標題: [時事] 任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」 [打印本頁]

作者: lollypod    時間: 2010-12-27 12:10 PM     標題: 任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」

任亮憲被捕帶署後,獲准打了兩個電話,他首先通知律師,然後聯絡一名前女友,要求對方到警署保釋他。
% l0 ~$ \1 b6 ~, G- ]% R7 M! d9 w, m  |
消息稱,這名前女友年齡與案中女事主相若,樣子清秀,但並非社運界紅人。她與任亮憲在今年初認識,曾拍拖數個月,以為自己可以改變花心男,但事與願違,她忍無可忍提出分手,不過雙方仍保持聯絡。3 i, v3 V/ ~6 s

# q$ r: q5 M& P5 l* J任亮憲保釋離開警署後,第一時間向前女友誓神劈願說:「我真係無做犯法事,之前得罪過咁多人,我覺得有人整陷阱畀我踩!」而其前女友回應說:「已經話過你好多次,咁玩法遲早出事,唔係個個女仔都咁順攤,你係要咁至知驚。」
' Y) Q9 o3 D- b8 G5 w  E1 z# B& ~- ~( M
與他傳過緋聞的多達六、七人,包括民主黨黨花鄭莉莉、民主小女神周澄、陳淑莊助理等。熟識他的人皆知,他到處「手多多」遲早爆出「大鑊」。今次涉嫌強姦女粉絲後,其前女友周澄公開狂數他隱瞞已婚身份追求,又一腳踏幾船。1 T1 s1 f0 N, X8 C9 l% @& W

- {/ v5 r9 T" T/ A$ W* @http://alturl.com/taba9
2 v" f( P: F) I1 U8 t
( @# q+ B" H0 b' v4 \# \. S: b周澄同佢咪又係一擔擔...
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-27 06:20 PM

任亮憲被捕帶署後,獲准打了兩個電話,他首先通知律師,然後聯絡一名前女友,要求對方到警署保釋他。" Q  E  y) J$ y% W) W  p* r

% Z, O0 p1 Q$ M  y, g消息稱,這名前女友年齡與案中女事主相若,樣子清秀,但並非社運界紅人。她與任亮憲在今年初認識,曾拍拖數個月 ..." }( g$ G4 _! q7 M
lollypod 發表於 2010-12-27 12:10 PM
: u( M1 U% r0 U' ^* s, k+ @# I... 如果係真 , 即前女友話佢比人拉係合理架喎 ...
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:31 AM

有人俾陷阱你踩 ~ 都要你肯行埋個陷阱度先踩到 ~ 算罷啦你   
作者: d228216    時間: 2010-12-28 01:52 AM

任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」
: w0 ?8 F8 E- Q/ x/ e
1 @" [; _+ A! `* p$ w' D+ w8 `! P( b2 q7 x- p
果個人咪你自已囉死ト街
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 10:27 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2010-12-28 10:51 AM 編輯 8 k6 t: \! a0 a0 x2 X, W; ^! H

: v+ `2 x3 }2 [. C1 o  Q( i* S個人意見如下:5 h, b: H$ M/ Y6 ?- [" w
1) 馬草泥事件到目前為止, 只是發展至有人被警方拘捕, 涉嫌非禮及強姦, 但並未落案起訴;, K6 ]! G' r1 D* L: C: g
2) 基於法律精神, 法庭一日未判決, 嫌疑人都是清白之身, 任何無根據的評論都是誹謗;
6 w& K% L! @- O9 J3) 槍打出頭鳥, 由於馬草泥是反對派的一員大將, 不能排除一切有政治目圈套的可能性(俄羅斯美女特工事件歷歷在目);2 `5 b8 C$ G* R# {
4) 香港人(尤其是一些溝唔到女嘅宅男)普遍仇視一些有本事穿梭眾女性之間的男人,   m; Z) R: D+ b! d5 n5 U
可能出於被妒嫉, 往往這類人會被冠以「賤男」、「花心漢」......等外號, 之前梁榮忠、陳冠希就有此遭遇,
" u. [/ q, N- P( ]其實說真了, 個個都想做所謂的「賤男」, 只是自己沒有本事而已, 口誅筆伐只是出於「吃不到的葡萄是酸的」心理;
& |$ Z! s$ r$ @+ E5) 女人因為求愛不遂而心懷怨恨, 或男女歡好後因金錢問題, 男方被告強姦的事時有發生, 誰說得清?8 V7 u4 S  A4 n2 F$ Y7 G

