標題: 妳會原諒他嗎? [打印本頁]

作者: reallysmartduck    時間: 2005-9-25 02:22 PM     標題: 妳會原諒他嗎?

如果一個女仔和一個男仔拍拖,
但個男仔做了一件令個女仔好傷心的事,
使個女仔無法原諒他,並對個男仔講:「我永遠都憎你!永遠都不會原諒你!」

但個男仔無放棄,仍然為個女仔做好多野,仍然好關心個女仔(個女仔知道佢係真心愛自己),仍然接佢放工( 雖然個女仔仍唔睬佢,唔會直望個男仔,答話只係好短,常常同個男仔講你可以好容易忘記我,好容易搵個第二個......但佢地兩個企到好近,近到面貼面甘...)

甚至個男仔每一日都寫一封(因為個女仔換左phone no. 而個男仔又唔敢打去佢屋企...),寄比個女仔,希望個女仔知道佢好掛住妳,希望佢知道佢好愛妳,知道佢每一日所發生的事‧

如事者......過左一個月,甚至未來的日子,個男仔都會每日寫信比個女仔,每日都好想比個女仔知道佢好愛個女仔,好希望個女仔會原諒佢......

如果你/妳 係個女仔,你/妳會原諒個男仔嗎?比多一次個男仔嗎?
作者: kakeidevil    時間: 2005-9-25 02:26 PM

你係咪個男仔?
作者: skjeiw    時間: 2005-9-25 02:42 PM

別怪他...
作者: skjeiw    時間: 2005-9-25 02:43 PM

有d咁0既男友都真係算啦...何必鬥氣lei...面皮薄d都死啦
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 02:48 PM

好感動wo,比多d誠意啦,個女仔一定會原諒你ga
作者: reallysmartduck    時間: 2005-9-25 02:55 PM

係,我就係個男仔
我都唔知點做先可以令佢再理番我

講真...
我唔覺得佢仲憎我...
只是...佢放唔低
佢成日同我講,"我都無對你做過mei,你唔使為我做甘多野..."

我又唔敢打電話比佢...
只係係度寫信...寫左一個月了...
好彩,佢都有睇...
但只係而家佢對住我只會講,有咩已經係信度寫晒啦,唔使再講...
女人...真係唔知妳想點的...

有次放左盒靈芝胞子係佢屋企門口( 佢身體唔好,每隔個半月我會買比佢調理身體),佢之後係icq 竟然同我講:「幾好呀,可以自出自入‧」....為佢好都要比佢串...

佢會原諒我嗎
作者: reallysmartduck    時間: 2005-9-25 03:00 PM

畢竟,果次我傷得佢太深...
作者: superjackyy    時間: 2005-9-25 03:37 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 03:00 PM:
can u tell us what u hv done ar?
作者: leonBH    時間: 2005-9-25 03:50 PM

試下送d唔係實用既野...例如3千pieces 既 puzzle...
作者: calvinkty    時間: 2005-9-25 04:44 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 15:00:
身在福中不知福.......人心不知足.....後悔呢
一開始就唔應該做錯事啦
我係男人都唔幫你
唉~~~~

你而家做咁多野......只係誠認你做錯事
就算佢原諒你.....但始終都有條刺....短時間一定唔會好似之前咁.
祝你成功啦

[ Last edited by calvinkty on 2005-9-25 at 04:48 PM ]
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 04:53 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 02:55 PM:
係,我就係個男仔
我都唔知點做先可...
我覺得佢一d都唔僧你,起碼佢都會睇下你d信,肯比你見下佢,又肯同你講野,你比心機啦,用時間證明比人睇你係有心改過law
作者: austin666    時間: 2005-9-25 06:28 PM

不會....

因為.....女仔無法原諒他,並對個男仔講:「我永遠都憎你!永遠都不會原諒你!」

即係呢單野好大單啦
如果係小事你早就說出原因
仲有成1個月唔理你又改電話
即係個女仔係好堅決的.....

睇黎你又係衰有第2個果隻
作者: 〥~灝~〥    時間: 2005-9-25 06:38 PM

可唔可以講下你做左d咩衰野
作者: cwleung1988    時間: 2005-9-25 06:43 PM

好明顯你傷得佢好深啦...
不過你可以同佢講:我會用時間黎證明
就係因為我之前做錯左...我先知你既我既重要性...
依幾個月入面我已經反醒左好多次嫁啦...
比多次機會我地又朋友開始做起...
如果你冇法忘記之前個件事...
我會用我以後對你好好既事...
去令你忘記個件事...

↑你當然要改改黎講...
希望幫到你啦^^"
作者: reallysmartduck    時間: 2005-9-25 07:04 PM

thx 各 brother
希望可以有多d 意見...

我唔想放棄佢
好想知佢可唔可以原諒我
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 08:11 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 07:04 PM:

我唔想放棄佢
好想知佢可唔可以原諒我
你都唔好放棄自己,無論係做錯咩都好啦,如果你真係鐘意人,你就要努力d,忘記以前d野,比多d心機好好改善自己
作者: austin666    時間: 2005-9-25 08:17 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 07:04 PM:

我唔想放棄佢
好想知佢可唔可以原諒我
佢唔係答左你嗎?

