"版主"被貶為"銀牌會員",明眼人便知發生什麼問題。
忘記了重要被"禁止發言"無數次   
捷古華拉 比美國殺死 , 所以他就是壞人???
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:18 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:13 AM 發表

佢扮發皮四果陣 , 踢板力度驚人~~ ...
我反而想知道,明日有無香港報章膽敢質疑棄賽的內情。

喂,甘仔,我叫你去吹水版吹呀。
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:20 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:18 AM 發表

我反而想知道,明日有無香港報章膽敢質疑棄賽的內情。

喂,甘仔,我叫你去吹水版吹呀。
好 , 不過我會繼續係度x下人 , 咁人又x下我 ... 實現我的快樂互x主義
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:22 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:20 AM 發表

好 , 不過我會繼續係度x下人 , 咁人又x下我 ... 實現我的快樂互x主義
想吹幾句,去邊度?吹水區or港男?快講!
免得霸住條thread阻他人講劉翔。
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:23 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:22 AM 發表

想吹幾句,去邊度?吹水區or港男?快講!
免得霸住條thread阻他人講劉翔。
吹水區 , 係大躍進度吹 , ok???
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 01:24 AM

真真假假,你我都冇100%肯定罷?
我們都是在臆測和推斷而已~
(這論點,小弟亦不在此討論)

不過我有另外觀點要提出,
就是中國人對金牌實在顯得太過計較,
中國金牌數目,其實早已經坐亞望冠,用平常心去參賽,就是不能嗎?
中國人死要面,唔輸得的心態,
我覺得已經到了有點走火入魔的地步...
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:26 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:23 AM 發表

吹水區 , 係大躍進度吹 , ok???
好,大躍進見
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:29 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:24 AM 發表
真真假假,你我都冇100%肯定罷?
我們都是在臆測和推斷而已~
(這論點,小弟亦不在此討論)

不過我有另外觀點要提出,
就是中國人對金牌實在顯得太過計較,
中國金牌數目,其實早已經坐亞望冠,用平常心去參賽,就是不能嗎?
中國人死要面,唔 ...
內地網民也好,我也好都只是臆測,
但點解有d人連臆測都覺得有問題?
如我所謂,開幕式造假證明國內確有前科。

回你第二點,因為中國人以為金牌多就是中國人抬起頭的象徵。
老實講,南韓4500萬人口攞8面金牌,
論比例我覺得真正足以在全世界人面前自豪。
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 01:30 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:13 AM 發表

佢扮發皮四果陣 , 踢板力度驚人~~ ...
那要看看我32樓那完美《陰謀論》罷

做俾13億人睇o既大龍鳳,最起碼要有我呢個編劇水準,才講得過去~
否則做大戲的劉翔和背後拍板的領導,就真是太遜了罷?
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:31 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:29 AM 發表

論比例我覺得真正 ...
佢地係咁架拉~~
http://www.26fun.com/bbs/thread-188608-2-1.html
睇下#20就知~~
作者: andyho    時間: 2008-8-19 01:34 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:31 AM 發表

佢地係咁架拉~~
http://www.26fun.com/bbs/thread-188608-2-1.html
睇下#20就知~~
大佬,大躍進度等緊你呀。
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:36 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:30 AM 發表

那要看看我32樓那完美《陰謀論》罷

做俾13億人睇o既大龍鳳,最起碼要有我呢個編劇水準,才講得過去~
否則做大戲的劉翔和背後拍板的領導,就真是太遜了罷? ...
此言差乎 , 過左初賽 , 咁場戲幾時做??? 唔通決賽做咩~~
佢地就係要佢係世界人面前做戲 , 尤其那痛苦表情 夾硬試起跑 ,
咁國人一定會話 : 佢咁痛都堅持到最後 , 好型呀 !!!
咁佢咪掂晒羅~~
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 01:49 AM

原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:29 AM 發表

論比例我覺得真正 ...
sure no problem

開幕式造假,我亦唔贊同,但某程度仍會體諒(相對其他而言,好小事)
靚妹代唱事件,中國當局就在自我矮化;
中國女體操隊員未夠16歲,我亦有所質疑,
不過美國方面輸打贏要,賽後才提出來!若是美國隊贏了,睇怕就唔會拿出來造文章

討論第二點:
三十幾四十面金牌,還嫌不夠多?
中國人的自尊和自信,竟然還要建基於獎牌的多寡上?
看來中國人的自卑程度,真是要看看醫生了

唔多同意人口和金牌要成正比的說法,
每個國家和民族,都有其獨特性和優越性,
金牌所得多少,只是其中一個指標,
我看不到奧運金牌對國家有太多實質的影響~
作者: e_e    時間: 2008-8-19 01:53 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:49 AM 發表

sure no problem

開幕式造假,我亦唔贊同,但某程度仍會體諒(相對其他而言,好小事)
靚妹代唱事件,中國當局就在自我矮化;
中國女體操隊員未夠16歲,我亦有所質疑,
不過美國方面輸打贏要,賽後才提出來!若是美國隊贏了,睇怕就唔 ...
其實有架 , 運動成績對民族 國家 , 往往有精神亢奮的功能 ,
好的可以令國家定一個高既目標 , 而且拼勁十足的去完成 ,
壞的咪變法西斯羅~~
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 01:58 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:36 AM 發表