F9 V: U9 i7 \2 p8 a* h  |$ G- I強姦是嚴重行為, 很多時案發時只有男女雙方二人, 法庭審判時往往考慮前因後果或案發地點等因素, 8 }, W' X8 {8 n5 T- M. w1 s4 Q
據表面資料顯示, 一名相貌娟好的29歲女人主動結識馬草泥, 並流露傾慕之意, 更邀請他到家短聚, 事後到警處報案被強姦?  8 n3 x+ s) M+ a# m5 N+ Q  @
這故事暫時可以引證"便宜莫貪"和"世上冇咁大隻蛤蜊隨街跳"的真理外, 其他尚待定案。8 z; D! t( s8 C& N& u
另外, 此事令我聯想起小說"倚天屠龍記"內, 趙敏手下鹿杖客遭明教苦頭陀設計陷害, 將王妃抱到床上, 令他百詞莫辯的一段(一笑)。
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 12:39 PM

, `" F! M* V8 w+ e( j5 t2 F( A! w6 k0 H/ j- c0 p
李慧琼助理非禮罪判12個月感化- N- i  W$ @6 S; R1 a
[url=http://l.yimg.com/mq/i/nws/partner/st2.gif]http://l.yimg.com/mq/i/nws/partner/st2.gif [/url](星島)2010年12月28日 星期二 11:50
  r$ U( H, \. g$ L& s4 m& W) h2 D( H. D" i
李慧琼助理非禮罪判12個月感化2 l- [, H$ y; K; `  o
民建聯立法會議員李慧琼的助理歐陽儉文,早前承認在街頭非禮一名18歲少女,今早在九龍城裁判法院,被判接受12個月感化。$ x1 ]% \4 I4 Z2 V8 ]( o& S4 Q1 [; m
37歲的被告,在庭上呈上李慧琼及民建聯九龍城支部一名黨員的求情信,及表示深感歉疚,希望改過。裁判官判刑時表示,被告接受12個月感化期內,需按感化官的指示接受所需的心理治療。) F4 r6 W: h4 k8 O; O: D
案發在本月一日,被告在馬頭圍道飲醉酒,凌晨時分,非禮一名女售貨員,少事主報警,警員其後在家維村將被告拘捕。4 y/ s% n. }2 q8 O" S5 T6 H: b7 {- R; q8 w

1 b, D9 q# R& n! A( l: x  P3 }. W在前兩週的城市論壇上, 民建聯黨人大聲稱呼未定案的任亮憲為"情場禮義廉", 請問上文已定罪的民建聯人士又是甚麼?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:19 PM

/ W; X% X% r! r5 T9 U* C2 i
政治目的?8 V; v3 H. d" J, R7 J
有好多傻仔fans竟然覺得呢條友對香港政壇有好大影響力 ~ 討論區見到好多青蛙仔 ~ on居到搵佢同阿桑奇,俄女特工相比 ~ 簡直係將一條雞蟲無限放大 ; d1 E" x# a! k$ P, H

, H8 g3 Z+ E+ N' z( O, M
1 O7 a  k6 ]. ~% t妒嫉?3 f, R1 C& L8 X! o
如果陳健康忽然行政治 ~ 多d出來叫下口號 ~ 睇怕都有資格加入丐幫 ~ 一樣會有fans支持 ~ 反正有好多人對政治人物既個人道德操守標準定得好低  
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:21 PM

在前兩週的城市論壇上, 民建聯黨人大聲稱呼未定案的任亮憲為"情場禮義廉", 請問上文已定罪的民建聯人士又是甚麼?打狗棒 發表於 2010-12-28 12:39 PM
8 a% Z( @, w7 U, L
6 `, V  u: B& `- V7 g) x' O/ @2 `# @9 Z

' P+ _0 F1 K" ]; H+ M乜"情場禮義廉"呢5個字係一種罪行咩?   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:35 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;
0 y/ n! |' {8 a- d; M$ T+ X亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:35 PM

5# 打狗棒 + O4 a% v8 y9 _
5,請你看回自己的2 , 叫人不要誹謗 , 請自己也不要 , 尤其那個是女生 ...' u3 a$ p; I  \* E# r$ ], c$ S
6,我近來也有和一些支持社民建聯的朋友 , 他們竟都認上得屋企就可以強人 ,) K1 m6 J7 u- R  m& k5 I
這實在太令我驚訝了 ... 女生們 , 交往社民聯人時請小心~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:36 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;6 R2 v0 s7 b1 S# R0 A
亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛? ...4 R8 N; U) ]" u5 ~
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:35 PM
% F. N$ U2 J" M
... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:45 PM