最好講下原因
如果唔係點幫你
想人幫就說出來吧
(除非連自己都認為不值得原諒就不用說了)

如果唔知道原因都答可以原諒你
咁唧係玩野唧...
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 08:21 PM

哈哈,我以前都有佢類似經驗,又係我以前唔生性,但女朋友又比好多機會我,不過我無好好去把握,結果一次又一次令佢失望,一次比一次傷心,後來佢同我分開,我先後悔,不過已經太遲,佢已經對我完全死心,無論我send e mail比佢,寄信比佢,去學校搵佢,佢都好似當唔識我咁,樓主所講既情況比我當時好好多,起碼佢女朋友肯同佢講野,見下佢咁!!
作者: abu1984    時間: 2005-9-25 09:04 PM

我同#18 o個個brothe一樣...........我以前唔生性,但女朋友又比好多機會我,不過我無好好去把握,結果一次又一次令佢失望,一次比一次傷心,
then我同佢講love 左another girl ,佢同我分開之後,我先後悔,不過本來不會已經太遲,佢好似仲肯俾chance我........unluckily, 尼個時候有個男孩介入...........咁佢就同我分開左

忠告.....我唔知你係咩reason......but 如果你仲想同個女孩有fd做.....適當時要放手ar

男仔每一日都寫一封信.......我都有.......my ex-gf佢話好touch.....but useless...
女人對你死心.....做咩都冇用........

[ Last edited by abu1984 on 2005-9-25 at 09:11 PM ]
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 09:11 PM

Originally posted by abu1984 at 2005-9-25 09:04 PM:
我同#18 o個個brothe一樣..............
我以前係個d好衰個d人,成日搞事ga,結果差d被人踢出校,不過我女朋友比機會我,但我仍然係唔聽話,都係算,諗番轉頭我都係抵死
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-25 09:14 PM

我覺得個女仔係口不對心law,話唔原諒你,另一方面又要睇你d信,收你d禮物,比你接放工,重肯同你玩icq,證明佢對你都有少少感情,但你真係要好小心law,如果再有咩閃失就無ga 啦,好好把握機會,人地唔係事必要比機會你

[ Last edited by elvisfong2003 on 2005-9-25 at 09:17 PM ]
作者: DH    時間: 2005-9-26 12:01 AM

No love, No hate.
better than she tell u: i dont have feeling with u anyway.....
作者: 〥~灝~〥    時間: 2005-9-26 12:06 AM

你試下送粒鑽石介指比佢"好大機會會原諒你(我個fd就係咁原諒左佢條仔)
再唔係既話向佢求婚..........(講笑)
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-26 03:44 PM

Originally posted by 〥~灝~〥 at 2005-9-26 12:06 AM:
你試下送粒鑽石介指比佢"好大機會會原諒你(我個fd就係咁原諒左佢條仔)
再唔係既話向佢求婚..........(講笑)
始終都係個份誠意比份禮物重要
作者: Rika    時間: 2005-9-27 04:06 PM

好難,不過祝你好運
作者: KKBoy    時間: 2005-9-27 10:10 PM

小兄弟~
你唔話比我地知你做錯左d咩~
我好難比意見你~
你首先放鬆d先~
冇野解決唔到ge~
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-9-28 10:34 AM

Originally posted by KKBoy at 2005-9-27 10:10 PM:
小兄弟~
你唔話比我地知你做錯左d咩~
我好難比意見你~
你首先放鬆d先~
冇野解決唔到ge~
agree~
都唔知你衰咩~
如果你殺左佢d寵物(特登,但我相信你唔係)當然冇數講啦
但係,如果只係鬧交,就易啦
作者: 遊戲    時間: 2005-9-28 01:25 PM

講真就咁聽你講
但應該會原諒你既

只不過佢唔想咁快就原諒你
所以你一定要比多D誠意落佢到
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-9-28 01:28 PM

Originally posted by 遊戲 at 2005-9-28 01:25 PM:
講真就咁聽你講
但應該會原諒你既

只不過佢唔想咁快就原諒你
所以你一定要比多D誠意落佢到
女仔唔識見好就收的@@
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-28 01:56 PM

係wo,你都無講你做過d咩
作者: KKBoy    時間: 2005-9-28 08:43 PM

你想我地真的幫你你就講la~
唔係唔想幫你~
最基本因為咩事都唔知~
根本無從入手~
你見字就好快d回~
拖得耐只係對你冇好處~
                   *有咩唔講得丫,你係到發得post都遇左我地會                    問kar la~我又唔識你,你又唔識我,怕咩
                    ?定係怕我地覺得你唔值得幫~??咁la~我應
                    成你,唔理你點衰都盡量幫你la~ 
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-9-28 11:06 PM

Originally posted by KKBoy at 2005-9-28 08:43 PM:
你想我地真的幫你你就講la~
唔係...
我地都想你好的
作者: 藍    時間: 2005-9-29 12:29 AM

