標題: 你地去唱k通常都會唱咩歌 [打印本頁]

作者: michael86    時間: 2005-5-6 10:55 PM     標題: 你地去唱k通常都會唱咩歌

睇返d k榜前列多數係容祖兒,古巨基等等大家不算十分認同既歌手
所以想睇返大家去唱k既時候又會唱d咩類型既歌呢?
唱邊個既歌呢?

同埋大家既飲歌係咩呢??

就算你唔唱你地d fd多數唱邊個d歌?

[ Last edited by DrChik on 2005-6-27 at 07:45 PM ]
作者: Toshiba    時間: 2005-5-6 10:59 PM

普通話唔識,唔唱
古巨基好難唱,我假音差,唔唱
我唔like許志安,唔唱

通常梁柄,Eason同克勤

女仔通常千嬅,祖兒
作者: DrChik    時間: 2005-5-6 11:03 PM

我7年冇去過K啦
作者: Asurada129    時間: 2005-5-6 11:03 PM

我通常唱克勤....許志安
飲歌係.....草蜢既失樂園, 克勤既在我身邊, 許志安既唯獨你是不可取替&抬起我的頭來

但我都有差不多3年冇去啦......以前同friends晚晚去...去到厭...
作者: michael86    時間: 2005-5-7 12:05 AM

有邊d新人既歌你地會唱架?

作者: crap    時間: 2005-5-7 03:19 AM

Originally posted by michael86 at 2005-5-7 02:05 AM:
有邊d新人既歌你地會唱架?

周國賢

成日都係唱Eason同張學友, 周杰倫唱得多有d悶, 古巨基我唱唔到因為我成日有痰...=.="
呢期想唱'新寵'盧冠廷

飲歌係反高潮同, 黃金時代(等好耐), 傷信, 有個人, 愛是永恆

[ Last edited by crap on 2005-5-7 at 05:23 AM ]
作者: slwong3    時間: 2005-5-7 04:26 AM

Bon Jovi
"It's my life"
作者: honeyharajuku    時間: 2005-5-7 08:36 AM

唱周杰倫D"黑色乜乜"  唱周國賢D"乜乜段落"
唱古巨基D"乜乜金曲" "外乳誠"  "心跳回逼"
再唱唱張敬軒"無能圍力"
整多首啤李輝"外晴到轉"

唱完晒.收得工!
以上歌手既歌都唱到. (冇病的話.呢排感冒就唱唔出聲喇)
作者: city1220    時間: 2005-5-7 02:00 PM

通常都會唱d新既流行歌
劉華既唱得特別多~
作者: brightlee    時間: 2005-5-7 04:27 PM

80s or 90s songs
that's why I don't goto Karaoke a lot of times.

p.s. of cos I could say the songs nowaday.
作者: jumpjumptiger    時間: 2005-5-7 05:59 PM

想唱咩歌咪唱咩歌囉
作者: IMTIM    時間: 2005-6-27 07:32 PM

E神果D啦:人來人往,大開眼戒,K歌之王仲有好多都係必唱架
基仔都有D:任天堂流淚,愛與誠,必殺技都係必唱
梁炳有2首:艦隊,七友
ALEX:好好戀愛,自導自戀,ABC君..
ENDY:不敵,目黑
鄭中基:我代你哭,閉目入神

仲有一生中最愛,海闊天空,只想一生跟你走哩D舊歌

[ Last edited by IMTIM on 2005-6-27 at 07:33 PM ]
作者: Usherho    時間: 2005-6-27 07:51 PM

ANDY LAU:你是我的女人,愛你一xx
郭富成:愛的呼喚,風裹密碼
陳小春:不歡而散,一句到尾
WESTLIFE:MY LOVE

[ Last edited by Usherho on 2005-6-27 at 07:52 PM ]
作者: 吳建仁    時間: 2005-6-28 02:19 AM

咁啱今日幾個人唱k, 大概唱咗:
古巨基 - touch - solo, 任天堂流淚(個fd想我唱, 結果我特登局佢solo)
呂方???唔記得乜歌
周杰倫 - 星晴
尹光 - 少理阿爸
張信哲 - 愛如潮水
李聖傑 - 痴心絕對 - solo(今日自己唱得最好係呢隻)
劉德華 - 笨小孩
張敬軒 - blessing - solo(挑戰失敗, 死咗)
許志安, 車婉婉 - 會過去的(兩個都唔太熟隻歌, 男女part唱亂晒)
溫兆倫???唔知乜歌(我個fd唱)
幾首左麟右李
李克勤 - victory(我個fd唱), 佳節
林子祥 - 阿lam日記(我個fd唱), 長路漫漫伴你闖
陳奕迅 - shal we talk, 給愛麗絲, 衝口而出(衝口而出係斷氣嘅開始)
beyond - 真的愛你
張學友 - 頭髮亂了 - solo(俾人局我solo)
陳慧琳 - 對你太在乎
yumiko - 阿拉伯市場(我fd攞黎搞gag)
張韶涵 - 吶喊(吶喊完已經斷咗氣), mama mama
劉德華, 梁朝偉 - 無間道
蘇永康, 彭家麗???唔記得乜歌
李克勤, 容祖兒 - 克不容緩
彭羚, 黃耀明 - 漩渦(同會過去的情況一樣)
彭家麗, 顏福偉 - ?飛 (我個fd唱晒男女聲)
一首唔知乜嘅英文歌(我個fd唱)
王啟文 - 老鼠愛大米(詢眾要求, solo粗口版)

平時自己較為鍾意唱國語. 不過點乜歌都冇乜所謂, 都係睇吓一齊唱班fd鍾意唱乜, 有人鍾意新, 有人鍾意舊, 李克勤, 古巨基, 陳奕迅, 張學友, 周杰倫.......多數fd都係eason. 除咗想solo嗰幾首會揀啲辟啲嘅歌(例如今日唱 blessing, 痴心絕對, 上次唱等, 愛我還是他), 我主要都係揀啲大家都九成會識嘅歌.

[ Last edited by 吳建仁 on 2005-6-28 at 02:21 AM ]
作者: kwokyin1009    時間: 2005-6-28 06:19 AM

情人
你的名字的的姓氏
其他就會hit歌同新歌

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0