5# 打狗棒  # r4 A* k% b9 v2 ^
5,請你看回自己的2 , 叫人不要誹謗 , 請自己也不要 , 尤其那個是女生 ...( ~, p: {! l# p
6,我近來也有和一些支持社民建聯的朋友 , 他們竟都認上得屋企就可以強人 ,
6 R. C2 N9 ?6 }8 y) |. D這實在太令我驚訝了 ... 女生們 , 交往社民聯人時請 ...$ F4 G+ r0 X, a. W8 ]
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:35 PM
2 [) i% B1 `' W" ]
我如何誹謗那女生? 請道來!!!' y) v# b% H, H) g% s9 L
我冇話過上人屋企就可以強姦人, 如果法庭判馬草泥罪成, 我絕對鄙視呢個人。7 [' b; X" Y6 K) K. b
睇嚟你都係果d唔尊重法律兼未審先判嘅人, 你都係寫番你嘅「樂而不淫」嘅色文, 唔好五十步笑百步。
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:50 PM

) l* m) Y, d, C, a5 |6 E
... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~% C6 M2 M' o( X" s8 N, \9 i9 Z6 Q5 G
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:36 PM
8 W, a# Y5 F4 Q) U; E6 A7 y唔識法律精神就讀多d書, 在香港任何人未經法庭定罪者, 都屬無罪,
4 u) H' t' b# Z有罪冇罪唔輪到我地話, 因為我地唔係法官!!!
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:54 PM

2 ^: s" P0 ?; `: v
我如何誹謗那女生? 請道來!!!6 I: {% u7 o* M3 k& s3 z
我冇話過上人屋企就可以強姦人, 如果法庭判馬草泥罪成, 我絕對鄙視呢個人。' Q! F* X1 h7 r: ^! n( N
睇嚟你都係果d唔尊重法律兼未審先判嘅人, 你都係寫番你嘅「樂而不淫」嘅色文, 唔好五十步笑百步。 ...
+ w5 ]" b3 q# u! f  o' i打狗棒 發表於 2010-12-28 01:45 PM
7 J' \; B+ k# x0 E
寫有咩問題??? 我想強姦人的 , 才可以叫有問題吧 ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:57 PM

7 B. v. r+ Q. R% a7 T5 F寫有咩問題??? 我想強姦人的 , 才可以叫有問題吧 ...
3 ?% }& D; i+ t4 j+ o* S, y% ^迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:54 PM
" g- P. k: ~+ W" j: d
冇話你有問題, 兩者分別:: }  \7 r$ W4 K
寫------五十步' h  O- P0 ^# V9 h7 X0 |
做------一百步
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:58 PM

5 d- W9 K4 n* T4 U) ^- g6 \
唔識法律精神就讀多d書, 在香港任何人未經法庭定罪者, 都屬無罪,
+ j6 ^% x: s: \9 H( s( u/ n有罪冇罪唔輪到我地話, 因為我地唔係法官!!!
5 ]# }* f* }% O) d( l& j& S打狗棒 發表於 2010-12-28 01:50 PM
# Z. `- F$ J8 v; L  B2 s
... 你誤解了 , 所謂的無罪論 , 是指係判案前 , 不能以有罪人看之 ,9 [0 n: ~# s; ?+ _
而不是你們般斷言佢無做得羅~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:59 PM

, [4 b7 U" w! s4 n
冇話你有問題, 兩者分別:
$ G) o! e7 s2 }- o* m! [寫------五十步3 x9 A8 [* E. ~
做------一百步1 h; N5 R' D9 {2 o! C. ~8 t
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:57 PM
0 t  Y3 b2 Y0 B" Y$ A# l' Y
咁 "告白" "惡人" 個作者咪 ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:00 PM

" Q- F6 h3 v" y8 @/ P... 你誤解了 , 所謂的無罪論 , 是指係判案前 , 不能以有罪人看之 ,
6 i! M: V) S5 O而不是你們般斷言佢無做得羅~~$ u, J6 V- Z0 v! G; V+ W' [- \
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:58 PM
7 _% l' P; G( h9 f
邊個斷言佢冇做過? 你唔係話我呀?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:05 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;$ I0 @: {/ k2 Y1 Y6 n' M1 b9 d* k  G9 K
亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛? ...7 e9 R/ R# P5 x: l4 Y5 L
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:35 PM
2 n7 v! z- p( `' p

& ~/ B/ F" j' l4 n* f唔好話俾我知原來連共 產黨都怕左呢位任先生? ~ 要搵寫手做佢卦? ~ 真係大揭秘喎 ~ 哈哈..............
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:08 PM

, X4 _: [2 J! c; b. O# i... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~
/ ~: b; S# h( l迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:36 PM
" o  o9 o- n, C1 H' {9 V8 R) l9 }5 ?: y; D: M* g7 B7 W
要d傻仔去接受自己偶像做出一d天理不容既事 ~ 係好殘忍 ~ 傻仔唯一可以做 ~ 就係將一件天理不容既事 ~ 演說成偶像既風流韻事   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:18 PM