= =,跟據你既描述,我覺得你前女友(辜且甘叫住先)會吾會原諒你,係睇佢感情同理智邊邊比重大d,佢既然講得出好憎你,但係又吾捨得同你清清楚楚分開,好明顯佢抉擇吾到拉,甘我覺得呢個時候,你仲好有機會lum返佢既,but我諗佢要既吾係你繼續用d好高明既 lum女方法同手段,而係要你比到個感覺佢--你改過(當然你認為自己既死人性格吾會改到的話,甘我勸你死左條心佢,否則你只會係再傷多佢一次,自己又衰多次)
作者: KKBoy    時間: 2005-9-29 01:16 AM

你唔快d比個原因我~
時間拖得耐~
冇好處ge係你==”
我想信呢到好多回應者都會同意的~
作者: ar琳..    時間: 2005-10-14 03:52 PM

佢應該會原諒你..
比d心機la..
作者: guessw    時間: 2005-10-14 06:44 PM

都唔知你做錯d咩

不過如果佢係咁堅決
你又唔想放棄
你咪等下囉

或者用半年既時間氹返佢囉
如果佢仲係唔理你, 你唔好理佢啦
佢根本都唔識得感動

仲有, 即使呢次既事之後, 大家都會有條刺
要有心理準備呀
gd luck!
作者: 圖圖圖    時間: 2005-10-15 12:07 PM

佢對你仲有感情,不過無晒信心。
因為驚會再受傷害,所以唔敢再接受你。
你要諗方法比返信心同安全感佢。

如果係衰在有第個女人,就要睇個女仔對呢d野的介懷程度。
有d人係唔可以接受有瑕疵的愛情,一齊返,亦永遠心中有條刺。
作者: Elsie    時間: 2005-10-16 02:02 PM

只要有恆心,鐵柱磨成針。
作者: reallysmartduck    時間: 2005-10-16 06:29 PM

我可以做的,已經做晒......
我知佢對我失去信心,所以我唯一可以做的就是比佢知道我真心改過,
每天,我都會寫一封信比佢,比佢知道我好愛佢,我好關心佢
已經個半月了,我知好多人都會話我傻
而我亦唔知要等幾耐......
但我真係好想佢原諒我....好想佢比一次機會我
因為,我好愛佢
作者: KKBoy    時間: 2005-10-17 09:40 AM

我問你ge野你有冇答我~??
我點幫你~??
作者: gundamman678    時間: 2005-10-17 11:21 AM

唔講原因,實在好難評估佢會唔會接受番你既程度。

不過咁,我估你唔係衰一腳踏上船,就係衰同第二個女人做唔應該做既野。

以你個女友咁強硬態度,證明佢對呢d野既接受程度唔高。不過唔出奇既,佢又唔係你老婆,佢無必要忍你。

以佢咁決絕既態度,睇黎你機會好微......
作者: gwengwan    時間: 2005-10-19 10:36 PM

我會原諒他啊
畢竟要找到一各很愛自己的人很難喔
作者: greatzelda    時間: 2005-10-23 07:25 PM

一定唔會原諒你喇,女仔會話永遠憎你,一定唔方係小事,而且問極你都唔肯講原因,即係唔俾得人知既醜事啦,你仲想人原諒你,死心啦,佢未憎你時又唔見你咁,要人地講到憎你先咁做就冇用啦,做錯左野唔係改過就一定得到人地原諒,你做錯之前唔諗清楚先,即使佢原諒你,佢心入面一定有條刺,咁做可以好似之前咁開開心心咩,係男人都唔幫你啦
作者: 呀俊    時間: 2005-10-26 06:43 PM

我覺得睇緊事既嚴重性啦~如果係勾女就實唔原諒啦
作者: greatzelda    時間: 2005-10-27 12:26 PM

Originally posted by 呀俊 at 2005-10-26 20:43:
我覺得睇緊事既嚴重性啦~如果係勾女就實唔原諒啦
佢自己本人都唔敢講,唔方係普通野啦,支持唔落架
作者: 機密    時間: 2005-10-27 02:29 PM

Originally posted by reallysmartduck at 2005-9-25 14:22:
如果一個女仔和一個男仔拍拖,
但個...
都無帶出個重點來,其實個男仔做咁多接放工、每日一封信都不是愛人是否原諒的理由, 這通通都只是附帶的條件、副產品。或者叫做表現之一。  最重要的是那人是否真正知道錯!  正如電視都最鍾意做d二世祖在外面輸了錢,最鍾意就返家同老豆話『我知錯啦』。 又跪又哭! 但這叫知錯嗎?  無用! 要真正改過才叫知錯。
作者: greatzelda    時間: 2005-10-27 10:51 PM

佢知錯既話就會認佢錯d咩啦,佢都唔敢講,如果我做錯野要人原諒,我一定會同大家講我錯d乜,唔會只係講e+點做,錯左先識做呢D野不如反省下點解做錯好過啦,果d門面工夫做黎冇人,因為你根本唔肯講自己錯d乜,只係識係度講發生左事之後點做點做,呢d唔係叫誠意,你連面對自己既錯誤都唔敢,仲想人原諒你

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0