此言差乎 , 過左初賽 , 咁場戲幾時做??? 唔通決賽做咩~~
佢地就係要佢係世界人面前做戲 , 尤其那痛苦表情 夾硬試起跑 ,
咁國人一定會話 : 佢咁痛都堅持到最後 , 好型呀 !!!
咁佢咪掂晒羅~~ ...
初賽跑第一,衝完線後扮抽筋好痛苦 (你之前提出那台大龍鳳,亦應做足!)
嘩!只係初賽,還要抽筋,都跑出13秒2
交足貨之餘,冇人會怪佢唔參加決賽o拉
作者: e_e    時間: 2008-8-19 02:03 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:58 AM 發表

初賽跑第一,衝完線後扮抽筋好痛苦 (你之前提出那台大龍鳳,亦應做足!)
嘩!只係初賽,還要抽筋,都跑出13秒2
交足貨之餘,冇人會怪佢唔參加決賽o拉 ...
13秒2都抽咪一樣比人插 ... 你記住喎 , 佢e+係賴腳腱傷患唔係抽筋~~
講傷患可以6個月一起連戲 , 好好多架
如果係傷患 , 咁點扮??? 唔通到終點先仆街咩~~
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 02:05 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:53 AM 發表

其實有架 , 運動成績對民族 國家 , 往往有精神亢奮的功能 ,
好的可以令國家定一個高既目標 , 而且拼勁十足的去完成 ,
壞的咪變法西斯羅~~
就是說中國國家和民族情緒過熱

題外話,
我覺得京奧開幕式有D虛偽,
凸字排版那幕,唔應該做個「和」字,
而係應該個「贏」字
唔理會用乜野手段都好,總之要贏
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 02:10 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:03 AM 發表

13秒2都抽咪一樣比人插 ... 你記住喎 , 佢e+係賴腳腱傷患唔係抽筋~~
講傷患可以6個月一起連戲 , 好好多架
如果係傷患 , 咁點扮??? 唔通到終點先仆街咩~~ ...
劇本睇你點修改o既o者,anyway我就是好反對呢樣野,

我只能說,若劉翔為國家扮傷棄賽(怕輸),就真係中國人o既悲哀
作者: e_e    時間: 2008-8-19 02:16 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 02:10 AM 發表

劇本睇你點修改o既o者,anyway我就是好反對呢樣野,

我只能說,若劉翔為國家扮傷棄賽(怕輸),就真係中國人o既悲哀
我睇得出你係愛國愛港的 ...
算拉 , 你都係唔好同我ed 反中亂港獨台崇韓親日 既人渣行咁近拉
作者: feuosma    時間: 2008-8-19 02:20 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:16 AM 發表

算拉 , 你都係唔好同我ed 反中亂港獨台崇韓親日 既人渣行咁近拉
點止...仲有反美反俄親非.....
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 02:24 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:16 AM 發表

兄台放心,
在好多人眼中,我都係反中亂港親日o既人渣之一

雖然已經out out地,但都要講句:“Why so serious
作者: e_e    時間: 2008-8-19 02:33 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 02:24 AM 發表

兄台放心,
在好多人眼中,我都係反中亂港親日o既人渣之一

雖然已經out out地,但都要講句:“Why so serious
小心呀 , 只要我輕輕一推 , 你就會癲架拉~~
ef就少左一個我咁質素既反派
作者: infjlam    時間: 2008-8-19 02:39 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:33 AM 發表

小心呀 , 只要我輕輕一推 , 你就會癲架拉~~
ef就少左一個我咁質素既反派
com on,誰要你推呀
首先你唔係靚女,而且你推介果D靚女,好多都唔係靚女 ,絕對有欺詐版友之嫌
作者: e_e    時間: 2008-8-19 02:41 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-19 02:39 AM 發表
首先你唔係靚女,而且你推介果D靚女,好多都唔係靚女 ,絕對有欺詐版友之嫌
ef就係要有e種反派
作者: kinz    時間: 2008-8-19 01:04 PM

原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:41 AM 發表

ef就係要有e種反派
你呢種唔係叫反派, 係叫福佳
作者: infjlam    時間: 2008-8-20 11:58 PM

我覺得黃毓民在戇TV. c c講劉翔退場事件,分析得很好,
中國人對劉翔未免期望過高,佢始終都係人一個...

至於條link唔放o羅,有興趣聽o既自己去聽聽,有興趣再討論罷
作者: e_e    時間: 2008-8-21 12:02 AM

原帖由 infjlam 於 2008-8-20 11:58 PM 發表
我覺得黃毓民在戇TV. c c講劉翔退場事件,分析得很好,
中國人對劉翔未免期望過高,佢始終都係人一個...

至於條link唔放o羅,有興趣聽o既自己去聽聽,有興趣再討論罷 ...
咁咩網???
作者: infjlam    時間: 2008-8-21 12:05 AM

原帖由 e_e 於 2008-8-21 12:02 AM 發表

咁咩網???
戇TV, 戇=on

條片唔難找

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0