不過我覺得以馬草泥性格 , 真係唔知自己強姦左人 ... 人地反抗佢都以為係慾拒還迎架拉~~
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:28 PM

當人偶像要去接近人的, 正是報案者!!!3 d7 o+ u- z3 @3 S; _
有d五毛黨為了過活, 迫於無奈地為專政獨裁者作寫手, 倒也情有可原;+ a6 I8 R0 W1 r0 h) j
但係有d人天生犯賤, 自閹做奴才, 每樣事都要和爭取民主人權對著幹,
4 `! k) m' D' n. ]  G9 @* h除了解釋佢地天生腦殘外, 別無他說!!!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:29 PM

不過我覺得以馬草泥性格 , 真係唔知自己強姦左人 ... 人地反抗佢都以為係慾拒還迎架拉~~# [! Z, f" A4 A3 i6 d5 N: F$ k
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:18 PM
* X7 i7 g( E7 ?) |* g' A( }
/ V. ?& ^! Z' u# l
食慣免費餐卦?   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:32 PM

7 N, ?0 W) T9 [
莫非一個有能力幫香港人爭取民主人權既人 ~ 就可以一邊披著狼皮 ~ 周圍玩女? ~ 醒下啦 ~ 鈍胎  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:32 PM

睇到人地食免費餐, 自己則食五指餐, 果種自卑無奈完全可以理解!!!
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:34 PM

周圍玩女犯法咩? 你冇得玩又唔抵得? on9仔, 打你嘅老飛啦......
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:36 PM

睇到自己偶像最污糟辣撻既一面呈現於公眾 ~ fans未知應該點去接受 ~ 就要出哂奶力維護偶像 ~ 真係蠢得可憐   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:37 PM

周圍玩女犯法咩? 你冇得玩又唔抵得? on9仔, 打你嘅老飛啦......* f4 E4 U+ A( G5 e
打狗棒 發表於 2010-12-28 02:34 PM
- R; i2 T. `" ?" A( x6 _# t2 r
! Y: F6 i# o* j( T' ?; x2 T5 r
乜有人話周圍玩女係犯法咩? 你出現弱視呀?   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:40 PM

莫非一個有能力幫香港人爭取民主人權既人 ~ 就可以一邊披著狼皮 ~ 周圍玩女? ~ 醒下啦 ~ 鈍胎  
. m5 X% P0 F9 f& [  B4 t4 _KNY 發表於 2010-12-28 02:32 PM
- v  G5 u0 a% ^7 K( D* V. _老實講 , 自己睇左 吉野家事件 段片後 , 我就對強姦有新的理解 ... / ~8 C1 ]8 g, e5 F3 U% _
現在的女仔己經唔似以前咁 , 可能怕反抗會招至更大的暴力 , 唔會或唔曉強烈到爆你缸的反抗了 ,
8 G) j1 m7 a- n  O4 l所以強姦不應以女性有無拼命的反抗作入罪否的理由~~
作者: d228216    時間: 2010-12-28 02:42 PM

又開波???咁過癮
' ^& ?5 V$ }) d+ T* z6 I" r7 A
* C  Y6 a3 `( l* t# b1 v****
# G% r4 _% Q3 G  `不如玩大佢啦, 本貼內只要唔提老母, 唔講人屋企人, 到2011年前, 講乜都得!!(犯法除外)
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:43 PM

一個濕狗丐幫 ~ 太上皇一黨 ~ 新主席又一黨 ~ 成日自己人關埋門鬼打鬼 ~ 呢頭太上皇有個近身太監當紅 ~ 轉頭就俾人鋤到正 ~ 連本來係同路人既所謂小女神都出來加多一腳 ~ 可憐班鈍蠢fans仲成日疑神疑鬼懷疑個太監俾其他黨派整 ~ 從來唔諗下最有可能整佢既係邊班人 ~ 正一係屎蠢   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:45 PM

係有個蠢人宅男先引用人周圍玩女, 自己思覺失調, short X 咗?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:46 PM

一個濕狗丐幫 ~ 太上皇一黨 ~ 新主席又一黨 ~ 成日自己人關埋門鬼打鬼 ~ 呢頭太上皇有個近身太監當紅 ~ 轉頭就俾人鋤到正 ~ 連本來係同路人既所謂小女神都出來加多一腳 ~ 可憐班鈍蠢fans仲成日疑神疑鬼懷疑個太監俾 ...
3 d9 y9 ]9 h. E" LKNY 發表於 2010-12-28 02:43 PM
; p1 M& _# f; `9 j# b$ i) L, m$ h# }只有長髮道人處於事外 , 繼續專注真正值專注的東西上~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:50 PM

