標題: 男仔第一次見到個女仔就對佢有好感, 係咩原因? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-19 05:46 PM     標題: 男仔第一次見到個女仔就對佢有好感, 係咩原因?

男仔第一次見到個女仔就對佢有好感, 係咩原因?

可能因為個男仔覺得佢靚.
可能因為個男仔就係鐘意呢類形既女仔.
有好多可能性.

請大家比 D 意見
作者: joycejo    時間: 2005-6-19 06:02 PM

最主要都係樣靚同第一下既感覺岩自己既條件囉
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-6-19 06:28 PM

講第一時間的感覺~
作者: homan~    時間: 2005-6-19 07:03 PM

有feel 啦
交流到啦
好似好夾啦
好人啦
玩得啦
好似明白你啦
外表好ok 啦

.....................
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-6-19 07:07 PM

Originally posted by homan~ at 2005-6-19 07:03 PM:
有feel 啦
交流到啦
好似好夾啦
好人啦
玩得啦
好似明白你啦
外表好ok 啦

.....................
唔好太誇啦d服裝
作者: seegal    時間: 2005-6-19 07:11 PM

1. 其樣貌吸引到自己(靚與否沒關係, 當然靚的話機會大一些)
2. 男的有機會和女的相處數分鐘或以上, 並感覺良好

兩個條件成立便極大機會有好感
    只是樣貌機會並不大
    男的有機會和女的相處,  並感覺良好, 但其樣貌吸引不到自己
    有好感會是朋友方面的好感
    不會是男女方面的好感
作者: gundamman678    時間: 2005-6-19 09:21 PM

Originally posted by seegal at 2005-6-19 07:11 PM:
1. 其樣貌吸引到自己(靚與否沒關係, ...
同意,因為我就係咁樣識左而家來往得好密既女仔。
作者: ilovelll    時間: 2005-6-20 08:42 AM

學吳彥祖話
look good feel great
咁就有好感ga la
作者: homan~    時間: 2005-6-20 11:53 AM

Originally posted by seegal at 2005-6-19 07:11 PM:
" 有好感會是朋友方面的好感
    不會是男女方面的好感 "

高手 !!!!

依句好有point

其實, 唔同既要求之下, 有feel 既條件都會唔同

好難一概而論
作者: abcde1918    時間: 2005-6-20 04:09 PM

我唔係高手  所以答唔到你
作者: lazy    時間: 2005-6-20 05:47 PM

開心舒服
作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-6-20 08:15 PM

因為佢就係你鐘意既類型!!!!
好多時唔一定靚你先會望佢~~
一D有氣質既一樣吸引到你!!
好似我鐘意既類型係乖乖女可愛型~~
即使外貌只係OK靚,
我一樣會望下~~
作者: 鬼魂    時間: 2005-6-22 01:03 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-19 05:46 PM:
男仔第一次見到個女仔就對佢有好感, ...
我覺得第一次見到佢有感覺, 即有你下面有反應...就係咁簡單
作者: yeahchan    時間: 2005-6-23 02:07 AM

其樣貌吸引到自己(靚與否沒關係)
好岩~唔洗靚, 你望落去舒服已經夠
加埋相處幾分鐘冇異樣的話(其粗口或其o爹)就可以o係一個男人心入面加分同留下幾深刻幾好的印象~~~
作者: 天使藍    時間: 2005-6-25 01:38 PM

多數都係樣靚/可愛/得意/身材正呀果d嫁啦
你試下見到個好似欣宜咁啦,比錢你,你都唔望佢丫=0=
作者: pg_hk    時間: 2005-6-27 12:12 AM

如果從我個人角度而言,我如果第一眼見到女生有好感,純粹是第六感,一眼看下去就可以大致判斷到對方是怎樣一個人。如果說的稍微玄一點,就是你們之間的磁場交互作用較強,或者受到對方的費洛蒙所吸引,凡是生物體,必然會放出生物電波,以及費洛蒙,這種東西會直接刺激你的腦下垂腺,以及腎上腺,促使其產生反應,因為這裡說的是好感,所以證明遇到對方時,刺激了腦部的多巴胺分泌,這樣才使你第一次見到就有好感。因為這是屬於生物本能的刺激及吸引,而還沒經過了解及理性判斷的。

我個人認為,第一次見到對方就有性反應,未必能屬於是有好感的一種,因為只是刺激了你的生物本能,而不是腦中感到喜樂!
作者: fatfatdragon    時間: 2005-6-27 12:45 AM

每個人都會有些個人喜好, 有些好明顯例如"長頭髮", 有些好抽象例如"家庭感".
當見到女仔, 自然會代入這些公式. 達到要求就是有feel 有好感. 好正常的事.
(會同樣減去不喜歡的factors...)

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0