1 S" ~6 `6 E$ k/ E: y& E( S( N老實講 , 自己睇左 吉野家事件 段片後 , 我就對強姦有新的理解 ... ) ~  i! C6 I3 V5 J- @/ k
現在的女仔己經唔似以前咁 , 可能怕反抗會招至更大的暴力 , 唔會或唔曉強烈到爆你缸的反抗了 ,3 t& u' ?5 I/ G. C& X, s
所以強姦不應以女性有無拼命的反抗作入罪否的理由 ...) o$ C4 o' m( \( q3 m( ]  p8 Y
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:40 PM
! P) @* W/ j; p1 h* t

7 N2 b7 g2 }4 Q) K6 C% N0 O8 Z3 t如果問我 ~ 我覺得要告得入強姦罪係唔容易 ~ 所以我認為入罪可能性係唔大 ~ 但一個從政既人 ~ 形象都好重要 ~ 尤其平日滿口仁義 ~ 如今被揭發原來係一個借搞民運做藉口而周圍呃女既過街老鼠 ~  呢個先係重要 ~ 可惜仲有好多傻仔既著眼點祗係睇佢強姦罪是否成立 ~ 而唔係點樣去將一個政客既道德定標準 ~ 簡直係盲從! 
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:50 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,% q* k7 y5 ?, d9 g
有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:51 PM

, s8 g  m% T, j& K; V' m, W$ N7 }只有長髮道人處於事外 , 繼續專注真正值專注的東西上~~
2 v1 N$ `9 G* U# G8 c! |迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:46 PM
8 ~2 I+ p+ m" T) O
) ~0 h! \. L" m& ~, P1 K當然有人喜歡弄權 ~ 亦會有人係堅持自己信念
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:52 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,( q: c5 ~* X& o; D- p. k. k- S
有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?
; C' W& G4 O( [" c$ \' {打狗棒 發表於 2010-12-28 02:50 PM
: L$ _6 x4 ?3 ?0 w8 m9 X4 X; `, M2 E我絕對filter_197 , 但filter_197唔係大晒 , 唔係話filter_197就可以強姦 , 唔係強姦可以唔駛坐監~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:54 PM

37# 迦樓羅女王 ' o& ?- H* D, R3 ~. ~
比人和諧左 ...
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:57 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,
: N: a3 s6 D! J- c# X! Z( \# \) @2 N有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?
5 }/ d, k& a* p5 s: F打狗棒 發表於 2010-12-28 02:50 PM
0 q1 E# g1 D, T7 r# E
. z, A4 {5 g$ F1 T! X8 C
呢個世界上的確有好多人係天生為奴 ~ 君不見甚麼街頭衝擊行動 ~ 所見既都係一班視丐幫主席和太上皇為主既丐奴咩? ~ 仲有網上一班丐奴 ~ 不問道德價值而出力維護一個藉民主理想為藉口既淫棍為主子咩?  
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:57 PM

6 `$ q' ~4 u" [: Q) P- }  c
+ g3 C; y$ k; u) D6 h
如果問我 ~ 我覺得要告得入強姦罪係唔容易 ~ 所以我認為入罪可能性係唔大 ~ 但一個從政既人 ~ 形象都好重要 ~ 尤其平日滿口仁義 ~ 如今被揭發原來係一個借搞民運做藉口而周圍呃女既過街老鼠 ~  呢個先係重要 ~ 可 ...
, W4 F; d. h$ v9 w, l, M! ^; s( B* vKNY 發表於 2010-12-28 02:50 PM
9 U- z1 b, U6 i/ y
都唔係既 , 香港有班 "法律教派" (公民果d呢 ) , 會將法律絕對義意化 , 信徒都唔少人架~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:59 PM

4 i2 v# t7 e+ ^# Y- E0 `# B5 D) M我絕對filter_197 , 但filter_197唔係大晒 , 唔係話filter_197就可以強姦 , 唔係強姦可以唔駛坐監~~
: q: Z8 ~, K/ a+ G, x7 ?" X迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:52 PM
) D2 G8 k) }7 ]* e; C
* M$ W9 i( c  k" P4 \' \丐奴們除左用呢類說法來為自己既丐主反擊之外 ~ 你認為仲有何方法?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:01 PM

道德標準, 各有不同, 宅男套用自己的道德標準, 那是他的自由,
# E0 \) }. q5 |3 q# [從政的人只要對他的選民負責就好了, 如果選民覺得他有違反他們理念時, 7 e1 v: \' i6 [) C% C  F; f
自會用選票作出適當行動; 而一些天生沒有民主意識的太監閹人, 沒有資格批評。
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 03:05 PM

道德標準, 各有不同, 宅男套用自己的道德標準, 那是他的自由,* v' S" v* o) n* [+ R# w; }
從政的人只要對他的選民負責就好了, 如果選民覺得他有違反他們理念時, 4 R% I4 Y) s5 S, C7 h
自會用選票作出適當行動; 而一些天生沒有民主意識的太監閹人, 沒有資格批評。 ...
0 w' Y1 C- O( ~) _6 G/ p3 _$ ]打狗棒 發表於 2010-12-28 03:01 PM
  x, w: z% C/ b6 t1 }: G
各人有各人標準 ... 但如果社民的標準是強姦完人唔駛坐監 , 恕我不能接受~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:10 PM

哈哈....如果一句道德標準係各有不同就歪理變真理的話 ~ 咁社會上唔需要有法律啦 ~ 呢d簡直係滿口歪理 ~ 咁係咪任何一個強姦犯只要搬出呢番"道理" ~ 就可以為所欲為 ~ 鍾意姦邊個就姦邊個呢?  
' n# y2 z- l% F: i9 r# q9 g
; n5 D: Y/ a, _# e# ^9 Z) O- `' p9 k0 s( w
我認為一個真正民主社會 ~ 係要包容社會上不同意見 ~ 如果去審判某類觀念而界定有沒有資格批評 ~ 呢個已經唔係民主社會 ~ 果然係被丐幫洗左腦既丐奴
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:10 PM

$ ]! n5 ]  ^: N( _6 j各人有各人標準 ... 但如果社民的標準是強姦完人唔駛坐監 , 恕我不能接受~~
' ?6 d1 `8 Q4 g1 {5 b迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 03:05 PM
3 t. G1 e+ A5 b2 K" p
你係咪傻Q咗? 我幾時話強姦犯唔駛坐監? 而我亦唔係社民連;5 [, T* G. T& t2 @
如果法庭判佢有做過, 我支持判佢最高刑罰!!!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:12 PM

$ E3 [% }. I  X- M
你係咪傻Q咗? 我幾時話強姦犯唔駛坐監? 而我亦唔係社民連;6 l$ U9 e' v6 b2 k& U* b1 g
如果法庭判佢有做過, 我支持判佢最高刑罰!!!
. d2 k% d/ C7 s& T" r$ X打狗棒 發表於 2010-12-28 03:10 PM
: f% x9 S- \6 ]  d1 }6 M- r' r

/ K7 {2 \7 R) y! g' M7 b; `# ?) J( q, C乜而家又唔係"從政的人只要對他的選民負責就好"咩?  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:16 PM

土共太監竟然學人講民主包容? 真係笑x死人...... ( w# D$ u7 a" ~- {# U8 ?
佢對一個未經法院審理嘅人私下定義說成強姦犯, 仲學人講包容?   F4 M$ L. _, ]
乜嘢叫思覺失調, 已經呈現眼前.......
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:25 PM

土共太監竟然學人講民主包容? 真係笑x死人...... 2 M( g$ k. l- @( D+ c' j$ I! h
佢對一個未經法院審理嘅人私下定義說成強姦犯, 仲學人講包容? $ `9 J0 R. {/ e
乜嘢叫思覺失調, 已經呈現眼前....... ...# M1 w2 `. L& z) n+ N
打狗棒 發表於 2010-12-28 03:16 PM
4 X+ k7 y3 \: S* y  ]
5 H3 ^( g5 R# H+ G5 Q6 V$ q# z
係囉 ~ 冇野好辯駁 ~ 最好就用土共來反駁啦 ~ 睇怕都冇乜邊招可以用?  
作者: hamsubboy    時間: 2010-12-28 03:27 PM

丐奴! 丐奴!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:30 PM

丐奴! 丐奴! ! H+ A. k0 a! U% T; y; @
hamsubboy 發表於 2010-12-28 03:27 PM
5 e: n) ^! z: u1 c
0 S, T  V1 x4 R9 b+ d! C為丐奴鼓掌呀你? ~ 因住連你都變成土共呀  
作者: hamsubboy    時間: 2010-12-28 03:33 PM

: K+ E+ H; K! Y  _6 @5 ~( R; {

: J+ u5 v1 Z3 t: Y4 e& i0 h/ P# f為丐奴鼓掌呀你? ~ 因住連你都變成土共呀  
. [/ s1 ]  x7 N4 W/ V6 K/ }0 pKNY 發表於 2010-12-28 03:30 PM
+ k. l: \3 B9 K5 S$ X  R4 z: ]
/ L* d" d4 A# r7 O2 M
I am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:46 PM

+ j+ g. c) ]: @( k; u
4 a0 D' T5 Y( YI am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!& ~& F8 f/ ?" ?1 D( l+ P$ s
hamsubboy 發表於 2010-12-28 03:33 PM
' _! j/ b- V0 f% g$ z

. I" S: H, Y9 w. y) ?& E忽發奇想 ~ 假如任先生被個官判有罪 ~ 唔知個官會唔會即刻變左做土共呢?   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 04:39 PM

義和土共太監兵團又再集結出動, 我真係衰, 就係專門引d牛鬼蛇神出洞,( J% ]8 r1 ]- u# x
尤其有d中途加入, 發表d完全同主題無關嘅言論, 咁啱呢種人成日批評人抽水, * y* [& Z, }( M4 s# K) r
咁佢自己又叫乜呢?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 04:47 PM

香港被解放後, 大英爵士都可以變成狗奴才, 咁同文同種嘅所謂法官, 政治正確地變成土共亦有何不可?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:07 PM

蠢啫 ~ 唔等如衰   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:10 PM

係囉 ~ 總之法官判佢冇罪 ~ 就等如維持司法獨立 ~ 如果判佢有罪 ~ 肯定係政治迫害啦 ~ 劇本都寫好晒!
* Z( m: ?; \. r2 L8 x/ H3 y6 k* P& {; M, A0 H& \
唔知到時太上皇會唔會吹雞 ~ 又坤班丐奴上街打衝鋒呢? ~ 唔知呢度有冇丐奴報名參加呢?  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:12 PM

原來蠢會引到你呢類廢人出嚟?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:13 PM

3 Y9 A! l6 i. |7 O* j. ~( f

" w4 x$ N: H' V/ |( h$ w( T: |I am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!* p9 G9 Q* |) i  k3 V1 J8 V
hamsubboy 發表於 2010-12-28 03:33 PM
6 J' _5 ^3 W/ L+ F3 I6 E: B
) }4 N. @+ _3 S. u  l為奴已經夠慘 ~ 做丐奴就簡直係......唉....講唔出咯   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:16 PM

D盲炳唔單止冇睇清楚個主題係咪佢自己出 ~ 就連回應主題係邊個發言先 ~ 邊個發言後? ~ 邊個引邊個都未睇清楚 ~ 哈哈.....
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 05:18 PM

重回抗暴(民)現場 !!!
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:20 PM

做奴才已經慘, 仲要做一個腦殘土共, 成日坐住自己個腦袋, 死未?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:22 PM

想知道邊個引邊個好簡單, 邊條廢人quote邊個言論先咪知道
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:25 PM

講下講下 ~ 丐奴真係現晒形 ~ 唔理有冇強姦都好 ~ 總之係丐幫既人就一定盲從支持 ~ 邊個批評丐幫既人 ~ 就一定被標籤係土共 ~ 果然冇估錯 ~ 中晒   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 05:28 PM

做奴才已經慘, 仲要做一個腦殘土共, 成日坐住自己個腦袋, 死未?
6 b( \0 `- C# }6 Q: k' @( a: B( T打狗棒 發表於 2010-12-28 05:20 PM
! }( \% z  n: y4 G4 o6 z7 a
狗哥新理論 :
% y1 _+ `2 u2 ]& p! a支持社民=有智慧 , 支持建制=腦殘
( ~7 y6 v+ R9 n: Z6 [4 O1 @
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:29 PM

隱約聽到有丐奴喊苦喊忽咁話 ~ 任長老呀任長老 ~ 你千祈唔好踎監呀 ~ 冇左你 ~ 我地唔夠班維園班阿伯揪架   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:32 PM

九哥新理論 :
3 C. b" y/ S' i/ `* w4 W" H9 i2 U支持法制=有智慧 , 支持未審先判=腦殘$
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:35 PM

6 Y! w3 C+ k/ j8 i! a狗哥新理論 :' v, t6 t  C7 _2 k/ B, [8 N) Q
支持社民=有智慧 , 支持建制=腦殘
( B/ l6 n  u) F
  i6 y7 [9 F, P迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 05:28 PM
4 @& q( \( g/ @, r
* u- `6 o! d5 j) x6 H

/ Q; d- E7 j. @2 b4 \錯  錯  超錯6 Z  A0 ]$ \  s& ~+ X! M* W
狗哥新理論 :( P8 z* X% M  j# ~7 |/ U9 H  d
道德標準唔重要 ~ 從政的人只要對他的選民負責就好了 ~ 即係話就算(假設)真係做左強姦犯 ~ 丐奴一樣會死心塌地咁尊敬佢
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:36 PM

土共唔使人標籤, 由佢一出世起, 個頭已經鏨住"土共"兩個字!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-28 08:54 PM

' T- w1 @! s. B" P3 E0 W' L, |) l3 }% ^" L. U9 s/ ^- _
係囉 ~ 冇野好辯駁 ~ 最好就用土共來反駁啦 ~ 睇怕都冇乜邊招可以用?  ( `' p5 j" H& S
KNY 發表於 2010-12-28 03:25 PM
4 D$ r9 k+ P) W, L  ?" F" g: v* w! S; I1 U
抽水狗不嬲都係咁,又何必趕狗入窮巷
作者: infjlam    時間: 2010-12-28 08:57 PM

呢位阿哥,結局係:馬騮打飛機
作者: alan3015chan    時間: 2010-12-28 09:26 PM

玩撚猿
作者: Winters    時間: 2010-12-28 11:38 PM

成班五毛又收左錢抹黑全港唯一真正民主派社民連嘅黨員,政壇明日之星,香港嘅未來希望?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 11:56 PM

成班五毛又收左錢抹黑全港唯一真正民主派社民連嘅黨員,政壇明日之星,香港嘅未來希望?
: [/ L9 Q; l, E( T) d+ |Winters 發表於 2010-12-28 11:38 PM
! ^! W" o; ^3 D1 k% Q4 O
0 L: B* \+ H! O
阿爺心腹大患 ~ 梗係要政治迫害佢啦   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 11:59 PM

有條自命傻探嘅契弟, 佢自己最撚話人抽水, 偏偏自己又最撚鍾意抽水? 正宗人格分裂!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-29 12:00 AM

" f0 E" B/ t) |6 I, p
- A& M. ^" C' X" o! H0 D
阿爺心腹大患 ~ KNY 發表於 2010-12-28 11:56 PM
6 i8 J/ i9 X& G. ]) m- w0 d/ r% _2 s變左心腹大便
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-29 12:02 AM

中國人不講法治, 不求證據入罪於人的醜惡DNA在本版表露無遺!!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-29 12:14 AM

只問一句,呢位阿哥,除左聲大大,冇貨賣之外,為香港民主到底有何建樹?
作者: J.T.    時間: 2010-12-29 12:18 AM

呢位阿哥,結局係:馬騮打飛機
- {) \- P+ r( z+ _6 Z4 m! q# Ainfjlam 發表於 2010-12-28 08:57 PM
- @9 W  M8 F2 K; K! M

]8 C& o7 ]* |/ n
玩撚猿" n) ~: {1 F/ q6 \# Q! j; U
alan3015chan 發表於 2010-12-28 09:26 PM
4 q5 d. e0 e6 D% X7 q8 h/ g( G
4 d4 L5 @1 s1 S, m1 r$ Othat's a good one  
作者: KNY    時間: 2010-12-29 12:42 AM

7 }' H$ B, F+ v) W& h變左心腹大便! V- f1 L; P" D
infjlam 發表於 2010-12-29 12:00 AM
/ G4 N) O. b" T
3 L) j' b: u2 R. m" Z5 n. f
班丐奴真係信架 ~ 如果唔係點會搵條蛋散同阿桑奇,俄女特工相比?  
作者: KNY    時間: 2010-12-29 12:49 AM

只問一句,呢位阿哥,除左聲大大,冇貨賣之外,為香港民主到底有何建樹?
6 I1 w2 u7 V4 F! @7 f4 ]. j& qinfjlam 發表於 2010-12-29 12:14 AM
$ s/ n' _1 K. @" j7 g
, D6 T' `$ Q* s# P4 F4 B
講真 ~ 要搵人打壓都唔會係佢啦 ~ 表面就聲大大扮正義 ~ 俾人揭穿底牌原來只係一條急色雞蟲 ~ 仲要逢女都啱 ~ 大包圍 ~ 有腦有質素知佢為人既高班馬就醒爬唔吼佢 ~ 只有呃d俾佢個假樣坤到既fans ~ 呢條友真係賤到拍到住影圈嗰位淫虫大哥
作者: gt2686    時間: 2010-12-29 10:55 PM

成日都話政治打壓,真係悶到死..* F1 K# U( k& A, r- V" X7 n1 U
總言之一句:清者自清: e: m1 [4 o. h& [# G3 P! ^7 B. t$ @
人在做,天在看!
作者: 電梯男    時間: 2010-12-29 11:16 PM

共慘黨美人計   
作者: 九萬    時間: 2010-12-30 03:01 AM

共慘黨美人計   ' A! {9 p" r$ s6 l
電梯男 發表於 2010-12-29 11:16 PM
3 H" {, y' U9 {, I% J3 X7 o8 v
+ Y% C2 ]( V5 ]7 q2 b2 N1 I: a) f
難得d柒頭皮中計果下陰公丫嘛

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0